Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:43 02.11.25 
Автомобили
   >> Mercedes
*Кратък преглед

Тема svire6to parnoнови  
Автор timaka (follower)
Публикувано21.11.05 20:38

Zdraveite!!!
Imam vapros-Pri studeno vreme /sega e takova/ mi sviri perkata ili motop4eto na parnoto ili kakvoto i tam da e.Kak moge da se opravi i kak stava demontaga, ako znae nqkoi?Kolata e MB 190D ot 1990g, bez klimatik...
Blagodarq!!!

Тема Re: svire6to parnoнови [re: timaka]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано21.11.05 20:56

Не само при студено ще свири.
Демонтажа е пипкава и трудоемка работа. След свалянето на моторчето се подменят втулките на ротора и всичко заспива. Не е лошо да се подменят и други работи като четки и там каквото още намериш за добре.
За демонтажа:
1. сваля се пластмасовата кора дето е под стъклото.
2. вади се корубата на самия вентилатор, някои свалят чистачката, а аз съм успявал и без да я свалян, но е много вероятн да я посчупиш ако не махаш чистачката.
3. махането на чистачката е лесно, на 3-4 гайки е, ама поставянето си е ебало века, щото от тия гайки се регулира натиска на чистачката върху стъклото и може да ти отнеме адски много време да я регулираш добре!!!

От мен толкоз, по добре го слушай как свири докато не се стопли и после го прави.

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

Тема Re: svire6to parnoнови [re: Ascona83]  
Автор Mercedes driver® (Хубав човек)
Публикувано22.11.05 09:02

Бях писал как се сваля чистачката. Оттам до моторчето са две или четири гайки - няма свисъл да обяснявам, защото е очевидно. Оттам нататък - профилактика на моторчето - смазване на лагери, почистване, четки и т.н.
Доста неподходящо метео е за такава работа, ако нямаш топъл гараж.

Успех!

Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy

Тема Re: svire6to parnoнови [re: Mercedes driver®]  
Авторtimaka (Нерегистриран)
Публикувано24.11.05 11:22

Blagodarq i na dvama vi.Cenq mnogo REALNITE vi saveti.

Тема Re: svire6to parnoнови [re: Ascona83]  
Автор Caмo ДизeлМодератор (турбо 6-так)
Публикувано24.11.05 12:56

>Демонтажа е пипкава и трудоемка работа.

E, не повече от коя да е друга работа. Трябва обаче да се знае какво и в какъв ред се прави. Когато си свалял няколко пъти чистачката, отнема около 15 мин, вкл. с пиенето на бира, една цигара и лаф с приятел.

Само Дизел

Тема Re: svire6to parnoнови [re: timaka]  
Автор Mercedes driver® (Хубав човек)
Публикувано24.11.05 13:03

Забравих да кажа, че плъзгащите лагерчета, на които е лагеруван вентилатора, по непотвърдена информация, стават 1:1 от ладов вентилатор.
Ако имаш въпроси - пиши

Ride to live-live to Ride
MB E250 S124
Clio 1.4Energy

Тема Re: svire6to parno [re: Caмo Дизeл]  
Автор Ascona83 (бедствие !!!)
Публикувано24.11.05 20:17

така си е, ама първия път докато я докарам да чисти като хоата ми се отели бика!!!

Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.