|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Re: съвет се дири...
[re: KPAHK]
|
|
Автор | e25OД (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.11.05 16:11 |
|
е, твоя размер си ОК. Ти какво имаш предвид под "висока скорост"? Те все пак не са направени само за витрина. Макс. скорост (доколкото помня) им беше 160. Аз съвсем не мисля да карам с толкова...
а макс. скорост на W115-та беше ~135км, т.е. до тази скорост не би трябвало да има никакъв проблем...
| |
Тема
|
[re: e25OД]
|
|
Автор |
KPAHK (MegaBenz FAN) |
Публикувано | 18.11.05 17:00 |
|
ami do kolkoto znam skorostnia index H,T,V,Z i t.n e kolko e MAx speed-a na gumata
t.e. ne se preporuchva da se karat s po-goliama skorost
az govoria za skorost v zavoi - a tia nai veche zavisi ot ostrotata na zavoia
t.e. pri mnogo ostur zavoi i visokoprofilni gumi - gumata poddava t.e. se posukva(deformira) i tova moje da stane i pri 60 km/h
zatova vsichki "sportisti" (GOLFADJII) karat s gumi na 40,45 max 50
inache ako karash vnimatelno niama nikakvi problemi - osven che moje bi shte izglejda malko smeshno
| |
|
не се помайвай , а ги слагай, за да видиш дали стават!
карал съм кадет на 134-ки и 14-ки джанти - - на 13-ки вози много по-меко, но не е устойчив във завоите, а на 14-ки - много по-спортна возия, твърда, но стабилна. особено ако няма да караш с високи скорости - веднага ги слагай.
НО при слагането хубаво огледай дали остава достатъчно место от вътрешната страна на джантите и гумите до спирачен апарат, амортесьори и т.н.
Ако си с лети джанти, а ще слагаш метални - болтовете се сменят с по-къси в 99% от случаите, иначе можеш да си поломиш доста неща .
Успех в смяната на гумите и да разкажеш какво е станало, а ако пуснеш и снимки, за да видим как изглежда - още по-добре!
| |
Тема
|
Re: Ето ти съвет :-)
[re: BlondNigger]
|
|
Публикувано | 18.11.05 17:37 |
|
аз болтове колкото искаш имам, летните са ми с алуминиеви, зимните стоманени...
Цялото ми колебание всъщност е, защото сега имам достатъчно нови мишелин алпин за зимни и просто от носталгия по 115-ката искам да си туря нейните гуми:)
може би звучи малоумно, ама е факт:)
| |
|
Ако имаш 15-ки, мисля да не се чудиш много , а да ги сложиш. А за идеята да пробваш 14-ките - предполагам, че нещо няма да ти хареса , ама ги сложи да пробваш. кой знае - може пък да те кефи повече возията им.
| |
Тема
|
|
|
Автор | xekтop (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.11.05 17:59 |
|
Мернах някъде проблем с това, че гумите ще са по-тясни. Ето какво пише в книжката ми на А класата
195/50R/15 82T летни
185/55R/15 81T m s зимни
и това при скоростите в германия
щом височината ще е съща и разликата в широчината на гумите е 10 значи си ОК
| |
Тема
|
[re: xekтop]
|
|
Публикувано | 18.11.05 18:02 |
|
е, ама в моя случай разликата е 20, не 10...?!?
| |
Тема
|
|
|
Автор | xekтop (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.11.05 21:10 |
|
Ооооооооооооооооооо тогава е по-сложно можеш да рискуваш ама не те съветвам
| |
|
Има и още един важен параметър на гумите и това е товароносимостта (цифрата преди скоростния индек). За 250 Д се препоръчва 91, което отговаря на 615 кг. Ако гумите, които имаш са със същата или по-висока товароносимост, няма проблеми да ги използваш, защото иначе диаметъра на гумата пасва точно на оригиналния.
Само Дизел
| |
Тема
|
[re: e25OD]
|
|
Автор |
2OOce (непознат
) |
Публикувано | 21.11.05 13:34 |
|
www.avtogumi.com там има калкулатор за съответствие на гуми...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|