| 

| 

| 
                   Тема
                    | 
                     боядисване на 123 coupe 
 | 

|  
| Автор | long2dogs (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 28.06.05 12:23 |  
             |  
           | 

Моля за съвет къде би могло да се извърши / от кого наи-вече за да не съсипе колата / - ако имате опит с някой автобояджия ..
 Също и какви пари да приготвя , защото искам до края на лятото да свърша и това.

Благодаря предварително!

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: боядисване на 123 coupe 
[re: long2dogs]
 | 

|  
| Автор | 
kay_ () |  
| Публикувано | 28.06.05 12:51 |  
             |  
           | 

Аз боядисвах цялостно моята - миналото лято. Значи цената е в общи линии по-договорка и зависи от качеството на материалите които ще използват. При мен понеже боядисвах и широки лайсни и  брони и.т.н цената с боя Сикенс беше 1900 лв с всички екстри. Бояджията добре си свърши работата, но тези идиоти дето подготвят колата преди боя си оставиха ръцете като я зглобяваха. Та след това трябваше сам да донапасам и да донагласявам нещата. Хубава работа ама българска!  Та от тая гледна точка не бих ти препоръчал сервиза в който аз боядисвах. Иначе цени има различни - но в официалните сервизи вървят м/у 1600 - 1900 лв. При малките майстори дето наемат камера и боядисват цената е към 1000 - 1200 лв.

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Re: боядисване на 123 coupe 
[re: kay_]
 | 

|  
| Автор | long2dogs (Нерегистриран) |  
| Публикувано | 28.06.05 13:04 |  
             |  
           | 

Благодаря за постин-га kay_!

|   |  

| 

|  
           | 

...винаги съм се чудил кви са тия пари дето ги давате...тва е ебати лудата работа...аз сега ще си дам колата за китосване и боядисване на едни момчета от Свищов, от които съм виждал 2 коли направени...супер работят...та с материалите плюс китосване и изкусуряване ще ми вземат 400 лв за бяла боя, и 600 за черен металик...и аз нямах доверие на такива цени, обаче като видях колите, излезли от техния гараж и си промених мнението...е, вие може да ви се дават толкова пари, ама тва е боя все пак...виж, за двигателя си бих дал 5 пъти по 2000 лв  

|   |  

| 

|  
           | 

съгласен съм , че 1900лв за пребоядисване е множко. ако е с камера - около 1000лв е нормална цена, но по провинцията може и по-евтино. 
 не мога да кажа актуална цена, защото съм пребоядисвал кола преди 7 години, но знам едно - много е важен майстора и материалите, които ползва. защото прашинките след боядисване извън камера се махат, но стекла се боя или напукан кит...

|   |  

| 

|  
           | 

Ще си позволя, да ти отговоря, без да искам да влизам в излишни спорове и безсмислена полемика. 
 Колегата попита за цени и понеже миналата година си направих труда да обиколя доста сервизи за боядисване му казах цените, които ми оферираха. И понеже и за мен беше много болезнено да дам близо 2000 лв. доста проверявах, сравнявах и гледах. В общи линии цените зависят от броя на боядисаните детайли, а при широката лайсна са доста, да не говорим, че аз и тях боядисах металик, а не мат - както са оригиналните. А иначе в Дуранкулак има един майстор дето..... - ама все пак сме в София и цените тук са такива.
 А що се отнася до баровец или гъзар, както и да го наричаш - съм доста далеч от това понятие. Просто държа колата ми да изглежда безупречно, а и не я боядисвам всеки ден та да жаля пари за това.

|   |  

| 

|  
           | 

...извинявай ако си ме разбрал погрешно...аз гъзар го казах през смях, в смисъл бъзикам се :)
 А иначе си прав за цените, в София и другаде си има разлика  
 С най-добри чувства, дано не съм засегнал никого!

|   |  
  |   

|  
 |   
 |