|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Lubimiat mi 190D malko zagina ....
|
|
| Автор | Boni (Нерегистриран) |
| Публикувано | 17.06.04 00:50 |
|
|
Връщаме се по магистрала Тракия в неделя към 17ч . Пороен дъжд,малка видимост. Карам самоуверено с около 120 в лявата лента(защо ли ...). Спускам се от Ихтиман и в момента ,когато стигам в ниското ,влизайки в завоя на 31км,колата пред мен в дясното платно влиза в голяма локва и ми хвърля много вода в стъклото. Нищо не виждам,пътя прави лек завой,натискам малко спирачки - голяма грешка. Колата се завърта и се удря челно в мантинелата . Полсе се върти още и още се удря отпред и отзад. После продължава да се спуска надолу и аз успявам да я отклоня и я забивам за последно в мантинелата ,където си спира.
Всички сме добре. Изваждам жената и децата и ги качвам в една друга кола към София ,а аз започвам да разчиствам пътя от брони и др. части и да махам на идващите отгоре коли да отбият ,за да не се натресат в мене. Идва пътна помощ,слагачервени конуси по пътя. един Форд ги отнася веднага. Идва Ихтиманската полиция и спира в локалното. Вместо да спре движението полицая ме вика да се разправяме. Отивам при него и му казвам да спре първо движението . Докато му обяснавам в мантинелата се удря още е дна кола,втора се забива в нея а едно Ауди 100 се опитва да ги избегне отдясно и се удря в гумите на един тир излита във въздуха и пада странично удряйки една Шкода.
Такива работи. Жертви няма,само малко ранени от Аудито.
| |
|
Тема
|
Re: Lubimiat mi 190D malko zagina ....
[re: Boni]
|
|
| Автор |
Ascona83 (бедствие !!!) |
| Публикувано | 17.06.04 09:03 |
|
|
Брей!!! Много лошо си се плеснал колега, съжалявам че си счупил колата и се радвам че не сте пострадали!!!
Наведи главата защото прелитам ниско с асконата !!!
| |
|
|
|
добре че всички сте ок.. коланите са голяма работа.
а куките ги заеби - само знаят да се правят на интересни - некакъв селянин от Ихтиманско - много му знае главата какво трябва да се прави.
ДОбре че сте живи и здрави - майната и на колата - или ще се оправи или нова.
Гледам гуми си имал що-годе, ама на вода си е ебало мамата..
| |
|
|
|
Все едно филм слушам .Добре, че сте живи и здрави.
| |
|
Тема
|
Re: Lubimiat mi 190D malko zagina ....
|
|
| Автор |
Caмo Дизeл (турбо 6-так) |
| Публикувано | 17.06.04 12:21 |
|
|
Много съжалявам колега. Много неприятна случка. Ама майната им на тенекиите, важното е, че всички сте останали здрави. И късмет, че сте били с хубав автомобил, та ви е опазил. Ако сте били с някой изгнил Опел или Форд, да не ти обяснявам какво е можело да стане...
Обаче направо побеснях, като четох останалото. Ебати пътищата, ебати хората, ебати полицията, ебати държавата...
Значи подред:
Пълен абсурд е на магистрала да се получат такива локви, каквито описваш. Настилката, наклона на пътя, канализацията трябва да е проектирана и направена така, че на платното да не може да се задържа вода. Това е елементарно и задължително изискване за една високоскоростна магистрала. Да не говорим, че има специален асфалт, който и в най-големият дъжд се държи като сух - и като сцепление и като видимост, просто водата от асфалта изчезва и няма нито пръски от гумите, нито нищо. Усещаш колко е мокро, само като минеш през по-голяма кръпка или участък с нормален асфалт и веднага се вдигат облаци пръски. Не знам как го правят, все се каня да спра да огледам асвалта, като минавам от там. Но това съм го виждал само в Холандия. Даже и в Германия го няма.
Второ - е това направо ме съсипа. Значи сложили конуси и минал някакъв изрод и ги откраднал??? Е не, това не мога да го коментирам просто...
Трето - малоумните полицаи. Е сега, тия дето са се ударили после, да хванат по един добър адвокат и да им разпорят задниците на безмозъчните тъпаци, дето не са се хванали да веднага да обезопасяват участъка, а са си чесали езиците.
Аз тази ситуация съм я преживавал, но за късмет без произшествия. Посред нощ на магистралата, малко преди София, гледам някакви светлини, дето нещо ми се струват не на място, ама де да знам, може да е заради завой или нещо такова (тъмницата е пълна). В следващата секунда в лявото платно се появява нещо тъмно и неподвижно. Как го избегнахме няма значение, но следващата гледка ме потресе. Светлините не на място се оказаха автобус, кацнал върху мантинелата. Тъмният обект преди това беше някаква кола, с която явно са се ударили. В първата секунда реших, че катастрофата е станала току що и тръгнах да спирам. И тогава видях, че на предната врата на автобуса са се събрали няколко човека, кой прав, кой седнал на стълбите, и си пушат и говорят, явно в добро настроение !!!   В аварийното платно спряло някакво такси, а таксиджията и той отишъл да на мохабет...
Добре бе мама му стара. Айде шофьорът на лекият автомобил може да е в шок, неопитен, недосетлив, и да не се е погрижил за обезопасяването. Ама шофьорът на скапаният автобус е "професионалист" бе...кавичките не са случайни. Почти същото би трябвало да се каже и за таксиджията. И определено не бяха в шок. Е как пък един триъгълник не се сетиха да изкарат. Идваше ми да спра и да им строша главите със щангата...
Абе заради такива случаи ме е най-яд. Айде, станало катастрофа, случва се. Но после, заради пълно безхаберие и простотия да оставиш да се нанижат още няколко коли...е това си е престъпление.
Та ако ги знаеш тези, дето са се ударили след теб, посъветвай ги това, което ти казвам.
Само Дизел
| |
|
|
|
A, може би съм разбрал една фраза погрешно. "Един Форд ги отнася веднага" (червените конуси) е вероятно, че е минал през тях, а не че ги е откраднал...надявам се да е първото, щото второто е абсурдно...
Само Дизел
| |
|
Тема
|
Ami.............
|
|
| Автор |
4 Matic (Mercedes-Benz) |
| Публикувано | 17.06.04 13:04 |
|
|
.....Kolega sacuvstvam ti za stanaloto!
Obace..........
Po nacina po koito si opisal proizsestvieto, vsicko govori za ne dobroto technicesko satojanie na tvoja avtomobil. Predpolagam ce procenta na otklonenie v spiracnoto usilie na kolelata e povece ot 15%-nesto za koeto v Germania te spirat ot dvizenie poneze si opasen za sebe si i okolnite...ili po prosto kazano, njakoe ot koleletata spira po dobre ot njakoe drugo........na suho ne e problem, ama na mokro i v zavoi .....
| |
|
|
|
Да, това мислех и аз да го спомена. За да завърти така от сравнително леко натискане на спирачките, явно не са държали равномерно. Но това може да се получи и от локвата. Лявата спирачка плува във вода, а дясната е на сухо и така...Аз затова мисля да си слагам нарязани или надупчени дискове.
Катастрофи стават и ще става по най-различни причини, но първата работа на всеки, който е в състояние, е да направи всички възможно да обезопаси участъка. Който е карал из Западна Европа знае какво точно означава това. Там даже често минават в другата крайност - за един счупен стоп са в състояние да ограничат движението и да направят десетки километри задръстване. Ама както се вика, по-добре 30 минути по-късно, отколото 30 години по-рано.
Само Дизел
| |
|
Тема
|
Re: Ami.............
[re: 4 Matic]
|
|
| Автор |
5OOse (пура) |
| Публикувано | 17.06.04 14:09 |
|
|
На мен ми се случи скоро следното нещо, карах по магистралата с около 160 на права отсечка и бях сам - около мен нямаше коли, валеше и минах през един кратък участък на пътя по който се стичаше плътен и равномерен слой вода през пътя и тогава натиснах спирачките и се получи следния ефект, колата (S320) въобще не промени траекторията си, но спирачката като че ли въобще не се включи, чуваше се само "къркоренето" от ABS-а и педала не потъваше по надолу, но колата въобще не спираше все едно по лед вървя, като го почувствах това безсилие на спирачката веднага я пуснах, това всичкото стана за много кратък момент. Та сега мисля да ходя да ми видят спирачната система, защото ми се струва че това си е опасно, и друг път ми е ставало, просто ABS-а се чува и няма никаква реакция на спиране при висока скорост. Какво може да е ? при положение че скоро съм сменил 4-те спирачни дика, всичките накладки, и спирачната течност, може ли да е грешка при проектирането на колата ?
| |
|
|
|
Бе мен, ако питаш, ходи да запалиш по една свещ за Бош и Мерцедес и повече не си прави такива експерименти.
Щото сега ABS-a ти е спасил кожата, ама друг път може и да не успее.
Ти как мислиш, че трябва да спреш от 160 км/ч върху слой вода?
Даже и най добрите гуми успяват да изпомпват водата изпод протектора някъде до към 90 км/ч. Над тази скорост си караш повече или по-малко върху вода. Ако нямаше ABS, гумите ти щяха да блокират много лесно, все едно си на мокър лед, и щеше да продължиш по траекторията, докато някъде някоя от гумите не зацепи малко по-здраво за асфалта и тогава какво въртене може да падне, сам си го представи.
А спирачките си ги виж, то не вреди, пък може аз и да не съм прав.
Тия дни разкостих цялата спирачна система, почти всичко смених, сега отивам да строша стенда за спирачки. Преди ремонта бях много близо до превъртане на скалата, а сега спирачките държат още по-яко
Между другото се преебах да купя нов главен спирачен цилиндър, а старият се оказа като нов. Сложих новият, но сега имам един излишен в отлично състояние. Ако на някой му трябва, можем да се спазарим нещо, ама не го давам без пари, щото още ме е яд за харча.
Само Дизел
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|