Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:46 06.11.25 
Автомобили
   >> Mercedes
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема mercedes съкращават електроникатанови  
Авторstart (Нерегистриран)
Публикувано11.06.04 09:41

mercedes съкращават електрониката в автомобилите си

Тема Re: mercedes съкращават електрониката [re: start]  
Автор Caмo ДизeлМодератор (турбо 6-так)
Публикувано11.06.04 10:43

Да, така разправят.
С това, Мерцедес за пореден път показват коя е фирмата създала автомобила, в пряк и преносен смисъл. Защото според мен това, което подема Мерцедес е истински обрат в автомобилостроенето.
Този проблем с претрупването с електронни боклуци го наблюдавам от години и се чудех кога ще изгърми балона.
В днешно време е най-евтино и най-лесно да ръгаш електронни играчки в колата. А знаем къде и как се прави тази електроника. Само мога да ви кажа, че в Мерцедесите има и електронни компоненти от България, само дето никъде няма да прочетете Made in Bulgaria, щото минава през цяла верига фирми, преди да стигне до Мерцедес. А кой знае и от кави други места идват.
И после чакай надеждност. Особено, след като се намесят и софтуерните фирми.

Съвсем скоро според мен, претрупването на автомобила с електроника ще се приема за проява на лош вкус. Нещо, като лампички на пръскалките. Истински стойностните автомобили ще имат сравнително малко, добре подбрана и перфектно работеща електроника.

Само Дизел

Тема Re: mercedes съкращават електроникатанови [re: Caмo Дизeл]  
Автор brabusGTl (пристрастен)
Публикувано11.06.04 10:57

Напълно те подкрепям за излишната електроника. Само не знам кога и другата голяма немска фирма BMW ще се откаже от този i-Drive, който според мен превръща колата по-коро на голяма играчка, а не в истински автомобил.

Тема Re: mercedes съкращават електроникатанови [re: start]  
Автор BlondNigar (свой бе :o))
Публикувано13.06.04 09:27

za elektronikata po avtomobilite... mislaj 4e rabotata e na kantar.
predi njakolko broja v auto bild (nemskia ) pishshe to4no za tova - bezsmisleni dat4ici, koito reshavat dali da pusnat 4ista4kite i podobni glezotii samo obremenjavat voda4a. mnogo sym saglasen s avtora na onazi statia, 4e nujnite extri v edna kola sa radioto i klimatronika. makar 4eee :o))) nikoga ne otkazvam malko abs ili stabilitet control v pove4e :o))))
spored men - raznite elektroniki kato extri za voda4a i pytnicite - gps, podgrev sedalki, avtomatici i cruis control njamat zna4enie - i s tjah i bez tjah - kolata si vyrvi, no po dvigatel... shte mi se da e bez izlishni korejski (primerno) 4ipove v upravlenieto. naskoro edin priatel me vika da mu mahna zumera na A8 (alarma kojato pokazva, 4e si minal nad 60 km v grada i 130 km na magistrala) , zashtoto e napylno bezsmislena kato funkcia.
moje bi vseki trjabva sam da reshava dokolko elektronika da ima v kolata mu, no tam otivame na edni pory4kovi ceni :o))))

Boss on vacation

Тема Re: mercedes съкращават електроникатанови [re: BlondNigar]  
Автор 5OOse (пура)
Публикувано13.06.04 23:11

Ne si prav az nikoga ne bih si vzel kola bez extri kato znam kakvo e da imash S class s vsichki extri, moga da ti kaja che nishto ne e izlishno az si polzvam vsichkite neshta, naprimer: Ne broja ABS, SRS i drugi zadaljitelni neshta, prinerno mnogo shte mi e neudobno ako triabva rachno da si nastroivam sedalkite, v momenta sedalkite mi imat 11 vazmojnosti za korekcia + naduvane, mnogo shte mi e neudobno s razni krancheta i lostove...sashto taka podgrjavaneto na sedalkite e vajno ako imash kojen salon, neznam dali si se vozil zimata v kola s kojen salon, AVTOMATIC - tova za men ne e extra a prosto nikoga ne bih karal kola s rachni skorosti, cruis control - predstavisi kakvo e da karash do varna i da si izberesh edna skorost i kraka ti vaobshte da ne dokosva gazta, kato slezesh ot kolata ne chuvstvash nikakva umora i iztrapvane...Sashto pribirane na ogledalata, za goliama kola e zadaljitelno ne e extra, GPS e sashto mnogo neobhodimo, ako karash niakade iz provinciata i niama tabelki na patishtata shte ocenish predimstvata na GPS, el regulirane na volana v 4 posoki - sashto mnogo udobno, filtar za precistvane na vazduha - super neobhodimo ako ne iskash da dishash gazove kato si v zadrastvane, za vakum na vratite nima da sporia zashtoto povecheto hora sa divatzi i treskat vratite kato na lada, moga da prodaljavam oshte mnogo, da ti objasnia vsika extra zashto e neobhodima, no tova chovek sam triabva da go useti.

Тема Re: mercedes съкращават електроникатанови [re: brabusGTl]  
АвторSmart (Нерегистриран)
Публикувано14.06.04 13:13

Изявлението за електрониката е популистки трик от страна на Даймлер заради зачестилите откази на пътя заради калпава китайска и френска електроника. Напротив новата, ес класа 2006 ще излезе и във хибриден вариант - http://hybridcars.com/cars.html просто огромните двигатели не могат да издържат вече на изискванията за изгорелите газове и производителите са принудени да тъпчат колите с електроника за да ги спазят. И за да продават добре цените трябва да са ниски и ето затова нямат голям избор като става дума за качеството - малко силиций, евтини корпуси, хартиени платки и монтаж от аборигени:( Жалко наистина но това е реалността - прогресът има и негативна страна:(

Тема Re: opa....нови [re: 5OOse]  
АвторScott (Нерегистриран)
Публикувано14.06.04 16:26

Казано е 'излишната електроника, която никой не ползва'. Например: не е казано че ще си настройваш ръчно седалката, а че ще се премахне запаметяването в ключа или в дистанционното, което се ползва само ако колата се кара от повече от един човек. И т.н.
А ти май се поувлече в хвалби та не разбрах правиш ли разлика между ненужни екстри и улесняващи функции.

Тема Re: mercedes съкращават електрониката [re: 5OOse]  
Автор BlondNigar (свой бе :o))
Публикувано14.06.04 21:36

e, estestveno , te zatova sa napraveni extrite - ima si hora i hora. nikoga ne gi otkazvam, no moga i bez tjah

Boss on vacation

Тема Re: opa....нови [re: Scott]  
Автор 5OOse (пура)
Публикувано14.06.04 21:40

tochno tova pishe che shte mahnat pametta za zapomniane na nastroikite

Тема Re: opa....нови [re: 5OOse]  
Автор Caмo ДизeлМодератор (турбо 6-так)
Публикувано14.06.04 21:52

Мисля, че по-скоро имат предвид автоматичното нагласяне на седалките според контактният ключ, който носиш. Никой няма да се преумори, ако натисне едно копче със запаметана позиция на седалката, както е на по-старите Мерцедеси. И е много по-просто да се направи.

Само Дизел

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.