|
Тема
|
развод
|
|
Автор |
cachoooo (конски тропот) |
Публикувано | 21.02.09 08:55 |
|
Здравейте,
тази година в средата излизам от възрастта на 40 годишните/правя 50години/,
но сега се нуждая от вашата помощ.
Женени сме от 22-почти 23 години. В началото
нямахме 7 години деца, но не се разделихме. След това в 2 поредни
години ни се родиха 2 момчета.През 2000 г. на съпругата ми и потвърдиха диагноза- Множествена склероза. От тогава семейството нещо се обърка.
Тя се промени. Промених се и аз. Умирах от страх да не и се случи нещо.
Станахме и много нервни. Като реакция на организма пиивах по 3 пиенета вечер, но като гледах пред себе си размъкнатост, липса на нежност и т.н. нервите не ми издържаха. Никога не съм и посягал, но и не говорехме за проблемите на отиващото си семейство. Тя много се влияе от майка си, която постоянно говори против мен. Малко по-малко си отиваше и секса, защото като гледах всяка вечер инжекции, отпуснатост и нерви не ми се искаше. В моменти когато пък исках тя ме буташе и се оправдаваше с какво ли не. Аз задоволявах и най-налудничавите хрумвания на децата и нея, постоянно купувах за къщата обзавеждане и писъците на тийнфантазиите. Така и така до фаталния 13-ти петък, когато за нещо съвсем дребно тя избухна, че постоянно съм си налагал мнението, че съм пиел, че не давам пари /което нее вярно/ и така до решението и- развод. Понеделника ми връчи да прочета молба за развод по взаимно съгласие , което беше пълно с думи против мен. Аз не искам развод, но ако стигне до там дайте някакъв текст, който да не вади кирливи ризи и едностранни обвинения. И другото- колко може да е издръжката на дете- 15-годишни, при положение, че чистата ми заплата е 830лв /тя иска по 300 лв./.
Моля дайте ми съвет. Пак казвам- обичам децата си, обичам жена си. Не искам раздяла. Много ме боли!!!
Редактирано от cachoooo на 21.02.09 09:38.
| |
|
Човече, изясни си първо какво искаш!
Сериозни неща ги подмяташ като обидни реплики и сам се вкарваш в клишета.
Когато си изясниш ТИ какво искаш, тогава действай.
Ако решиш да се развеждаш търси адвокат... аз там не мога да помогна дори с мнение.
Ако решиш да спасяваш семейство, първо отрежи външните влияния в/у семейството ви. Всички карти на масата, първо у вас, после пред родителите и.
И не отстъпваш, нито от позицията си, нито от отговорностите си.
А да, прочети малко из нета за психическите изменения при хронични заболявания, може да ти помогне много, защото проблема не ви е в заболяването като гледам.
Ако наистина обичаш както твърдиш, опитай се да разбереш човека с/у теб, да разбереш до колко има обусловена промяна и до колко (само)внушена такава.
Научете се да разговаряте ... тепърва ще е трудно, но е единствения вариант да оцелеете като семейство.
Децата ви са достатъчно големи за да ви станат помощници или врагове, както си го направите.
Welcome to the real world!
| |
|
Благодаря.
| |
|
имай впредвид, че жената не е на себе си от болестта
| |
Тема
|
Към казаното от Морфиус ще добавя
[re: cachoooo]
|
|
Автор |
Koм (стар клубар) |
Публикувано | 23.02.09 03:57 |
|
пусни темата в Там ще ти помогнат клубарите и със съвет как да запазиш брака и със съвет какво да направиш ако не успееш.
Иначе - на конкретния ти въпрос за издръжката - доколкото знам - в България максималната издръжка, която присъжда съда за развод е 80 лв.
От там - нагоре - всичко е добро желание на плащащия издръжката.
| |
Тема
|
Re: Към казаното от Морфиус ще добавя
[re: Koм]
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 23.02.09 12:48 |
|
Мислиш ли, че ще има куража пак да припари?
| |
|
Твърде е вероятно жена ти да се е съсредоточила върху болестта си, ти по свой начин да си се затворил и лека по-лека е дошло отчуждението.
Семейството е начин на живот. Ако не ти е уютно в него номално е да избереш промяната, иначе е мъчение.
В случая молбата за развод е обмислено решение и е имало индикации - не би трябвало да е изненада за теб.
На твое място аз бих пробвала да подобря комуникацията - разговаряйте. Нищо чудно в началото да потекат упреци, но ги чуй и се опитай спокойно и бавно след дни да ги коментираш.
Що се отнася до издръжката - няма да са големи разходите ти.
Според мен от един развод ти си този който би спечелил - жена ти е отчаяна. Едва ли майка й е причината. Ако успееш да доведеш нещата до нормален разговор с жена ти, тя сама ще отдалечи майка си.
Що се отнася до алкохола - сам по себе си той е достатъчна причина за развод. Ако имаш такъв проблем се нуждаеш от помощ. Три пиета са много за седмица.
| |
Тема
|
Re: Към казаното от Морфиус ще добавя
[re: mirror_]
|
|
Автор |
sachoooooo (непознат
) |
Публикувано | 23.02.09 16:54 |
|
Благодаря ти за съвета от събота.
Получих доста съвети, хули и бъзици.
Ще ви кажа какво е станало.
| |
|
И Втасалата е дала един акъъъл, та чак акъла ми взе!
| |
|
За седмица? 3 питиета са много за седмица? Може да са много за теб, иначе каква е базата, от която го твърдиш по принцип?
"Hi, I'm empty
So tell me you care for me"
| |
|
|
|
|