|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
Пичове, нуждая се спешно от съвет
|
|
Автор | Ha kpъcтoпът (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.08 14:54 |
|
Много съм объркан и не знам какво да правя!
Ето изходните данни:
на 4х години съм, женен съм от 1х години, жена ми е горе-долу на моята възраст, дъщеря ни е тийнейджърка. От няколко години с жена ми сме на практика само добри приятели и съквартиранти. Няма да обяснявам защо и как се е получило така. Със сигурност животът ни не покрива общоприетата представа за семейство. Нямаме финансови проблеми, макар че сега покрай финансовата криза може и да се очакват известни смущения.
Но съдбата ми поднесе изненада - една случайно започнала и "неангажираща" връзка с шеметна скорост се превърна в нещо друго. Тя е доста по-млада от мен (повече от 10 години) и наскоро приключила дълго съжителство (без брак и без деца). Още първият път съвсем откровено и казах, че съм женен и не искам да си развалям семейството и тя го прие. Продължихме да се виждаме горе долу веднъж на 1-2 седмици. Да, ама някой там горе явно реши да ни се подиграе и да се позабавлява за наша сметка. Много бързо разбрахме, че всеки от нас си е намерил половинката. Няма какво да обяснявам, но чувството е изпепеляващо! Никога и с никоя жена не съм се чувствал така - и в сексуален и във всякакъв друг план. Просто не мога да го опиша.
И сега не знам какво да правя.... Искам да живея с нея, искам да имам деца от нея, искам да остарея с нея.... и тя го иска... От друга страна ме терзае чувство за вина, че ще изоставя жена си, която се оказа, че меко казано не е идеалната съпруга, но все пак беше с мен рамо до рамо в най-трудните години.... Отделно не знам как моето напускане ще се отрази на и без това сложните отношения между майка и дъщеря тийнейджърка..... Признавам си още, че ме е страх да започна всичко отначало на тази възраст - ново семейство, нови деца, ново жилище ...... И още много много други неща ме тревожат..... включително и чисто финансови. В последните години постигнах финансова стабилност и приличен стандарт на живот, но все пак не са достатъчни за да издържам едновременно старо и ново семейство без проблеми. Моята любима работи, изкарва прилични пари и твърди че ще помага, но аз някак си не мога да приема да ме издържа жена.
Интересното е какви съвети получих .... :) Така се получи, че досега търсих съвет само от жени, които са ми приятелки отдавна. Те всички са единодушни - и женени, и моми, и разведени (включително зарязани от мъжете си), че не трябва да изпускам любовта на живота си и че трябва да избера личното си щастие (както казаха - "правото да бъдеш щастлив") пред дълга към семейството.....
Помагайте, защото трябва да взема решение..... не мога да протакам повече.....
P.S. Стар клубар съм, но нарочно не влизам с ника си
| |
Тема
|
Re: Пичове, нуждая се спешно от съвет
[re: Ha kpъcтoпът]
|
|
Автор |
lumixx (Любознателна ) |
Публикувано | 02.12.08 16:55 |
|
И аз съм жена, но противно на твоите приятелки, бих те посъветвала да поизчакаш малко, за да имаш време за провериш силните чувства, които бушуват в теб. Доколкото разбирам доста време ти е липсвал нормален сексуален живот, а това може да е причина да се заблуждаваш, че си влюбен намирайки интересен секс в лицето на новата си връзка!
ПП Малко се чувствам притеснена да коментирам личния ти живот, но понеже питаш...Отчитам също, че въпроса ти е към пичовете, така че извини ме, ако съм ти се сторила нахална
| |
|
ти си за внуци, къде си тръгнал "ново това, ново онова" ?
| |
Тема
|
[re: Ha kpъcтoпът]
|
|
Автор | peryлиpoвчиk (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.12.08 16:59 |
|
Понякога такива симптоми дава и кризата на средната възрастл
| |
Тема
|
Абе хич не се чувствам като
[re: jamie]
|
|
Публикувано | 02.12.08 17:23 |
|
за внуци
| |
Тема
|
[re: lumixx]
|
|
Публикувано | 02.12.08 17:26 |
|
Не е само секса. Вервай ми А въпросът беше към пичовете, щото женски мнения получих достатъчно. И както вече казах, те са единодушни, което малко ме смая. Но това е предмет на друг разговор и анализ може би.
| |
|
и тийнейджър да се чувстваш.
Ама не опира до твоето усещане.
| |
Тема
|
Да разбирам ли,
[re: jamie]
|
|
Публикувано | 02.12.08 17:39 |
|
че трябва да се съобразявам с общоприетите стереотипи от сорта "след хх годишна възраст трябва вече да мислим за внуци, след уу годишна възраст трябва да се държим така и така и да не правим това и това, защото не ни отива?
| |
|
просто трябва да прогледнеш какво става след някоя и друга година.
В крайна сметка сам си плащаш гяволъка...
Ако прецениш че ти е по възможностите, искаш го и искаш да минеш и през бъркоча който ще забъркаш - действай.
ПП: Инак просто бих използвал израза "остарей с достойнство". Ама неприемането ще ти попречи да го прочетеш.
Редактирано от jamie на 02.12.08 18:20.
| |
|
не съм пич но понеже съм мъженствена да се изкажа
1. Що за брак е тоя в който сте съквартиранти ??? /Идеални хора няма и не би трябвало да очакваш някоя да ти е идеалната съпруга защото съм сигурна, че и ти не си идеалният съпруг и новото ти гаже не е идеална/
2. Защо не си се замислил да го прекратиш тоя фарс преди да намериш нещо странично/заместничка и тн. както речеш да я наречеш??? /само не ми горори за деца и ангажименти, че не ми минават тия .... обаче едно е сигурно, че не пускаш клона докато не се хванеш за друг /
3. Яко те друса късният пуберитет. /Знам, че е голям гъдел за твоето его някое младо маце да си умира за теб и по теб обаче нещата никога не са еднозначни/
4. Не винаги жена която - ти позволява да я унижаваш; въпреки това тя си отваря краката за теб; гледа те влюбено; готова на всичко за теб ... е нормална и подходяща за дълга връзка. Факта за оная дълга връзка и никакви деца си крещи робска психика от всъкъде /Но пак е гъдел за егото ти признавам/
5. Имам чувството, че имаш нужа да се разведеш, да поживееш сам малко да се срещаш с други жени и да разбереш какво искаш барем от тоя живот.
После какъвто и съвет да ти дадем ти все ще направиш каквото искаш та само се хабим
If you want to tell people the truth,
make them laugh, otherwise they'll kill you.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|