Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:05 31.07.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Кога бихте предпочели "Българското"?нови  
Автор д-р С Михайлов ()
Публикувано20.03.00 22:12

Освен с преподаване и медицина се занимавам и с програмиране и създаване на hardware - ЕКГ-та. Една от често срещаните реакции на колеги е: "А, това е Българско" - демек боклук. Това е реакция преди дори да са видяли за какво става въпрос. С две думи: Кога вие бихте избрали Българското?

Тема Кога бихте предпочели "Българското"?нови [re: д-р С Михайлов]  
Автор Drug Vasko ()
Публикувано21.03.00 05:55

- Когато съм го правил аз. Ще ти обясня защо. Срещам се всеки ден с много хора. Виждам как работят и ми става ясно че специалисти, които си вършат добре работата са МНОГО малко. Като се замисля - един на 20 може би. Е, кажи ми как да вярваш на български продукт, като знаеш че от 20 работника, само един си върши работата както трябва. Отговорен е за постъпките си и следи за качеството на работата. Мисля си че основна причина за това положение е нищожната заплата, едва стигаща за насъщния. Може и да не съм прав, щото знам и други примери. Сигурно истината е по средата, както често става. Значи първо добра заплата, после - уволнение за немарливост. Това е сигурно рецептата. Неизпълнима засега. Дано не съм се отплеснал много.

Тема Кога бихте предпочели "Българското"?нови [re: Drug Vasko]  
Автор д-р С Михайлов ()
Публикувано21.03.00 10:36

Рецептата е добра. Лошото е че наистина е трудно изпълнима. Бих искал да дам обаче два примера: Използваме един Холтер за кръвно налягане (24 часов запис) - Швейцарски. Програмата му е умряла от скромност, има много "добра" цена, и ужасно досадни bug-ове. При оплакване на тема bug-ове просто няма кой да те чуе. Използваме също и един Български Холтер за ЕКГ. Цената му е малко по-ниска (от западните аналози). Въпросът е обаче, че като поискам някакви дребни промени, особено ако са смислени, добавят ги. Кога платено, кога безплатно. Иначе ако човек неможе нещо да го продаде на себе си (и особено на жена си :))) хич да не се опитва да го продава.

Автор Drug Vasko ()
Публикувано22.03.00 05:36

Е, както казах, има и кадърници у нас.

Автор doktorka ()
Публикувано23.03.00 08:08

o, nikoga ne bih zamenila bulgarskoto kiselo mliako,sirene i hliab.A i lukankite, liutenicata,domatite i pr.Ot Hardware nishto ne razbiram,no ne bih predpochela bulgarski uchebnik po medicina.Drugo e obache klinichniat opit na dobar bulgarski lekar.

Тема Кога бихте предпочели "Българското"?нови [re: doktorka]  
Автор д-р Стоян Михайлов ()
Публикувано24.03.00 16:01

Бих добавил - българските жени :))). Бил съм на някои места по света и .... За учебници - по принцип е така, но и тук не е добра идея общия знаменател. Например Електрокардиография от д-р Марчев е едно пособие, което поне на мен лично ми е било много полезно. Вярно е че има огромно количество учебници, които бих искал никога да не ми се е налагало да чета ... В същност, аз съм срещу поставянето на "Произведено в България", под общ знаменател.

Автор Gandalf ()
Публикувано25.03.00 12:32

Shte dojde vreme da se predpochita bulgarskija produkt pred chuzhdija (osobeno pred lyskavo opakovanite bokluci s neizvesten proizhod) Kolkoto do bug-ovete v software-a - pochti njama chuzhdestranen proizvoditel kojto da obyrne vnimanie na zapitvane ot chovek ot takava "neizvestna" strana kato Bulgaria. Za syzhalenie vyv firmite (osobeno golemite) gledat na edna strana kato na opredelen po obem pazar ...

Тема Кога бихте предпочели "Българското"?нови [re: д-р Стоян Михайлов]  
Автор Doktorka ()
Публикувано26.03.00 07:21

E ,i az sam suglasna za jenite.(Ia vij men!) Pak i za mujete!! Ne vsichko e pod" edin znamenatel".Kakto kazah,niama nishto po-hubavo ot bulgarskata hrana.A i mnogo drugi neshta,koito za sujalenie ne sa mnogo dostupni za vseki.Shto se otnasia do uchebnicite-vsiako pravilo si ima izkluchenia.Samo deto povecheto sa prepisani.(kakto vsichki znaem-bez da se obrashta vnimanie na avtorskite prava).Ne obijdam konkretnia uchebnik,shtoto ne sam go chela.

Тема Знаеш ли ....нови [re: Doktorka]  
Автор д-р С Михайлов ()
Публикувано27.03.00 20:05

Преди много години и аз казах на тъста, по повод една книжка че е преписана. Оказа се че, той е един от авторите ... В същност всеки учебник (вкл. и западните) се позовава на други учебници - тоест цитира други помагала. Ако това се споменава изрично, не е преписване - "Нищо ново под слънцето". Въпросът е че твърде често се преписва неграмотно :))).

Тема Знаеш ли ....нови [re: д-р С Михайлов]  
Автор doctorka ()
Публикувано30.03.00 06:54

Napalno si prav.Negramotnoto prepisvane e tova ,koeto me pritesniava. Koi e tust ti?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.