Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:58 21.07.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема На учителя с любов... (???)  
Автор 12345678 ()
Публикувано25.06.00 17:57

Едно време имаше книга с такова заглавие, помните ли? :-) Искам да споделя някои мои мисли по въпроса.... Обучението в едно висше училище не е само механичното предаване на материала. Има нещо много по-важно - академичната атмосфера. В Медицинския Университет е събран младия елит на България (всеки знае как се влиза медицина!). Това е бъдещото поколение лекари и научни работници на полето на медикобиологичните науки. И затова отношението към тях трябва да бъде подобаващо. Не като асистента от Катедра Патофизиология С.Лазаров, който почва упражненията си с " Събрахте ли се, говеда!", не с дребнавото заяждане на лица от типа на д-р Михайлов, не с важностите и превземанията на Д-р Марчев, колко той е велик, а другите - нищожества. като се подиграваш със студентите че не занят дадено нещо, спомни си ти като си бил студент всичко ли си знаел? А и сега всичко ли знаеш? Академичното отношение определено ни куца. Но мисли, че не си вечен, и тези, които идват след теб, когато ти вече ще си на залеза, как ще отвърнат на "доброто" ти отношение когато са били студенти (Робев, когото изхвърлиха на първия ден след като се получи заповедта за пенсиониране, въпреки молбите му да остане като приходящ).....

Тема На учителя с любов... (???)нови [re: 12345678]  
Автор Ученик ()
Публикувано25.06.00 19:40

Е добре, дотук разбрахме кого си мразил. Хайде да видим и кого си обичал или няма такива? Познавам доктор Марчев и не мога да кажа че се надува. Но както казва един колега, трудно се работи с хора с комплекси. И освен това един въпрос: ТОЛКОВА ЛИ ЗА БОГА НЯМАШ ДРУГИ ИНТЕРЕСИ В МЕДИЦИНАТА ОСВЕН АНОНИМНО ДА СИ ОТМЪЩАВАШ НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ СИ ХАРЕСВАЛ??????? Та една тема, та друга, та трета. Ха кажи нещо из науката, колега! Или си дръж свъхценните мисли за себе си.

Автор Ру ()
Публикувано25.06.00 19:44

Мило число, сащо сам(а) се класифицираш като такова? Всичко това е така, но в действителност потърпевшите от простотията сме цялата армия от висшисти, смазани под контрола на ограничени индивиди. Аз ти пожелавам да вървиш напред без негативни чувства и ако можеш да не обръщаш прекалено внимание на лошото. Убедена съм, че ще дойде ден, в който всеки ще бъде уважаван според това, което прави и което е. А на учителя, който ти е отворил очите, може да се отвърне само с любов!

Тема На учителя с любов... (???)нови [re: Ученик]  
Автор 12345678 ()
Публикувано25.06.00 19:47

Хм! Много ми е чудно кой именно сте Вие... Пътища за отмъщение мнооого, този е последният. А че мразя този и онзи, всичко си има причина. Защо не мразя например Б.Стоименова от физиологията, Д-р Николов от Анатомията (въпреки всичките му недостатъци), Св.Кръстев от Биохимията... да изреждам ли още? Защото те са ХОРА, а не ИДИОТИ в пълния смисъл на тази дума.

Тема На учителя с любов... (???)нови [re: Ру]  
Автор 12345678 ()
Публикувано25.06.00 20:03

Dushico, kak njama da se identificiram kato chislo... ako me razberat koj sam, spukana mi e rabotata. Za sazhalenie dazhe i v dneshno vreme,v BG tova e edinstvenija nachin da kazhesh istinata. Loshoto se zabravja, az veche sled tolkova godini sam go zabravil pochti. No nash dalg e, na mladite asistenti i nauchni rabotnici da prekasnem porochnija krag ot socializma....

Тема На учителя с любов... (???)нови [re: Ру]  
Автор Ученик ()
Публикувано25.06.00 20:04

Ставаше дума за наука, колега. Все още не съм чул нищо.

Автор 12345678 ()
Публикувано25.06.00 20:07

Много ти се иска да поговорим за наука, та да ме разконспирираш кой съм в действителност. Няма да ти се отвори парашута, бейби! :-D

Автор Ученик ()
Публикувано25.06.00 20:13

Боже колко параноя има по този свят, боже! Значи, колега, извод: Работите в тясна област. Не знаете нищо извън нея. Или изобщо не знаете нищо.За мен въпросът е приключен. Колкото за работата ви, не мислете че единственото занимание на хората е да мислят как да ви я пукат. Имат си къде по-важни дела. Приятна вечер. П.С. След като не чухме нищо съществено, бихте ли ни освободили от присъствието си моля?

Автор 12345678 ()
Публикувано25.06.00 20:21

Ха, ха, ха! Кой си пък ти че ще ми казваш да напусна! Я си го тури отзад!

Автор Ученик ()
Публикувано25.06.00 20:28

Това не е из областта на науката, ...... колега

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.