|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Omicron B.1.1.529
|
|
Автор |
saksun (непозната) |
Публикувано | 28.11.21 15:43 |
|
За първи път новият вариант на SARS-CoV-2 – Омикрон, е установен при проби, взети на 09.11.2021 година в Ботсвана.
Определен е като VOC (Variant of Concern), т .е. вариант на загриженост.
При него са налични над 50 мутации. Повече от 30 от тях се намират в спайк протеина, посредством който вирусът навлиза в клетките.
Въпросите, които Омикрон поставя пред световните здравни институции и учени е контагиозността му (способност да заразява), ефективност на ваксините спрямо него, възможността за повторно заразяване и др.
Освен в Южна Африка, Хонконг и Израел, вариантът вече е открит и в европейски държави – Белгия, Обединеното кралство, Германия, Италия, Чехия, Нидерландия (може да пропускам някоя).
Добрата ваксина е наличната, а най-добрата - поставената.
| |
|
Освен в Южна Африка, Хонконг и Израел, вариантът вече е открит и в европейски държави – Белгия, Обединеното кралство, Германия, Италия, Чехия, Нидерландия (може да пропускам някоя).
Отличниците на ваксинацията - супер.
P.S.
Американците вече подготвят почвата за нов локдаун.
Редактирано от rien ne va plus на 28.11.21 18:52.
| |
|
За един случай четох, че е на неваксинирана жена. За други конкретно не съм запозната.
Подозира се, че началото е положено от човек с отслабена имунна система, при когото вирусът се е размножавал дълго време.
Да не забравяме, че в Африка ваксинационното покритие е ниско и това дава възможност за мутации.
Добрата вест е, че от Modernа и Pfizer съобщиха за готовност за обновяване на ваксините съобразно новия вариант.
Смята се, че настоящите имат ефективност срещу Омикрон, въпреки че, може да е по-слаба. Според мен хората с бустерна доза ще имат нелоша защита и срещу този вариант плюс спазването на другите предпазни мерки.
| |
|
Смята се, че настоящите имат ефективност срещу Омикрон, въпреки че, може да е по-слаба.
Това къде го прочете?
Аз пък чета, че макар и по-заразен новият вариант е по-слаб, не води до хоспитализация и смърт. Или поне по-малко.
А щом е така, значи си става обикновен грип.
Обаче аз разсъждавам така - мутацията на вируса се случва там, където има ваксинирани хора, за да преодолее защитата доколкото я има. Ако хората не са ваксинирани, каква е мотивацията на вируса да мутира?
Именно фактът, че мутацията е в спайк протеина показва, че мутацията е насочена към преодоляване на иРНК ваксините, които създават антитела точно към този протеин.
| |
Тема
|
Енската мутация Ооо минига КОр
[re: saksun]
|
|
Автор |
laplandetza (старо куче) |
Публикувано | 28.11.21 20:50 |
|
Елена Банова:
Току-що БНР, в сбора от вечерни новини в 18 часа, излъчва кратко интервю с лекарка от Претория/ЮАР: новият щам „О,микрон“ идва и преминава с много леки симптоми, почти незабележими-което значело, че всеки може да си остане у дома. На лекарката не и е известен нито един случай на тежко преминаване и на наложителна реанимация. Няма такъв случай и и в практиката на всичките и познати колеги-лекари, с които поддържа връзка. Нито един!
/БНР: „Лекарите в Южна Африка дадоха първи данни как протича болестта при зараза с Омикрон: „Това не са само мои данни, но и на всички лекари в и около Претория. Всички виждаме една и съща картина – много, много леки симптоми, което означава ,че могат да бъдат лекувани и у дома. До момента не знам някой от колегите ми да се е налагало да слага на кислород свой пациент“./
Тогава защо е тази повсеместна паника, че щамът има 35 модификации, че не му действат нито една от досегашните ваксини, че са наложителни нови изолации и затваряне на граници?
Що за театър ни се разиграва отново?
…
Веселина Томова:
Чули, недочули, разбрали, недоразбрали, родните дежурни квачки „професорки“ „аргировки“, веднага ревнаха и почнаха да всяват паника, квичейки – аууу, ужас, иде нам си къв ужас по-страшен от каквото беше досега…
Кафа, бе, фашаги подлизуровски на безумието, което насаждат лайняните ви „партньори“, на които без езици останахте да им лижете задниците! Какви помияри сте, бе, какви плужеци долни кацаровци, радевци, кирилпетровци и всякакви „синергични“ мишоци!
…
Димитър Байрактаров:
Появи се „Омикрон“ и всички теории и правила, които се налагаха през последните месеци рухнаха! Единствената истина, че хората с придобит естествен имунитет имат най-голям шанс, остава необорена!
Никак не звучат случайно призивите на определени медици да се въведе диктатура, за да се опазело здравето ни!
По същата сбъркана и извратена логика, скоро вероятно, същите ще призовават инакомислещите да бъдат публично екзекутирани?
Всъщност, все повече хора разбират, че именно това се цели – въвеждане на нова диктатура! Поради тази причина се извършва спешна подмяна на политическите елити в световен мащаб и се инсталират лица, верни на новия световен ред!
Помнете, новите лица на инсталираните политически елити са безскрупулни и готови на всичко, за въвеждането на нов световен ред! Пътят е очертан! В основата е страха! Започна се с тестове, ваксини, зелени сертификати, премина се през различни мутации на вируса и всеки път се нарушаваха и отнемаха изконни човешки права!
Диктатурата на здравния фашизъм цели едно единствено нещо- отнемането на свободната воля и подчиняването на човечеството на господарите на новия световен ред!
| |
|
Обаче аз разсъждавам така - мутацията на вируса се случва там, където има ваксинирани хора, за да преодолее защитата доколкото я има. Ако хората не са ваксинирани, каква е мотивацията на вируса да мутира?
Мутациите на вируса се случват при предаване на заразата между хората. Колкото повече заразени – толкова повече мутации.
Неваксинираните се заразяват много повече от ваксинираните. Съвсем скоро дадох поредния материал, но в ,,Съвети" за 13 пъти по-висока склонност към заразяване на неваксинираните. Тук е линкът към проучването:
Именно фактът, че мутацията е в спайк протеина показва, че мутацията е насочена към преодоляване на иРНК ваксините, които създават антитела точно към този протеин.
И векторните ваксини, не само иРНК, са насочени към създаване на антитела срещу спайк протеина. Обяснявано е защо е така.
Грешно разсъждение правиш, което идва от незнание: мутациите не са само в спайк протеина, там са повече от 30, но над 50 (56, мисля бяха) са общо във всички части на вируса. В Делта варианта са значително по-малко в шипчестия протеин просто, затова Омикрон ни безпокои, тъй като мутациите са точно там, където не е добре за нас.
Вирусът мутира, защото е в природата му. Трябва да се спре или намали темпът на предаване между хората, тогава и вероятността за мутации ще намалее.
Иначе, и аз четох за по-лекото протичане, но е рано да се каже как ще е в бъдеще. Смята се също, че е 3 пъти по-заразен от вариант Делта.
| |
|
Мутациите на вируса се случват при предаване на заразата между хората.
Бих искал този механизъм да го обясниш по-подробно, защото не е ясно каква му е логиката.
Мутацията възниква докато вирусът е заразил човек или докато си стои някъде просто така и чака да си намери гостоприемник? Това точно "предаване" на заразата как предизвиква мутация?
Аз мисля, че мутацията се случва в точно определен човешки индивид, докато вирусът се опитва да го зарази и среща съпротивата на имунната система.
И векторните ваксини, не само иРНК, са насочени към създаване на антитела срещу спайк протеина.
Да, така е.
Вирусът мутира, защото е в природата му.
Какво е в природата му не знам, но със сигурност в природата му е стремежа да оцелее и да се разпространява повече и повече. Именно това е логиката - за да постигне целта си трябва да мутира, за да преодолява защитата на имунната система на човека. Просто така безцелно няма защо да мутира, освен ако не е под въздействие на външни фактори като йонизиращо лъчение например, но в този случай мутацията би била произволна, а не насочена към някаква цел.
Редактирано от rien ne va plus на 29.11.21 11:30.
| |
|
Попитах моя приятелка – Вероника Генова Зали, която живее в ЮАР какво се случва ?
Ето и нейния отговор:
Нищо не става. Болниците тук са празни. Тук заболелите са 19 000+, на вас ви разправят в новините, че са 2000 на ден. Истината е, че преди 3-4 седмици тук гръмна новината, че сезонния грип, който беше изчезнал покрай К19, се е върнал.
Тъй като тук около 20 милиона са се ваксинирали, аз започнах да се бъзикам, че неваксинираните боледуват от К19, а ваксинираните от сезонен грип.
Впоследствие се оказа, че не е сезонен грип, а въпросният нов вариант.
Само 1 човек е в болница от този вид. Симптомите са хрема.
ОБАЧЕ. От вчера има атака срещу държавата. Това е всъщност проблема.
По принцип тук изобщо не се говори за зелен сертификат, задължителни ваксинации … Това е.
Тук наистина нищо страшно не се случва, просто изолираха варианта, който вече е мутирал до степен, че е почти безопасен.
Цялата тази паника е просто това. Паника. Тук управляващите вече изпратиха протест срещу мерките. Международни организации на учени също са в неведение кой определя този вариант като опасен при 1 в болница и тук там по света единични случай.
Също така това, че е нов вид, също не е вярно. Той е B.1, който обикаля повече от 1 година вече. Делта варианта е B.1.1.7, а новият е B.1.1.529 всеки, който работи с класификация, сам може да види, че става въпрос за мутация, един нов вид щеше да е С.1.
Това е.
Кирил Петров
| |
|
Това звучи доста успокояващо, и съвпада и с моето мнение, създадено от това, което прочетох из нета по въпроса.
| |
|
ЕЖК на ЕМ (един мъж).
Вероника Генова Зали казала на Кирил Петров.
Кои са тези? Освен драскачи в антиваксърски групи вероятно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|