|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
OFF: За участието ми
|
|
Автор |
saksun (непозната) |
Публикувано | 02.12.21 12:02 |
|
Може би сте забелязали, че от известно време не влизам в темите на следните потребители: laplandetza, Chromosom, rien ne va plus, hidrazin4o, bipet.
Така ще остане занапред, за да огранича максимално общуването си с въпросните, да има някаква поносимост в клуба и евентуално той да не се затрие напълно.
Пиша единствено в мои теми и на други клубари, които комуникират интелигентно и културно.
Добрата ваксина е наличната, а най-добрата - поставената.
| |
|
Кво ни пука?
Най-добре да си участваш като нормален човек, ама ти първо се осра като модератор, а сега ни се жалваш и правиш на обидена.
| |
|
Ясно ми е, че не ти пука. Важното е да пишеш необезпокоявано тонове тъпизми.
| |
|
Саксунче , знам че не е по твоята специалност , но все пак да попитам . Имаш ли опит с болкоуспокояващите ,, Дорета ,, ? Водят ли до пристрастяване ? Имат ли предимство пред ,, Аулин ,, ? Могат ли да се вземат и двете ?
| |
|
Едната активна съставка tramadol hydrochloride може да доведе до физическа и психическа зависимост.
Опиоидно лекарство за болка, използвано за лечение на умерена до умерено силна болка.
Аналгетичен ефект след около час и 2 до 4 часа до достигане на пик.
Демек първо тръгва да работи парацетамола и после
По същество 100mg tramadol hydrochloride е еквивалентен по сила на 10mg морфин и е еднакво силен с кодеин.
| |
|
Всеки медикамент се назначаваа съобразно индивидуалния случай, показанията и противопоказанията при него.
Поначало това лекарство (предписвала съм го под друго търговско име) се дава при средна към тежка степен на болка като двете активни съставки – парацетамол и трамадол, взаимно усилват болкоуспокояващия си ефект. Той е добре изразен стига болният да не е на опиоидни аналгетици, тогава няма да има добро обезболяване от въпросния препарат.
Може да доведе до пристрастяване специално при ползване продължително време в по-висока дозировка.
Аулинът е нестероидно противовъзпалително средство. При него търсим не просто обезболяване, а антивъзпалителното му действие обикновено.
За да се комбинират двете лекарства трябва да се прецени съотношението полза/риск; редно е да се знае чернодробната функция на човека, да няма проблеми със стомаха, какви други медикаменти приема и т.н.
Примерно аз съм предписвала паратрамол, с такова търговско наименование, при човек с дискова болест, няколко дискови хернии, с неповлияваща се от друг препарат болка.
Също съм давала на онкологогично болен, останал без трамадол, назначен му от онколог, докато се снабди с трамадола. Имало е обезболяващ ефект, не толкова силен, но се постигаше намаление на болката.
Затова назначението се прави само от лекар, защото има неща, с които той трябва да се съобрази. Примерно на шофиращ човек не се дава, с някои медикаменти и пр.
| |
|
На мен ми го изписаха за болки в кръста . Да пия по едно вечер преди лягане . Обаче действа бавно . Забелязах , че ако пия само Аулин без Дорета болката минава много бързо в рамките на 4-5 мин . и ефекта трае около 7-8 часа . Мисля да пия Аулин денем и преди лягане , но въпросът е колко време може да се пие Аулин ? Ходих на снимка - не видяха нищо . Казаха ми да отида на скенер за да се види дали не е херния . Обаче при хернията болката не е ли при движение ? Защото при мен като започна да се движа ми минава а се появява ако седя или лежа .
| |
|
Нали се рекламираше тук като ортопед. Някои даже ти се вързаха.
| |
|
Имах един колега от школата , викахме му <ортопеда> . Владееше номерата на троачката, беше третия най добър, след мен и още един по трошене на кости, стани контузии , обезвреждане чрез трайно нараняване.
| |
|
Да, може да взимаш Аулина два пъти дневно. Но задължително след хранене, като можеш да включиш лекарство за предпазване на стомашната лигавица, фамотидин или омепразол, да кажем.
Направи скенер, щом те изпращат, наистина е възможно да се открие дискова херния.
Обикновено болката се засилва при движение, завъртане, навеждане до невъзможност, затова се препоръчва постелен режим. В други случаи е почти постоянна.
10 дена можеш да приемаш Аулина, максимум 14.
Болката отива ли към долен крайник или изтръпване да има?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|