|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Няколко пъти правя опити да отваря теми с медицинска насоченост, но не за ковид.
Някак си няма особен интерес.
Като че интересът е само към ваксините, ковид и мерките, цялата лудост около това.
Ето сега отварям тема за фитотерапия.
Защо например действието на много от билките, които се ползват сякаш не са добре изучени, или това, което намирам написано е доста мъгляво и неточно.
Едва ли някой сериозен лекар би отрекъл действието на билките и би ги приравнил с това на хомеопатията. Но кой знае защо някак не са описани сериозно и научно.
Давам пример: за копривата се споменава, че има отношение към съсирването на кръвта, или "разреждането" на кръвта. Обаче никъде не пише ясно в каква посока е действието - дали повишава съсирването, или обратното - разрежда кръвта.
Дори в различни източници сякаш има противоречива информация по въпроса.
А очевидно не е маловажно. За по-прецизно описание на степента на действие изобщо не може да се говори.
Ей такива работи си мисля. Пък вие давайте пак за ваксините щом ви е интересно.
| |
|
Няма такъв специалист в този форум, не познавам.
Трябват познания по фармакология и то специално природна фарма , химия и биохимия , отделно лекарска практика с билколечение, профилактика, стимулация, възстановяване и и пр.
Едно време имаше лекари които познаваха билките и можеха да ги прилагат. Сега това е изгубено.
| |
|
То че е изгубено, изгубено е.
Но това, което е жалко е, че щом може така да се изгуби, значи не е добре проучено и документирано.
Билкарите имат книги, но както казах те са много непрецизни.
Сещам се, че имаше едни книги на Димков, които минаваха за най-сериозната литература по въпроса, поне на български. Но и там форматът беше "билкарски", не строго научен и недостатъчно подробен и задълбочен.Редактирано от rien ne va plus на 11.11.21 09:31.
| |
|
Всъщност клуба е всичко друго но не и медицински.
Какъвто и медицински въпрос да се постави за обсъждане, в най-добрия случай се пишат 1-2 коментара неказващи нищо и темата пропада в небитието.
Обаче всичко свързано с ковид-19 и ковид-ваксиниране и всичко свързано с това се обсъжда с настойчивост, упоритост и ярост.
Включително и малобройните лекари тук, и тях нищо друго не ги интересува.
Единствената нековид тема, пусната от довчерашната ни модераторка беше за рака на белия дроб, но понеже на сайта на министерството имаше такава тема, която обаче беше написана небрежно и формално, повърхностно. Просто това е скучна тема. Освен за тези, които са имали нещастието да се разболеят от това.
Днес случайно попаднах на едно изказване на мой приятел по БНТ1 в предаването Култура БГ.
Той каза нещо много точно: Поведението на съвременния човек е като някой, който е вкарал колата си в хола, запалил е двигателя и е затворил плътно всички възможни прозорци и врати. Яде, пие и хвърля боклуците под масата.
| |
|
Ами...........
Относно легендарната Корона 19 , по неволя се налага да се защитаваме от масовата и безмилостна пропаганда идваща и от изпод масата, демек всякакви медии и медийки, платени викачи, глашатаи, осребрени и озаптени псевдоексперти и уж експерти и пр.
По медицински теми , ........... хубаво е всеки лекар да разяснява в неговата компетентност. Аз съм компетенетен в болести, болежки, увреди , аномалии ит.н.т. , леченията им в област на устата, около нея и всичко в нея. Тяснокомпетентен в амбулаторна зъбна хирургия, лечения, методи , Обща стоматология. В някои най-тясни зaболявания и лечения, методи , техники и пр. имам само теоретична <книжна> компетентност.
Общо взето това съм.
Вътората област е доста неудобна за разяснение и не се полага да помагам на никого.Остава си за мен, там си изкарвам хляба.
Редактирано от laplandetza на 11.11.21 13:08.
| |
|
напротив описани са, баш сериозно и научно, ама не е за тебе не се мъчи...
*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
| |
Тема
|
Къде са описани? Дай препратки, източници......
[re: hladnika]
|
|
Автор |
laplandetza (старо куче) |
Публикувано | 11.11.21 20:02 |
|
Дай инфо, ако си решил да помагаш?
| |
|
Щом са описани сериозно и научно, сподели къде, вместо да се държиш като лайно, каквото очевидно си.
| |
|
хаха
бай гуги знае всичко, ама не е по силите ви, забавни плоскоземци ахахаха
ето яж
*ба бъ** дир* бля
св. св. електрон и неговите протони
чукча-читател
| |
|
Благодаря, макар че не е точно каквото ми трябва, все пак е нещо.
Обаче пак си си лайно де.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|