|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Падението на един народ
|
|
| Автор |
saksun (непозната) |
| Публикувано | 09.11.21 10:50 |
|
|
От ,,пиянството на един народ", превъзходно описано от Вазов, стигнахме до падението на един народ.
От Бойчо Огнянов и д-р Соколов – даскал и доктор, будители и вдъхновители за другите хора, днес видях заглавие в медия, че в България професори, учители и лекари отричат ваксините срещу КОВИД.
Факт. Тези, които трябва да са най-знаещите, най-просветените, се оказаха част, и то важна част, от теглещите назад към мракобесието и убийственото невежество.
Понякога ме е срам, че съм българка. От няколко месеца се чувствам именно така.
Добрата ваксина е наличната, а най-добрата - поставената.
| |
|
|
|
Срам ме е.........
Срам ме е , че като ми наближи Времето, вероятно няма да мога да бъда заедно с моя любим приятел АК , и да взема със себе си в Бездната разните му там мемековци, симидчиевци, някой и друг агент от шмайзер и от някоя централа на едни служби......
| |
|
|
|
Изобщо не става въпрос за мракобесие и невежество.
Става въпрос за липса на доверие. Един народ, който е лъган толкова години, чудно ли е, че няма доверие на това, което му се казва и предлага, без да може да го провери лично, при положение, че очевидно не са спазени сроковете за тестване на ваксините, които обичайно са задължителни?
Колкото и да обясняваш, че са тествани, че са безопасни, че са одобрени, факт е, че за одобряването на една ваксина преди да се появи ковид-19 трябваха години от порядъка на поне 10, а сега всичко се тества и одобри за норматив.
Аз лично съм за науката и знанието, но не мога сега да си зарежа всичко и да започна тепърва да се обучавам за специалист по ваксините, че да мога да разбера със сигурност всички аспекти. Освен това съвсем няма как да сме сигурни какво се влага вътре, независимо какво се обявява официално, а и доколкото знам точния състав се крие от производителите като фирмена тайна и ноу-хау.
Та недей да плюеш по хората, че са прости и невежи. Те много са лъгани и много са страдали, това недоверие е породено от инстинкт за самосъхранение.
Разбира се, има и много глупости, които се разпространяват като конспиративни теории, като чипиране, връзка с 5G мрежите и други подобни. За мен обаче е странно - хората, които най-много приказват подобни неща с охота сами си споделят личната информация в социалните мрежи. Както и да е. Въпросът е по-скоро от областта на психологията.
Само да допълня, че ти също не знаеш точно какво има във ваксините, нито дълготрайните ефекти и се доверяваш. Просто се доверяваш и предоверяваш.
Дано не те предаде прекомерното ти доверие.Редактирано от rien ne va plus на 09.11.21 11:31.
| |
|
|
|
А това не е ли жива простотия – ,,не знам какво има във ваксините"? Съставът е оповестен. И тук сме го изнасяли.
Описан е така както на всяка друга ваксина или медикамент.
Тезата за много лъгания народ се изчерпи. Остава си просто оправдание.
Чиста байганьовщина е.
Какво прави този Алеков герой? Все мисли, че хората ще го измамят, крие стоката си, да не го ограбят, винаги е подозрителен... точно той, който се скъсва да лъже и търси далаверата.
И смята себе си за най-умен от всички. Как бай Ганя ще се сети и признае, че е прост?!
| |
|
|
|
Да бе, проблемът е че идеята на тия ваксини е да се пълнят джобове, тва не го ли разбра? До такава степен че забраняват на здрави хора да посещават обществени места ако не си платят (т.е. експериментират върху себе си с нетествана ваксина), отказват да им признаят теста за антитела, нито да им осигурят PCR тест който струва 20 стинки, само и само да се ваксинират, и то с неефективна ваксина или такава на която й изтича ефективността след шест месеца, за да си плащат пак. Добре че не се е подвел българският народ, а тя слугата е тръгнала да ни нарича прости.
| |
|
|
|
А това не е ли жива простотия – ,,не знам какво има във ваксините"? Съставът е оповестен. И тук сме го изнасяли.
Описан е така както на всяка друга ваксина или медикамент.
И кое гарантира, че описанието отговаря на истината? И кое гарантира, че няма да има нежелани ефекти? Нищо. Карат те сам да се подпишеш, че сам си носиш отговорността. Ако наистина държаха да се ваксинираме, щяха да поемат отговорност за последствията. Да не би ти лично да си видяла какво слагат или да си го изследвала, че да имаш и нужните познания да го изследваш и апаратурата? Нямаш. Пееш наизуст.
Тезата за много лъгания народ се изчерпи. Остава си просто оправдание.
Нищо не се е изчерпило. Народът продължава да бъде лъган. Факт. Ако не го виждаш, значи си от лъжещите. Кое точно я изчерпа тезата за лъгания народ? Да не би лъжите да спряха? Да не би да не виждаме как определени хора забогатяха, а други само работят и са бедни? Да не би да не виждаме и лекари, които злоупотребяват, достатъчно е да спомена правителствена болница, за да замълчиш.
Остави ги приказките за бай ти Ганьо. Всички хора са еднакви. Но не всички живеят при еднакви условия. Виждал съм как чужденци, дошли в България стават бетер българи. Глупаво и недостойно е да обиждаш народа си. Хората по света не са по-различни от нас. Видял съм го с очите си. Постави ги при нашите условия и ще се държат като нас.
Редактирано от rien ne va plus на 09.11.21 12:49.
| |
|
|
|
И защо в държавите с висок процент ваксинирани проблемът с ковид не е изчезнал, а напротив, и там има отново голям брой заразени? Защо и там има вълни, не трябваше ли всичко да е ликвидирано с над 70-80% ваксинирани? Колко повече можете да искате?
Очевидно целият този неистов натиск за ваксиниране е в резултат на интереси, но това не са интересите на хората, на народа. И ти пееш в този хор за ваксинирането, така че не ми обяснявай, че не си се продала.
| |
|
Тема
|
Re: Падението на един народ
[re: saksun]
|
|
| Автор |
Green Light (бях "на гости") |
| Публикувано | 09.11.21 13:32 |
|
|
Понякога ме е срам, че съм българка. От няколко месеца се чувствам именно така
Поставяш въпроса, който най-много ме занимава и се опитвам най-честно да си отговоря именно на него.
С моите деца цял живот си говорим за това, че именно на българския народ (а не на интелигенция, експерти или културната и научна общност) дължим възходящото развитие на България и липсата на екстремизъм. Българите, тези простите чалгари и пияниците в селата са тези, които няма да допуснат никаква великомъдра шокова терапия или разделение. Заради инертност, заради липса на враждебност, заради липса на възприемчивост към идеологии, те са тези, които ни пазят.
Аз наистина го мисля, когато човек говори с деца много бързо изоставя всякакво притворство.
И така- любимият ми народ, най-любимия на света днес се държи по този начин?! Убиствено невежество вече не е хипербола, тази фраза стана буквална. 334 от моите любими българи загинаха днес и ги уби невежеството.
Срам ме е, да, много ме е срам, и съм много ядосан. Бесен съм просто. Помниш ли Телевизионна мрежа, I'm mad as hell and i'm not gonna take it anymore- иде ми да крещя през прозореца
| |
|
|
|
Срам ме е, да, много ме е срам, и съм много ядосан. Бесен съм просто.
Като те е яд драго става ли ти?
иде ми да крещя през прозореца
Че кой ти пречи? Отваряй прозореца и крещи.
| |
|
|
|
И кое гарантира, че описанието отговаря на истината? И кое гарантира, че няма да има нежелани ефекти? Нищо. Карат те сам да се подпишеш, че сам си носиш отговорността.
Ето тези изречения граничат хем с простотията, хем с параноята. Не се обиждай, а се замисли.
На всички други ваксини и лекарствени средства четеш ли листовките? Дали на хартия или в Интернет търсиш ли достоверна информация за тях? Но официална медицинска, не Сульо и Пульо така написа във Фейсбук група или сайт, или Киро Брейка ми го каза по Ютюб.
Защо с ваксините срещу КОВИД се получи тази малоумна истерия?
Колко пъти говорихме за страничните ефекти? Защо се повтаря до безумие едно и също?
Почти 3 млн. дози има сложени в България.
7 млд. дози са в целия свят.
Честите страничните ефекти са точно тези, които са описани и които десетки пъти съм писала и тук.
Информираното съгласие е за това, че си осведомен какъв продукт ти се поставя – вид, начин на приложение, доза, срещу каква болест, странични ефекти, известни досега и подобни. Също и че можеш да уведомиш за твоите нежелани реакции на сайта на ИАЛ (изпълнителна агенция по лекарствата) или по телефона.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|