Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:00 17.05.26 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Месец за борба с рака на белите дробовенови  
Автор saksunМодератор (непозната)
Публикувано05.11.21 05:52

Добрата ваксина е наличната, а най-добрата - поставената.

Тема Re: Месец за борба с рака на белите дробовенови [re: saksun]  
Автор rien ne va plus ()
Публикувано05.11.21 06:05

Браво, най-после се сети че има и други заболявания. За съжаление това точно е много ... не знам точната дума, безнадеждно може би. Отчайващо. Дано на никого не се случва!

Описанието в линка обаче е типично официозно, формално, нахвърляни съвсем накратко общи положения и термини без да са обяснени. Например това с биомаркерите. Текстът по-скоро поражда нови въпроси отколкото да отговаря на такива.
А смисълът на подобни дни или месеци на нещо си е да се обърне внимание на хората върху рисковите фактори. Знам обаче, че никой пушач няма да се стресне и да спре да пуши.
Също така на много места се пуши на закрито и никой не спазва никакви забрани. Т.е. принуждават се хората да бъдат пасивни пушачи. На никой не му пука и нищо не се прави по този въпрос.

Тема Re:нови [re: rien ne va plus]  
Публикувано05.11.21 10:52

Браво, най-после се сети че има и други заболявания.

Неадекватни думи към лекар, който работи с огромен обхват от заболявания, включително и такива, които не са от спектъра на това, което обичайно практикува. Напр. болен с остър хирургичен корем, който идва при интернист вместо при хирург. Не е рядкост.

Материалът е от сайта на Министерство на здравеопазването, предназначен е за граждани, не за медици, т.е. написан е на достъпен език.
Отново изразяваш вечното си недоволство – ,,официозен" бил. Това е медицина, какво общо има с властимащите???

Явно е, че не само относно КОВИД си мнителен до (без)крайност, но и по друга медицинска проблематика.

Тема Re:нови [re: saksun]  
Автор rien ne va plus ()
Публикувано05.11.21 15:26

Хората не са длъжни да знаят какво е остър хирургичен корем и при какъв специалист трябва да отидат.

Точно такъв "достъпен" според теб език е всъщност малоумен и дразнещ. Кое му е достъпното като пишат за биомаркери без да обясвяват какво е това биомаркер?
А общото с политиката е, че е министерство. Министерството се управлява от министър, който е политическо лице. Назначава се от НС. Като на дете трябва да ти обяснявам. Правиш се на наивна.

Аз не съм мнителен до безкрайност. Не се доверявам просто така.

Тема Re:нови [re: rien ne va plus]  
Публикувано05.11.21 20:05

Хората не са длъжни да знаят какво е остър хирургичен корем и при какъв специалист трябва да отидат.

Че къде съм казала такова нещо?? Не обвинявам хората, а ти се опитваш да извърташ, че правя това едва ли не.
Не вади от контекста!
Написах го в отговор на първия ти пост, в който си писал, че съм се сетила как имало и други заболявания освен КОВИД.

Виж ни диалога и спри да измисляш:

Риен:
Браво, най-после се сети че има и други заболявания.

Саксун:
Неадекватни думи към лекар, който работи с огромен обхват от заболявания, включително и такива, които не са от спектъра на това, което обичайно практикува. Напр. болен с остър хирургичен корем, който идва при интернист вместо при хирург. Не е рядкост.

Освен това, всяко МЗ може, дори е длъжно, да дава здравна информация на гражданите. Каква политика пак намесваш?

И никакво НС не е назначило Стойчо Кацаров. Пак глупост! Лично Румен Радев го постави на поста здравен министър (не харесвам нито единия, нито другия, просто казвам фактите за назначението).

Тема OFFнови [re: saksun]  
Публикувано05.11.21 20:16

Хайде да не си пишем един на друг. Преди време се бяхме разбрали така.:)

Както не общуваш с Хромозом и Хидразинчо, така и с мен.

Тема Re:нови [re: saksun]  
Автор rien ne va plus ()
Публикувано05.11.21 20:36

За НС говорех по принцип.
А Радев също е политик, така че не можеш да избягаш от политиката.

Тема Забрави политиката, Концентрация върху Рака ...нови [re: rien ne va plus]  
Автор laplandetza (старо куче)
Публикувано05.11.21 21:24

Замълчи си и слушай.
Според мен профилактиката е най-важна. Аз съм пушач, никога не съм отказвал за постоянно тютюна. но пуша когато пожелая. Мога да не пуша почече от година, ни никога не съм ги отказвал.
Ние можем да повлияем на младите с пример, моят пример е Как съм си увредил белките дробове! и съм длъжен да го Показвам!. Нека младежите видят каква е вредата ве Натюр ! Никога не съм подкрепял пушенето !. Просто това е слабост моя слабост !
п.п. Моите деца Не пушат!. Нарочно давам на големия ми син и дъшеря да пушат пред мен!, давам им цигари, те категорично отказват. Аз съм Доволен !

Тема Re: Забрави политиката, Концентрация върху Рака ...нови [re: laplandetza]  
Автор rien ne va plus ()
Публикувано05.11.21 21:50

Хубаво де, ама защо ми го казваш това?
Аз съм пушил, но ги отказах отдавна, за мен това е приключено.
Обаче там, където работя не мога да изляза наглава, повечето са пушачи, и пушат по коридорите, няма спасение. Носи се цигарен дим и съм принуден да го вдишвам.
Ето това ме вбесява.

Тема Наложи се и Изисквай !@нови [re: rien ne va plus]  
Автор laplandetza (старо куче)
Публикувано05.11.21 22:03

Изисквай пред колектива и ръководството ! Нека си пушат, но попитай кой от Тея си пуши в апартамента вечер преди децата ми да заспят !
Да пушат навън и надале1е през почивките или през работно време , като за паузата не им се плаща !
Никога не съм си позволявал да пуша в работна среда!, дори в БГ ! Пушехме навън.
В дома никога не съм пушил вътре, така е от 1990 година !
От друга страна са други вредни факлтори, замърсяване, прах , работни канцерогени и пр., но там е специфично.
Алкохокла е друг фактор и заедно с тютюн и работмна среда , според мен усилва ефекта !
Аз пия всеки ден!, сутрин и чечер!. Сутрин , около 20 грама вечер 25 грама, всекуи божи ден. Пия големи количества сдамо при събиране, моабет, тогава пия над литър концентрат , понякога и отделно вино. Просто съм природно надарен ! Това не е често.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.