|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Техническа тема за лекари, свързана с Майкрософт
|
|
Автор |
saksun (непозната) |
Публикувано | 28.11.18 16:41 |
|
Тази компания е спряла (не знам откога) да прави поддръжка на Windows XP и Windows Vista.
Затова всички лекари, които работим с тези операционни системи, трябва да преминем към друга, доколкото разбрах Windows 10. Възможно най-скоро, иначе компютърните специалисти нямало да носят отговорност, ако с медицинската ни програма се случи нещо неблагоприятно. И да оказват помощ при необходимост.
Следва предложение, което изскача веднага, за закупуване на нов лаптоп и операционна система Windows 10, дори и принтери се появяват. Това се случва още щом отворя програмата си ,,Хипократ".
Има колеги, разбира се, които са с други програми и с различен от моя компютър/ лаптоп, за който ме осведоми компютърният ми специалист, че не ставал и бил стар.
Марката е ,,Асеr" и е в действие от 9 години. И то само за медицинската ми работа.
Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи. ЛЕРМОНТОВ
| |
Тема
|
Re: Техническа тема за лекари, свързана с Майкрософт
[re: saksun]
|
|
Автор |
vla1 (непознат
) |
Публикувано | 30.11.18 12:06 |
|
Марката е ,,Асеr" и е в действие от 9 години.
Това е същото да кажеш,че колата ти е марка Х /да речем Мерцедес/.То компютъра и колата си имат МОДЕЛ.И не само компютрите и колите имат модели,за в бъдеще ако някой пита нещо.
Та развържи кесията и послушай някой компютърен специалист,твоя или някой друг.
| |
Тема
|
[re: vla1]
|
|
Автор |
saksun (непозната) |
Публикувано | 30.11.18 18:23 |
|
Компютърният специалист не се е интересувал от модела на лаптопа ми. Той ми беше купен от предишния човек, който отговаряше за нашия район и програма. Имам предвид с негово съдействие и съвет, включително и с принтер.
Но той мина на друга позиция или работа.
Те сега (от фирмата) предлагат два техни лаптопа, за които се надяват, че ще се втурнем да ги поръчваме със страшна скорост.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hidrazin4o (рекордьор) |
Публикувано | 04.12.18 21:01 |
|
Сорри за закъснението - дай модела на ТОП-ЛАПА.
То хубаво ама 9-годишен.... Все пак не е ясно.
Извинявам се но ще пиша още когато ми остане време.
Ще пиша примерно как Майкро-меките изнудват потребителите...
Е, сега е ваш ред да си платите рекета.
И пак - СОРРИ.
| |
Тема
|
[re: hidrazin4o]
|
|
Автор |
saksun (непозната) |
Публикувано | 04.12.18 21:13 |
|
Извинявам се но ще пиша още когато ми остане време.
Ще пиша примерно как Майкро-меките изнудват потребителите...
И аз съм така - пиша, когато намеря време.
Майкрософт се изложиха нещо или аз не разбирам нищо.
Но, ако постоянен член на клуба изчезне за две седмици почти, започвам да се притеснявам...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
hidrazin4o (рекордьор) |
Публикувано | 04.12.18 21:24 |
|
Майкро-меките не са се изложили.
Просто целенасочена алчна политика.
Ще обяснявам при повече време.
Засега приеми че е така - алчни копелета, което ще ти и докажа.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Chromosom () |
Публикувано | 06.12.18 19:09 |
|
Да не се притесниш нещо че съм изчезнал, да ти отговоря и аз
Десет години медицина, не ти ли остана малко време и за някаква елементарна компютърна грамотност?
Да не знаеш че Windows XP е то 2001-ва, че му е спряна поддръжката категорично от няколко години, и че Windows е най-уязвимата и податлива на вируси и хакерски атаки операционна система, не говори добре.
Интересно е как поставяш въпроса си - "за лекари" - ами те ако знаят колкото теб, тогава какво? Аз бих ти препоръчал да се обърнеш към някой, който разбира от компютри. Но ми е ясно че ще ми изръсиш нещо обяснявайки как лекарите са сто пъти по-умни от всякаква паплач, занимаваща се с други професии, така че карай да върви.
Айде малко и по същество, да не кажеш че само ти се подигравам. Не се занимавай с никакви "специалисти" да ти поправят лаптопа - такава измет колкото щеш, ще ти кажат да му сложиш едно SSD на цената на 2/3 от целия лаптоп и ще се радват че са ти взели 100 кинта за ремонта. Горе-долу като УНГ специалистите в София, само дето след това ще оживееш. Иди си купи един нов компютър, почват от 400 лева, с оригинален Windows 10, и тогава си намери грамотен специалист който да ти обясни как да си го защитаваш - антивирусни, настройки и т.н., или най-добре - сама прочети нещо по въпроса, интернетът е пълен с информация за лаици всякакви (така както ние тук у клуба вие като ни разочаровате сами се образоваме!) Щото "специалисти" също толкова добри, колкото този вид лекари, за които ти не знаеш че съществуват - бол!
| |
|
питат нещо конкретно и извън медицината,хапеш.Що така?Нещо проблем с лекарите ли имаш?И ако го имаш,иди си ги реши с конкретния дразнител,а не тука да си изливаш помията.
Що пък да е длъжна да има компютърна грамотност?Може да и е достатъчно да го ползва като пишеща машина.Аман от умници!
Безплатният секс развращава,платения-озлобява!Редактирано от pavyan на 07.12.18 08:02.
| |
Тема
|
[re: Chromosom]
|
|
Автор |
saksun (непозната) |
Публикувано | 07.12.18 09:36 |
|
Не се тревожи за компютърната ми грамотност, сравнително добра е.
Що се отнася до работата с медицинската програма, със свързаните с нея ангажименти към Здравна каса, НОИ и др., се справям успешно почти винаги и помагам на колеги, който са срещнали затруднения.
Ти ми отговаряш да си намеря човек, разбиращ от компютри, като думата ,,компютри" е болдната дори. А аз съм писала в началото, че имам компютърен специалист, както всички лекари имат, в зависимост от съответната програма, която ползват и някакво райониране, може би. Ние без ,,компютърджии" не можем изобщо да работим.
А за покупката, доколкото разбрах, трябва да се съобразиш с техните предложения, не става с твой избор на нещо, което сам си прецениш както ти смяташ.
Това долното съвсем не го разбрах:
Горе-долу като УНГ специалистите в София, само дето след това ще оживееш.
| |
|
В отговор на:
Дори,когато те питат нещо конкретно и извън медицината,хапеш.Що така?Нещо проблем с лекарите ли имаш?
Е не, щото така е потръгнал тонът от край време.
Проблеми с лекарите - естествено, като всеки в България, че и не само - има и страхотни, и абсолютно некадърни, както във всяка друга професия.
В отговор на:
И ако го имаш,иди си ги реши с конкретния дразнител,а не тука
Имаш предвид да взема една пушка и да приключа некадърника? Ми нали след това ще ме тикнат в пандиза, и дори след тоя мой подвиг - некадърни лекари пак ще има?
Ся ти се заяждаш, аз просто отговарях на Сакси за компютрите.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|