|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
За почерка на лекарите
|
|
| Автор |
sasasas (ентусиаст) |
| Публикувано | 18.08.17 12:53 |
|
|
Вашето съсловие ли е с най-нечетливия почерк?
| |
|
Тема
|
Re: За почерка на лекарите
[re: sasasas]
|
|
| Автор |
saksun (непозната) |
| Публикувано | 18.08.17 20:45 |
|
|
Моят почерк е не просто четлив, но и хубав. Казвали са го доста пациенти.
Ама е истина, че някои колеги пишат неразбираемо на ръка. Онзи ден се побърках, докато разчета написаното от един доцент до мен. Болният каза, че нищо не разбирал, защото той донесе талона и явно се е опитвал да го разчете. Беше на български, не с терминология на латиница, освен диагнозата. Изобщо не ми стана ясно точка 2 какво касаеше.
Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи. ЛЕРМОНТОВ
| |
|
|
|
Виц:
- Иванчо, как мина днес в училище?
- Учителката ме похвали! Каза, че съм имал почерк на лекар с 20 годишен стаж.
~~~
Малко почивка на сигнатурата.
| |
|
|
|
Преди време бях на адрес някъде из Факултето. Приключих с прегледа и им попълвам формуляра(някои много държат на пусти формуляр). На коляно щото маса и столове нямаше. Някакво мангалче, което едва ли знаеше да чете и/или пише ми наднича през рамото и казва: Глей го тоя как грозно пише! Друг мангал му отговаря дълбокомислено: Ами те докторите така пишат- грозно. Аз обаче им отвръщам: На коляно така се пише! Забележката беше посрещната с ледено мълчание.
| |
|
|
|
Не е за смях, но не мога да се въздържа.
И аз съм писала на коляно. Ако кочанът рецепти е по-дебеличък, не е трудно да напишеш рецепта.
Но с вашите формуляри, не знам. Те са голям формат и трудно биха се опрели на коляното. Може би, ако са в папка или са по много в кочан.
Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи. ЛЕРМОНТОВ
| |
|
|
|
Изрязваш си един шпертплат във форма А4 и си попълваш формуляри и рецепти на воля.
~~~
Малко почивка на сигнатурата.
| |
|
|
|
Добра идея
| |
|
Тема
|
Re: За почерка на лекарите
[re: sasasas]
|
|
| Автор |
vehtiya (MD) |
| Публикувано | 28.08.17 14:15 |
|
|
На лекарите им се налага да пишат много а често пъти и бързо. Трябва да попълниш формуляр, да напишеш рецепта, а отвън пациентите напират... Аз започнах да пиша полупечатно. Поне е четливо, особено за някои букви. За другите пациентите ще се досещат.
| |
|
|
|
Има си папки със щипка за листа. Аз обаче прилагам друга тактика напоследък- ако не ми дадат поне стол да седна за да пиша, просто записвам на едно листче имената и ЕГН- то и си заминавам. Формуляра от прегледа го попълвам като се прибера в Спешната помощ.
| |
|
|
|
Да ви имам лекарските проблеми ...
На папките с щипка им се вика клипборд. Много удобно нещо.
За мен е незаменимо - на полето ми се налага често да пиша и понякога по много.
А там и дървета няма че да се подпреш. Пък клекнал в тревата е неудобно.
И в пикапа също е неудобно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|