|
Тема
|
Изгаряне с вряла вода
|
|
Автор |
tigarchetooo (непознат
) |
Публикувано | 27.06.15 13:28 |
|
Здравейте,
Преди 9 дни си изгорих ръката много зле с вряла вода. Отидох на лекар веднага, защото болката беше неописуема. Мехури се появиха моментално. В началото ме намазаха с някакъв крем и сложиха превръзка, после пък друг лекър каза, че не трябвало да се маже с крем и сложи някакви пластери с йод. Взе да се оправя, но много ме сърбеше и свалих превръзката. Отидох на лекар на следващия ден и понеже имам рани тя ми каза да сложа стерилна превръзка само на раната. Така и направих, но мехури продължават да се появяват постоянно, от които тече кафява течност и под първия слой на кожата се вижда зачервяване. Казаха ми да не се мажа с нищо, но кожата страшно много ми опъва и взе да се цепи на места. Не знам дали е възпалено или не и не знам какво да правя. Дайте някакъв съвет? Да го мажа ли и с какво? Понеже в момента не съм в страната, ако знаете някакъв крем, който мога да закупя от Германия? За пъви път ми се случва да се изкарям и въобще не знам какво да правя... :( Имам снимки, но не знам как да ги прикача, за да ви покажа...
| |
|
Трудно ми е да дам съвет без да съм видяла поражението.
На каква площ е? Има ли оток? Голямо зачервяване около увреденото място?
В такива случаи на изгаряне, опасността е от инфекция.
С какъв крем е третирано? Ако е с Дермазин, би могъл да продължиш с него. Със стерилна марля. Кремът се нанеся върху нея. Веднъж дневно става.
Може да опиташ друго. Има спрей - Ацербин. На латински - Асеrbine.
Пръскаш върху увредения участък два пъти дневно. Сутрин и вечер. Разклащаш добре преди употреба. Стига да нямаш алергия към салицилова киселина, защото той съдържа такава. Без марля. Нека да остане така, ако си вкъщи и не зацапваш мястото.
На работа, ако ходиш, и навън, слагай суха стерилна марля.
Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи. ЛЕРМОНТОВ
| |
Тема
|
Re: Изгаряне с вряла вода
[re: tigarchetooo]
|
|
Автор |
Timo (собствен ник ) |
Публикувано | 02.07.15 21:30 |
|
Ако не са ти я отрязали още, свинска маз с пелин и за 3-4 дена си готов инак дефламола си е добре. Ако имаш инфекция ползвай Вишневски маз. Преди превръзка минавай марлите през микровълновата и вечер я осртавяй за 1-2 часа без превръзка. Инак има на аптеките сребърни марли(превръзки) които са идеални.
Най-дългият път започва с първата крачка...
| |
|
Biha li ti injekcii za tetanus? Na men mi biha 2 i mi dadoha oshte 3 sled tova da slagan, no ne uspqh da sloja poslednata zabravih. Za kolko godi i imam vaksina sega?
Na men ranata ne pomnq kak izglejdashe poneje beshe ot minalata godina, no mnogo trudno mina bolkata tova go pomnq i belega dosta dalgo stoq kato se smaliavashe, uj izchezna, no kato hodih na more pak se poqvi chast ot izgorenoto ne uspq da pochernee. Sega kato izbelqh pak izchezna. A za mehurite mislq che trqbva da spadnat vednaga... a moje bi ti si se izgoril po-jestoko
Редактирано от Sylza на 20.09.15 19:59.
| |
|
Сода бикарбонат посипваш изгореното и го държиш мокро със студена вода.
| |
|
Deflamol и отгоре стерилна марля
| |
|
|
|
|