Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:15 04.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Тема Колко пари бихте дали за да ви излекуват?нови  
Автор kavarmata (винаги)
Публикувано24.06.14 13:20

Да обърнем въпроса - колко пари да получава лекаря?
във въпрос :
Колко пари бихте дали за да ви излекуват от дадена болест окончателно?
Можете да пишете и за трудно лечими болести или нелечими.
Наистина в състояние ли сме да оценим нашето здраве и то след като сме били болни и сме страдали.

Тема Re: Колко пари бихте дали за да ви излекуват?нови [re: kavarmata]  
Автор wolfensteins ()
Публикувано24.06.14 17:21

Не са много болестите от които да те излекуват "окончателно"
Аз ако съм пациент бих дал повече пари за специалист с дълъг опит ,но и в час с новите технологии - каквито в нашата страна са все още единични и крайно недостатъчни.

Тема Re: Колко пари бихте дали за да ви излекуват?нови [re: kavarmata]  
Автор Samolet 5 (член)
Публикувано28.06.14 14:12

Според мен лекаря трябва да получава пари само след като излекува пациента и да ги получава докато пациента е драв. Аз ако давам 20 лева здравни осигуровки месечно - 10 ще се разпределят за докторите дето последно са ме излекували а другите 10 за операции или изследвания ако се налагат. Така всеки доктор ще има стимул да ме излекува и да не се връщам при него или да не се налага да ходя при друг със същата специалност. Не като сега да си търси 20 повода за вторични и третични прегледи и сбъркани лекарства само и само да си платя прегледа.

Тема Re: Колко пари бихте дали за да ви излекуват?нови [re: Samolet 5]  
Автор saksun (непозната)
Публикувано06.08.14 16:14

Тези двадесет лева месечно едва покриват една рентгенова снимка на бели дробове или основни кръвни показатели, ако се наложат.
Ако се изписват медикаменти по НЗОК /здравна каса/, особено скъпоструващи, но безплатни за пациента, твоите осигуровки не стигат за нищо.

Цялата система на здравеопазването е скапана. Хората не са виновни - нито пациенти, ни лекари.

\\\"Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи.\\\" ЛЕРМОНТОВ

Тема Re: Колко пари бихте дали за да ви излекуват?нови [re: saksun]  
Автор ratna (подивела)
Публикувано05.09.14 22:11

ако ме излекуват от нелечимо заболяване , ще дам всичките си доходи и спестявания на съответния лекар и ще му/и стана роб

Тема Re: Колко пари бихте дали за да ви излекуват?нови [re: ratna]  
Автор saksun (непозната)
Публикувано06.09.14 22:00

Не е нужно да правиш това. За лекаря е достатъчно да знае, че добре е свършил работата си, направил е всичко по силите си и пациентът му е доволен от резултата.
Между другото, успешното разрешаване на по-труден случай създава особена близост между лекар и болен. И двамата си спомнят с усмивка за това и смятат, че и в бъдеще ще намират изход от всяка ситуация.

Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи. ЛЕРМОНТОВ

Тема Re: Колко пари бихте дали за да ви излекуват?нови [re: saksun]  
Автор ratna (подивела)
Публикувано17.09.14 18:59

....да , за който има бъдеще

Тема Re: Колко пари бихте дали за да ви излекуват? [re: kavarmata]  
Автор NikB (спокоен)
Публикувано18.10.14 16:04

Това е много неправилно поставен въпрос.
Между религия и икономика :).

Повечето нашенци дават повече пари за автомобилите си, отколкото за здравето си.
А и резултатите не са в пряка зависимост от парите, както за автомобилите, така и за леченията.

НО РЕФОРМА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТРЯБВА ДА ИМА.

В момента контролът е едновременно формален и досаден.
Както повечето администратично-нормативно-съдебно организирани дейности на тая държава.

ОДС започна реформа през 1998г. Царчето-сержантче я спря временно около 2001г, а след това БСП-ДПС абсолютно я замразиха и върнаха назад.

Както се казва, дори и да не се интересуваш от политика - тя се интересува от теб.

А по времето на др. Тодор Живков в Бг компютърен томограф имаше само в Правителствена болница. За сравнение - в Италия имаше дори и в по-малките градове, като 30000 Ивреа (който не сте го чували, вярвам :))

Тема Много интересна теманови [re: kavarmata]  
Автор anuel (Хаос маг)
Публикувано04.11.14 16:02

Спорна тема и обширна. Моето мнение, е че не трябва да има фиксирана цена, ако пациента е благодарен може да направи какъвто и да е подарък...

Върнах се

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.