|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Влияние на газираните напитки
|
|
| Автор |
wolfensteins () |
| Публикувано | 15.08.11 13:21 |
|
|
Здравейте ,
искам да разбера какво е физиологичното действие на CO2 от газираните напитки .
Чел съм, че газираните напитки вредят на сърцето - но като основен фактор се дава високото съдържанието на захар в тях ,но нищо не се споменава за СО2
От доста време консумирам почти само чиста газирана вода ,без подсладители и т.н. ,за това ме интересува какво се случва само с Н2СО3 и СО2
Според мен като по слаба киселина от солната ,по-голямата част се разпада в стомаха на СО2 + Н2О
| |
|
|
|
Правилно.
И СО2-то поема естествения си път нагоре., като предизвиква забавни звукови ефекти
Единственото, което може да ти се случи е да ти се отвори апетит, тъй като и киселината и газовите мехурчета дразнят лигавицата.
Трябва да правим добро от злото, защотото то няма от какво друго да бъде направено
| |
|
|
|
Значи може да се приеме ,че газираната вода е напълно безвредна ,а вредата на газираните напитки идва от захарта или подсладителите
| |
|
|
|
А защо приемаш, че останалите са вредни? Подсладителите може и да не са вредни, но едва ли са полезни (някои, аспартамът е сред най-безвредните), докато захарта е полезна в нормални количества.
| |
|
|
|
Ако вместо вода пиеш кола да речем ,захарта ще ти дойде в повечко
| |
|
|
|
По принцип е така. Обикновено пия квас - 5,6% захар, до 1,2% алкохол, доста по-добро е от водата в определени случаи.
| |
|
|
|
Ама продава ли се някъде или си го правиш
Чувал съм за тая напитка ,но чак сега видях в нета какво представлява.
| |
|
|
|
продава се по руските магазини, даже в БГ, ама е с консерванти. Истинският квас остана в спомените детски /но при добро желание всеки може сам да си направи/.
| |
|
|
|
В момента съм в Русия, тук има и истински квас. Лошото е, че са се изхитрили напоследък да го правят с подсладители - то затова и боза вече пия само ако сам си я правя. Иначе има много добри квасове, но в България далеч не всеки ги оценява.
| |
|
Тема
|
Re: Влияние на газираните напитки
[re: Изyмeн]
|
|
| Автор |
4ereshka2 (ветеран) |
| Публикувано | 22.08.11 13:46 |
|
|
някои, аспартамът е сред най-безвредните
------------------------------------------
доколкото знам, аспартама е доста вреден и се означава с Е 951
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|