|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Пак досадният епикондилит..
|
|
Автор |
161418196249 (Фата Моргана) |
Публикувано | 24.05.11 23:33 |
|
На приливи и отливи, но неизменно като присъствие е налице и на двата ми лакътя.
Два пъти физиотерапия, разни хапчета и обезболяващи (без кортикостероиди) дотук и без никакъв ефект.
Единствено от Тилкотил има облекчение, но след време болките пак се възобновяват.
Ако някой се е повлиял от медикамент с по-ефикасно действие, моля да сподели. Ако пък направо се е излекувал, бих била благодарна да прочета за подобно нещо.
| |
|
И аз едно време имах такъв проблем, но спрях да лющя чекии и се оправих от само себе си. Препоръчвам и ти да се ограничаваш!
| |
Тема
|
При спирането на чекиите се наблюдава
[re: Sargonlll]
|
|
Автор |
Phillip (-; свежъ :-) |
Публикувано | 25.05.11 09:50 |
|
страничен ефект: разсеяност и загуба на способност за внимателно четене.
Доказателство:
> ... бих била благодарна - този откъс показва, че питащата е жена или девойка и при тях термина "чекии" се използва твърде рядко, направо е неуместен.
| |
Тема
|
Re: При спирането на чекиите се наблюдава
[re: Phillip]
|
|
Автор |
161418196249 (Фата Моргана) |
Публикувано | 25.05.11 11:14 |
|
Минах и през другия медицински клуб и забелязах, че господинът е взел отношение във всички постнати теми с един и същ съвет, както в моя случай.
Опитах се да си представя, че си е причинил проблем подобен на моя/иначе откъде ще е толкова наясно?/ с интензивността на гореописаните действия и направо го съжалих..
Епикондилит може да се създаде от ***** само при условие, че посвещаваш целия си ден на тази дейност....При това месеци наред....
| |
|
Нестероидни противовъзпалителни, два курса физиотерапия годишно и веднъж в годината балнеолечение. В Павел баня да речем. между другото какво работиш? Може да е професионално. Добре е да си направиш консултация с ортопед травматолог. Може и с ревматолог. Ревматичните проби как са между другото?
facebook.com/bvgospodinov
| |
|
Нарича се още тенис или голф лакът и е от претоварване преди време. В момента единствената тежест идва от тежки чанти да речем.
Максимално ги щадя. Замислям се за балнеолечение, защото само това не съм пробвала.Физиотерапията не ми влияе добре, два пъти съм била.
А иначе консултациите с травматолог са направени, още пипне точката и веднага отсича- типичен епикондилит.
Миналата година имах пуснати кръвни изследвания за артрит, бяха отрицателни.
Ревматичните проби в какво се състоят?
п.с.Извинявам се , че съм обяснила какво значи епикондилит, сега прочетох, че сте лекар,.........но исках да осветля причината.
Редактирано от 161418196249 на 25.05.11 11:51.
| |
|
Значи - физиотерапията е като всяко друго медицинско лечение. Неправилната физиотерапия - няма да доведе до подобрение, а може и влошаване да има.
Знам го на база собствен опит.
Но това е заболяване при което можеш да очакваш подобрение, но едва ли излекуване.
Когато е млад човек, морето му е до колене, ама те фактурите идват. Може да поизчакат ама идват. И това го знам на база собствен опит.
Bеer? Mоre?
| |
|
Ревматични или за артрит все тая. Пробите са: AST, DFA и Waller Roose. Стандартните имам предвид. Пък като стана дума за травматолог диагнозата не е достатъчна. Трябва и лечение- обездвижване да речем. Или Fastum gel поне. Пробвай и балнеолечение. Хем ще проведеш по- сериозни и по- продължителни процедури, хем ще може да те види и специалист със опит.
facebook.com/bvgospodinov
| |
|
Вече съм наясно с този факт.
Не ходя на доктори или в изключително редки случаи. Примерно на травматолог ходих миналата година на частен преглед, защото не се траеше болката плюс ограничението, което ми даваше.
Не се и оплаквам много/ дано тук не звучи така/, лекувам се с каквото има за мазане и дотам.
Като ми дотегне много, изохквам тук и току някой откликне. На фона на цялото здравеопазване и тежките болести, които се ширят, съзнавам, че не е болка за умиране.
А годините наистина с всяка, прибавят някакво усещане за дискомфорт по телата ни.
Преди девет години имах едно здраво падане с усукване на коляното, а едва тази зима реши да ми напомни какво му причиних.
| |
|
Благодаря ти!
Ще си ги направя без направление, надявам се, че не са много скъпи.
Фастум гел не ми помага отдавна, може би се преситих. В началото страхотно облекчение имах само от него, но сега все едно с нищо не съм мазала.
Днес смятам да си купя това , а то ще си покаже.
Обездвижване на ставите не ми е възможно на този етап, а по нататък при първа възможност ще помисля най-вече за балнеолечение.
п.с. Ходих и междувременно питах колко ще струват пробите без направление.
Не са скъпи се оказа, - AST и DFA са по 10 лв. Waller Roose не го работели.
Сега да видя как ще подейства този Матсан Дойч и ще взема да си направя и този тест.
Още веднъж благодаря, а след резултатите пак ще дойда да питам какво да правим.
Редактирано от 161418196249 на 25.05.11 15:49.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|