Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:22 12.11.24 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема колко пари да получава лекарянови  
Автор vehtija (doctor)
Публикувано21.10.08 17:09

Наскоро по общоизвестни причини се наложи да си затапя радиаторите.
Въпросната процедура беше извършена от майстор,който се държа коректно
в интерес на истината и ми взе по 20лв. за радиатор(което било едва ли не
най-ниската възможна тарифа),та общо 40лв.Спомена и че имал още един
такъв ангажимент-значи за деня той ще спечели около 80 лв. а за месеца
(20 работни дни) грубо около 1500лв.Е извинете но кой лекар в България
печели по толкова на месец?Ами ако звънне съседа и аз го уведомя,че
прегледа ще му струва 20лв. какво става?Коментари от рода на що за лекар съм аз,той да мре ли,нали практикувам хумванна професия и т.н. и т.н...
Добре,но аз със хуманизъм парното си няма да платя нали?И защото без парно и градски транспорт може,но без лекар не, едни да си пълнят гушите,а други да мизеруват със диплома за висше образование в джоба?

b_gospodinov@mail.bg

Тема Re: колко пари да получава лекарянови [re: vehtija]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано21.10.08 17:20

Определено - майстора е бил коректен. За едно спешно затапване на 2 радиатора + рязане на тръби (с цел пестене на място) - платих 80 лв преди 2 - 3 години.
Моето мнение е - нямаш пари - разчитай на държавата. Не ми е ясно - защо лекаря "да мре", тоест да си изключва парното например, а същия този майстор да може да разчита на безплатна помощ.
Щом може за лекаря - да мре, не виждам защо да не може и за останалите.
Както и да е - преди 8 години се преквалифицирах (ясно защо).
Само не знам колко трябва да получава лекаря. Според мен - според пазара. А ако цената не го радва - преквалификация, или място където да дават толкова колкото да го задоволява.
Едно не мога да приема - и това е изнудването което се случва на някои места. Ако заплатата не е достатъчна - смяна на работа, но не и изнудване.
Разбира се - друг е въпроса ако колегите ми свършат работа - тогава намирам начин да се отблагодаря.

Bеer? Mоre?

Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано21.10.08 18:24

Хич не си мисли, четози майстор има всеки ден по 2-3 такива клиенти... Много бързо надникна в чуждата паничка... А за дните, в които никой не го търси? Че в някои сезони и седмици може да има? И като ти се виждат много - "затапването" на радиаторите е елементарна процедура. Тапи всякакви по железариите, тефлонова лента за 1 лев и китайски тръбен ключ за 5 лева. Това ти трябва, и половин час работа.

И не размахвай дипломата... в България днес тази диплома показва само и единствено, че човекът е седял 5 години повече в училище; нищо повече. Те и повтарячите седят по няколко години повече...

Тема Re:нови [re: vehtija]  
Автор Bиливap (the lawmaker)
Публикувано21.10.08 18:36

Заплатите трябва да са съобразени с произведения БВП най-вече.
И каква точно му е заплатата на този майстор, каква сигурност има той, че всеки месец ще взима тези пари?
И съответно доктора?
Има разлика дали работиш на парче (и доходът ти е несигурен) или си на договор и парите са ти сигурни (дори да е до някаква степен само).
Ако толкова му завиждаш, че оценява труда си на 20 лева за радиатор (което за мен е нормална цена за тази услуга), значи вече знаеш на какъв искаш да се преквалифицираш, за да получаваш и ти 1500 (несигурни) лева на месец.
Честито за прозрението!

Political language is designed to make lies sound truthful and murder respectable.

Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано21.10.08 19:02

Към края на септември тази година свалих два голями чугунени радиатора и лирата в банята. Реши да ги подаря на моя близка , която по всяка вероятност ще ги вземе чак другия месец . За тази цел ги свалих в мазето . За свалянето на радиаторите , рязането на търбите и свалянето им в мазето платих 60лева , като от тях 5 лева ми струваше източването на абонатната и пълненетои обратно , понеже съм на първи етаж .Човека който ми ги махна ми каза , че ако пак реша да слагам , ще ми вземе по 30 лева за радиатор - такива били тарифите . Става въпрос за София - люлин .

Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано21.10.08 20:37

поне 2000 лв. чисти, за да може да живее сносно при сегашните условия.

Queen's only

Тема Аргхнови [re: walkman™]  
Публикувано21.10.08 22:09

Никога вече силикон. Само и единствено обикновени кълчища.
Силикон - само при закрепяне на метал към пласмаса.
И за медицина се седеше на времето по 6 години

Bеer? Mоre?

Тема Re: Аргхнови [re: bira_more]  
Публикувано21.10.08 22:16

Не силикон. Става дума за тръби, не за цици.

Тефлонова лента - тъъничка една такава, на ролки като лейкопласта. Ама не се лепи - навива се по резбата, както кълчищата, и при навиване на другия чарк отгоре - уплътнява резбата. Също както кълчищата се ползва, само че много по-чисто и удобно. Абе - модерни кълчища, един вид.

Абе то и за убийство се седи по горе-долу толкова, при не много тежки случаи. Явно, преценили са, че разликата лекар - убиец не е чак толкова голяма...

Библия учить нас любить ближнего своего. Кама-сутра объясняет, как это делать. <P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от walkman™ на 21.10.08 22:18.</EM></FONT></P>

Редактирано от walkman™ на 21.10.08 22:18.

Тема Re: Аргхнови [re: walkman™]  
Публикувано21.10.08 22:31

Едни майстори си бяха оставили и двете ръце в една инсталация. Та - наложи се да я подменя цялата. В началото и аз слагах силикон. Тъничък. Модерен. И невършещ работа. Слагах по малко, слагах и по много. А бе - имаше и една - две връзки дето не капеха.
Е - където сложих кълчища - нямаше грешка от първия път. Кълчищата за разлика от силикона като се намокрят си увеличават обема - тоест склонни са да се самоуплътняват.
Та - силикона не става за нищо (и за цици не става). Просто е уно гранде илюзионе. Уж красиво, ама не става...
Силиконовите цици - и те не стават - нито за мачкане, нито за носене. Само за гледане - от далеч, да не провиснат или да не се увредят нещо.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Аргх [re: bira_more]  
Публикувано21.10.08 22:38

Е, силикон, тефлон... Яво за същото говорим. Ами при мен не прави проблеми - поне на 50-тина места съм го слагал. И на газови бутилки, от туристическите - отдавна не слагам гуменото уплътнение, уплътнявам резбата с тефлонова лента. И на водопроводни съединения - и досега не е протекло никъде.

Ама... това май почна да клони към клуб "направи си сам"..

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.