Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:40 17.07.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Пак досадният епикондилит..  
Автор 161418196249 (Фата Моргана)
Публикувано24.05.11 23:33

На приливи и отливи, но неизменно като присъствие е налице и на двата ми лакътя.
Два пъти физиотерапия, разни хапчета и обезболяващи (без кортикостероиди) дотук и без никакъв ефект.
Единствено от Тилкотил има облекчение, но след време болките пак се възобновяват.
Ако някой се е повлиял от медикамент с по-ефикасно действие, моля да сподели. Ако пък направо се е излекувал, бих била благодарна да прочета за подобно нещо.

Тема Re: Пак досадният епикондилит..нови [re: 161418196249]  
Автор Sargonlll ()
Публикувано25.05.11 07:15

И аз едно време имах такъв проблем, но спрях да лющя чекии и се оправих от само себе си. Препоръчвам и ти да се ограничаваш!

Тема При спирането на чекиите се наблюдаванови [re: Sargonlll]  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано25.05.11 09:50

страничен ефект: разсеяност и загуба на способност за внимателно четене.

Доказателство:
> ... бих била благодарна - този откъс показва, че питащата е жена или девойка и при тях термина "чекии" се използва твърде рядко, направо е неуместен.

Тема Re: При спирането на чекиите се наблюдаванови [re: Phillip]  
Публикувано25.05.11 11:14

Минах и през другия медицински клуб и забелязах, че господинът е взел отношение във всички постнати теми с един и същ съвет, както в моя случай.

Опитах се да си представя, че си е причинил проблем подобен на моя/иначе откъде ще е толкова наясно?/ с интензивността на гореописаните действия и направо го съжалих..
Епикондилит може да се създаде от ***** само при условие, че посвещаваш целия си ден на тази дейност....При това месеци наред....

Автор vehtiya (M.D.)
Публикувано25.05.11 11:14

Нестероидни противовъзпалителни, два курса физиотерапия годишно и веднъж в годината балнеолечение. В Павел баня да речем. между другото какво работиш? Може да е професионално. Добре е да си направиш консултация с ортопед травматолог. Може и с ревматолог. Ревматичните проби как са между другото?

facebook.com/bvgospodinov

Тема Re: Пак досадният епикондилит..нови [re: vehtiya]  
Публикувано25.05.11 11:23

Нарича се още тенис или голф лакът и е от претоварване преди време. В момента единствената тежест идва от тежки чанти да речем.
Максимално ги щадя. Замислям се за балнеолечение, защото само това не съм пробвала.Физиотерапията не ми влияе добре, два пъти съм била.
А иначе консултациите с травматолог са направени, още пипне точката и веднага отсича- типичен епикондилит.
Миналата година имах пуснати кръвни изследвания за артрит, бяха отрицателни.
Ревматичните проби в какво се състоят?

п.с.Извинявам се , че съм обяснила какво значи епикондилит, сега прочетох, че сте лекар,.........но исках да осветля причината.

Редактирано от 161418196249 на 25.05.11 11:51.

Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано25.05.11 12:18

Значи - физиотерапията е като всяко друго медицинско лечение. Неправилната физиотерапия - няма да доведе до подобрение, а може и влошаване да има.
Знам го на база собствен опит.
Но това е заболяване при което можеш да очакваш подобрение, но едва ли излекуване.
Когато е млад човек, морето му е до колене, ама те фактурите идват. Може да поизчакат ама идват. И това го знам на база собствен опит.

Bеer? Mоre?

Автор vehtiya (M.D.)
Публикувано25.05.11 12:26

Ревматични или за артрит все тая. Пробите са: AST, DFA и Waller Roose. Стандартните имам предвид. Пък като стана дума за травматолог диагнозата не е достатъчна. Трябва и лечение- обездвижване да речем. Или Fastum gel поне.

Пробвай и балнеолечение. Хем ще проведеш по- сериозни и по- продължителни процедури, хем ще може да те види и специалист със опит.

facebook.com/bvgospodinov

Тема Re: Пак досадният епикондилит..нови [re: bira_more]  
Публикувано25.05.11 12:42

Вече съм наясно с този факт.
Не ходя на доктори или в изключително редки случаи. Примерно на травматолог ходих миналата година на частен преглед, защото не се траеше болката плюс ограничението, което ми даваше.
Не се и оплаквам много/ дано тук не звучи така/, лекувам се с каквото има за мазане и дотам.
Като ми дотегне много, изохквам тук и току някой откликне. На фона на цялото здравеопазване и тежките болести, които се ширят, съзнавам, че не е болка за умиране.
А годините наистина с всяка, прибавят някакво усещане за дискомфорт по телата ни.
Преди девет години имах едно здраво падане с усукване на коляното, а едва тази зима реши да ми напомни какво му причиних.

Тема Re: Пак досадният епикондилит..нови [re: vehtiya]  
Публикувано25.05.11 12:50

Благодаря ти!
Ще си ги направя без направление, надявам се, че не са много скъпи.
Фастум гел не ми помага отдавна, може би се преситих. В началото страхотно облекчение имах само от него, но сега все едно с нищо не съм мазала.
Днес смятам да си купя това

, а то ще си покаже.
Обездвижване на ставите не ми е възможно на този етап, а по нататък при първа възможност ще помисля най-вече за балнеолечение.

п.с. Ходих и междувременно питах колко ще струват пробите без направление.
Не са скъпи се оказа, - AST и DFA са по 10 лв. Waller Roose не го работели.
Сега да видя как ще подейства този Матсан Дойч и ще взема да си направя и този тест.
Още веднъж благодаря, а след резултатите пак ще дойда да питам какво да правим.

Редактирано от 161418196249 на 25.05.11 15:49.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.