|
|
|
Тема
|
Упорита кашлица и дрезгав глас?
|
|
| Автор |
nincka45 (минаващ) |
| Публикувано | 18.05.11 21:19 |
|
|
Моля за съвет!
От две години имам упорита суха кашлица, а от няколко месеца гласът ми стана дрезгав. Два пъти ходих на отоларинголог, но нищо не ми откри. Пила съм антибиотици, противоалергични, но кашлицата не ми преминава. Преди година ми правиха снимка на белите дробове. Резултат - "без активни възпалителни процеси". Лекуващият лекар отново ме праща на пулмолог, евентуално за бронхоскопия.
Моля, посъветвайте ме към кого да се обърна, болница и евентуално лекар. Благодаря предварително!
| |
|
Тема
|
Re: Упорита кашлица и дрезгав глас?
[re: nincka45]
|
|
| Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
| Публикувано | 18.05.11 21:41 |
|
|
Не знам, има ли връзка, но... Позната кашляше 5-6 дена подред, суха кашлица, не твърде силна. Отишла на преглед... от там - на кардиолог. Оказало се - проблем със сърцето. От седмица пие някакъв бета блокер, почти не кашля вече... До тогава - нямах и идея, че таква кашлица може да има някаква връзка със сърдечен проблем.
Тема
|
[re: walkman™]
|
|
| Автор |
nincka45 (минаващ) |
| Публикувано | 18.05.11 22:30 |
|
|
Аз също пия лекарства за високо кръвно - бизогама и нормодепин, но кардиоложката ме уверява, че кашлицата ми не е от тях и нямам сърдечни проблеми.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
walkman™ (advanced lamer) |
| Публикувано | 18.05.11 23:22 |
|
|
А, ОТ ЛЕКАРСТВА пак може... Той колегата ми пиеше Гоптен... и покашляше постоянно. Смениха му го с нам-си-кво, и вече е тихичък... Аз с ОНОВА имах предвид, че може причината да е не ЛЕКАРСТВО за сърцето, а заболяване на... същото.
Тема
|
|
|
| Автор |
vehtiya (M.D.) |
| Публикувано | 30.05.11 12:02 |
|
|
Щом оториноларинголога не открива нищо, проблема може и да е другаде. Ама къде?! Възможно е проблема да е във аортата. Като начало една рентгенография на сърце и бял дроб ще е от полза. може да я назначи и личния лекар. Нека ренгенолога огледа добре аортата за възможна дисекираща аневризма. Нека те прегледа и кардиолог и да направи една сериозна аускултация.Ехокардиография също ще е от полза.
Проблема може и да е във щитоводната жлеза. Едни щитоводни хормони ще са от полза, а също и сцинтиграфия на щитовидна жлеза.
Възможно е и да се касае за проблем със слюнчените жлези. Те често пъти се засягат при т. нар. "системни заболявания". Като синдрома на Сьогрен примерно. Пусни си едни ревматични проби и LЕ- клетки за всеки случай.
Каквото мине по каса добре, каквото не- изследвай се платено за да спиш спокойно. Ако всички тези изследвания са в норма(дай Боже) пак ще му мислим.
facebook.com/bvgospodinovРедактирано от vehtiya на 30.05.11 12:05.
| |
|
|
|
|