|
|
|
Тема
|
Искам да видя нещо за Правилата в хирургията
|
|
| Автор |
vladimir1974m2 (новак) |
| Публикувано | 05.11.10 18:35 |
|
|
Днес слушах едни лекари да си говорят помежду си за Коремната хирургия и за това как се случва така, че да се забрави нещо в корема на пациента.И стана дума за следното: Операционната сестра, която помага на хирурга при работата му по време на коремна операция,отговаря за това - какво му подава, какво пуска на пациента- марли, инструменти и после следи дали всичко е извадено, преди да се пристъпи към зашиване.Заговориха си за това, че е възможно да бъде забравена марля в корема, защото като се напои с кръв, почти не се вижда...Но в крайна сметка се броели всички марли, които се подават ( в един сноп имало 10 марли) и после като се вадят от корема се броят...)...ТАКИВА НЕЩА.ТА ИСКАМ ДА ПРОЧЕТА НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА ТЕЗИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ПРАВИЛА В ХИРУРГИЯТА- ИНТЕРЕСНО МИ Е.Някой може ли да ми покаже сайт, или някакво инфо, което да задоволи любопитството ми по тази тема.Много благодаря.Рових се в нета, но нищо конкретно не си намерих.
| |
|
|
|
Аз още не знам какво ми бяха забравили в корема при операция от апендицит като бях дете, но едва ли е било марля, тъй като развих пертитонит чак след година.
Не гледайте как изглежда, разберете какво Е
| |
|
|
|
|