Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:27 13.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Колко време на ден трябва, за да се седне да се учнови  
Автор novpotr (непознат)
Публикувано27.07.10 00:09

Значи септември започват лекциите (медицина първа година) и в момента единственото, което искам да правя по 10 часа на ден, е да чета биохимия, химия, хисто, цито, ембрио, биостатистика и каквото още има в първия срок. Обаче понеже трябва да изкарам някакви пари спешно утре ще си намеря работа и ще бачкам до септември, примерно пет дни на седмица, и ще се изръся на лекции веднага след края на месеца без никакви знания. Много ме дразни така погледнато ситуацията. Какво ще ме посъветвате – примерно някакъв извънземен метод да речем отива се половин час дневно в библиотеката и се запомня цялата книга, след което се анализира като се отиде на работа мислейки, или нещо друго?

Тема Re: Колко време на ден трябва, за да се седне да се учнови [re: novpotr]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано27.07.10 00:38

Отиди на психиатър. Ти си за лечение бре.
Аз какво да кажа? Уволних се 3 седмици след началото на семестъра!
Познай от 3 пъти без да налучкваш дали по време на служба можеше да се чете!
Поработи, ако можеш - и почини си, щото след това ще наваксаш

Ако толкова ти се учи - хвани някакъв чужд език.

Bеer? Mоre?

Автор pandela_ ()
Публикувано27.07.10 08:26

де сопри се малко
имаш 6 години пред теб само учене, я си живей живота

Тема Не. Важното е да е яснонови [re: novpotr]  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано27.07.10 11:02

дали си за дадена специалност, дали ти иде отвътре. В случая медицина, която за съжаление спада към т.нар. "големи специалности". Т.е. за разлика от много други не може да бъде претупана между другото, без да усетиш да си вземеш тапията.
Значи, ако си за тази специалност, както и да четеш, все ще ти върви и няма да ти тежи. В противен случай мъката е страшна.

Тема Re: Колко време на ден трябва, за да се седне да се учнови [re: bira_more]  
Автор novpotr (непознат)
Публикувано28.07.10 01:01

Каква почивка бе човек, аз си мечтая да се скъсам от учене от две години

Тема Re: Колко време на ден трябва, за да се седне да се уч [re: novpotr]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано28.07.10 12:54

Ще се скъсаш. Спокойно. И вЕрвай ми - биологията и химията ще ти се видят като читанки. Ако си зле с помненето - анатомията ще те озори. Физиологията също е препъни камък за доста хора - ама там има повече логика и не толкова много фактология.
Пак ти казвам - ако можеш свободно да ползваш английски - ще е от полза за следването ти. Малко са добрите учебници на български. Ако знаеш немски или френски - това може да отвори невероятни възможности пред теб - и за образование и за работа след това. Непренебрегвай чуждите езици.
Имаш ли вече някакви предпочитания? В смисъл - с кой раздел на медицината ще се занимаваш?

Bеer? Mоre?

Тема Re: Колко време на ден трябва, за да се седне да се учнови [re: bira_more]  
Автор novpotr (непознат)
Публикувано28.07.10 15:38

Мда, анатомията изглежда доста оплетена, но и доста интересна. За момента представа си нямам как ще помня всичко това - определено се озорвам и с биохимията, но предполагам с много четене и мислене всичко ще си дойде на мястото, надявам се много скоро.

Ползвам си перфектно английски, както и френски (понеже съм във Франция), въпреки че повечето учебници на френски, които виждам, са превод от английски.

Предпочитания – геронтология, онкология, вируси, знам ли – всичко е супер интересно.

Тема Ама ти във Франция ли ще учиш?нови [re: novpotr]  
Автор Phillip (-; свежъ :-)
Публикувано28.07.10 17:59

Тема Re: Ама ти във Франция ли ще учиш?нови [re: Phillip]  
Автор novpotr (непознат)
Публикувано28.07.10 19:25

да

Автор nalle (любопитна)
Публикувано30.07.10 14:29

Лелеее, ама ти наистина много си се засилил/а! Не разбирам само какво пречи да се чете по повече от половин час на ден, дори и да ходи човек на работа??? 2-3 часа на ден например (уикендите може по 6-7-8...). Проблемът ти е никакъв!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.