Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:08 16.07.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Гъби - как да използвам тези лекарстванови  
Автор Micosis Mortuus (непознат)
Публикувано17.07.10 15:24

Имам гъби между пръстите на краката, които си ги влача от години. Веднъж пробвах да ги убия с Lamisil, мазах една седмица, изчезнаха и после пак се появиха. Имам и на един от ноктите на краката. От около две седмици, изглежда поради жегата, малки парченца от гъби се появиха и по ръцете ми. Това и преди се е случвало, обикновено изчезват след време, но ме е страх да не се заразя някъде другаде.

Ходих при един лекар и той ми предписа следното лечение: Lamisil крем един път дневно в продължение на три седмици и Daktarin пудра еднократно прилагане в чорапите и обувките.

Тъй като за ноктите нищо не ми предписа, аз предприех инициативата и си купих Curanail 5% (активно вещество Amorolfine). Ползвам го от няколко месеца, като бях решил че в момента, в който си излекувам нокътя ще излекувам и останалото с Lamisil. Но на въпросната опаковка пише че нокътят се лекува около година, а не ми се чака да си излекувам пръстите. Тук това, което ме притесняваше, е че ако си излекувам пръстите без да излекувам нокътя, нокътят ще ми зарази наново пръстите.

Сега относно двете лекарства предписани от лекаря: на Lamisil (моята опаковка е 1%, лекарят не е писал проценти) пише да се прилага един път дневно в продължение на една седмица и да не се предозира (а лекарят е писал три седмици). На Daktarin 2% пише че е за локално прилагане върху заразени участъци от кожата, а не за чорапи и обувки. И на двете лекарства пише да не се смесват с други лекарства, предназначени за същото.

Въпросът ми е как да съчетая въпросните лекарства, за да си излекувам моментално гъбите. Значи мислех да сложа съвсем малко Lamisil по пръстите на ръцете ми там, където има гъби, докато изчезнат. Между пръстите на краката ми в продължение на една или три седмици да мажа? Daktarin-ът мога ли да го използвам вместо Lamisil и за ръцете, и за краката? Понеже изглежда по-безобиден – той се предписва без рецепта, а Lamisil-ът само с рецепта. Двете лекарства могат ли да се използват заедно, и могат ли да се сместват с Curanail (Amorolfine)? Накратко от кое колко да мажа и къде да слагам?

Относно чорапите няма проблем – ще си купувам нови всеки ден докато съм сигурен че съм си излекувал стъпалата. Относно обувките ще си купя нови кецове когато си ги излекувам. Иначе въпросният Daktarin ще избие ли всички гъби вътре ако го приложа върху официалните ми обувки? Понеже те са по-сложни за купуване и по-скъпи. Ще си сменя и чаршафите. Последен въпрос – как да си дезинфекцирам пода, така че да избия гъбите вкъщи – от аптеката ми казаха „какъвто и да е продукт за почистване”. Аз по принцип ползвам вода, но едва ли ще е достатъчно – кое със сигурност унищожава гъбите? Мисля си за белина.

Редактирано от Micosis Mortuus на 17.07.10 15:29.

Тема Re: Гъби - как да използвам тези лекарстванови [re: Micosis Mortuus]  
Публикувано20.07.10 14:47

Тук изглежда никой не се интересува от гъби. Значи мажа каквото има както дойде и се надявам че ще се получи.

Редактирано от Micosis Mortuus на 20.07.10 14:47.

Автор Gyly (пишеща понякога)
Публикувано22.07.10 11:31

Аз нямам претенции да разбирам много от гъби, но от това което съм чела и чувала да ти кажа:
Започвам с обувките: гъбичките обичат да си живеят в тях. Така че ако чакаш да се излекуваш и тогава да си купиш нови, а през това време да си носиш старите и непочистени обувки - ще има да чакаш да се излекуваш. Слага от пудрата и в обувките. Или виж нещо по аптеките или магазините на д-р Шол. Иначе става едно постоянно "автозаразяване" от обувките. Лятото ходи с отворени обувки - сандали, чехли.... в никакъв случай не носи маратонки.

Чорапи - щом имаш възможност, лошо няма, купувай си нови.

Ламизил: може и да пише в листовката "1 седмица", но е много вероятно да пише и друго: "Ако лекарят не Ви е предписал/препоръчал друго, използвайте 1 седмица" или нещо в този дух. т.е. продължителността на лечението се определя от лекаря, а ако решиш да се самолекуваш - тогава поне една седмица.

Гъбичките по принцип са страшно упорита инфекция и моментално излекуване няма. Така че не разчитай на чудеса. Необходима е упоритост и от твоя страна, за да се оттървеш от тях. Ако ноктите ти са сериозно засегнати, трябва да ги пилиш и отгоре (по повърхността) и след това да мажеш с това чудо (имаше и лак за нокти Батрафен на времето, виж може и още да го има).

И като последна идея (но не на последно място): мисля че в медицинска академия, кожна клиника правят специални изследвания за гъбички. Ходи се консултирай с тях.

Тема Re: Гъби - как да използвам тези лекарстванови [re: Gyly]  
Публикувано23.07.10 01:47

За нови обувки всеки ден преди да изтребя гъбите нямам достатъчно доходи! Даже бих искал да си запазя официалните обувки за след това, ако въпросното прахообразно лекарство ще избие гъбите вътре със сигурност, затова питам за мнение да знам мога ли да ги нося или не. Иначе вече си купих нови кецове и ме чакат в гардероба, в момента в който тези мръсни същества се разкарат от краката ми ги обувам.

С Ламизил изчезват за няколко дни. Въпросът е как да направя така че да не се появяват повече.

Тербинафинът защо е толкова отровен че не го дават без рецепта?

А в листовката пише категорично една седмица макс, без никакви други допълнения. Направена е като за дървари, и обясненията са от типа на "ако изпуснете една доза, посетете отново лекаря си" и подобни глупости. Не пише почти нищо на практика, прочетох я два пъти съвсем внимателно. Тези които не сме лекари ни взимат за идиоти от фармацевтичната и медицинската индустрия!

Тема Re: Гъби - как да използвам тези лекарства [re: Micosis Mortuus]  
Автор paзбиpaм (перде)
Публикувано23.07.10 11:19

Тези които не сме лекари ни взимат за идиоти от фармацевтичната и медицинската индустрия!

Ха добрутро!

То друг е въпросът, че има известно основание за това.

Не гледайте как изглежда, разберете какво Е

Автор Бacapбoвckи (новак)
Публикувано23.07.10 17:03

Извади си нокъта, друго спасение няма.

Тема Re: Гъби - как да използвам тези лекарстванови [re: Бacapбoвckи]  
Автор pandela_ ()
Публикувано24.07.10 22:24

мри бе мангал, бегай си в коптора, не се мъчи да разсъждаваш

Тема Re: Гъби - как да използвам тези лекарстванови [re: pandela_]  
Автор Бacapбoвckи (новак)
Публикувано25.07.10 09:17

Ти па какво разбираш от въпроса? Има ли гъбички в самия нокът, или се вади, или една година гълташ едни хапчета, доста тежки за чарния дроб. Дотука сериозно. А ако има гъбички в мозъка както твоя, отваря се главата и се изплаква мозъка с разтвор антирасистин.

Тема Re: Гъби - как да използвам тези лекарстванови [re: Бacapбoвckи]  
Автор pandela_ ()
Публикувано25.07.10 11:11

разбирам само, че си продукт на инбридинг, това ми е достатъчно

Тема абе Мандела, ем си череннови [re: pandela_]  
Автор Бacapбoвckи (минаващ)
Публикувано25.07.10 17:31

ем си смотан

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.