|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Пак противна настинка
|
|
Автор |
K(k)lub (непознат) |
Публикувано | 10.01.10 21:28 |
|
Може ли да задам още един въпрос?
Задавам практични въпроси, които ме интересуват, ако прекаля оплачете се да знам да внимавам и да питам по-малко :)
Значи обратно на настинката. Тук стана минус пет отново. Тоя път вместо температура ми се разтече носът като невидял. Дори не знам как стана – беше в следствие на това че излезнах от библиотеката да изям един сандвич на вятъра, после седях вкъщи малко и пак излезнах вечерта, и като се прибрах скочих един-два пъти от леглото гол да си запиша някакви идеи, които ми дойдоха.
Много е противно, защото ми скапва концентрацията невероятно много. Докато пиша ставам да си духам носа, не ми останаха носни кърпи в библиотеката, цял ден не мога да се съсредоточа и от носа ми тече лепкава вода. После заговорих едно момиче в метрото, а тя направи някаква тъпа физиономия и не ми отговори. Такива състояния са коварни, предвид наближаващата изпитна сесия и това колко работа има. А представете си че ми се случи нещо такова в някой особено важен момент, когато има някой изпит, конференция, бизнес среща, нещо важно. Пия чай, духам си носа, прибрах се вкъщи да си пиша домашното вместо в библиотеката (което повече повлия зле на домашното ми, отколкото да помогне да излекува настинката ми), нищо не помага. Носът ми си тече, лицето ми е зачервено и не знам как да се оправя, утре вероятно пак ще ми тече носът и ще ми намалява шансовете за успех, и ще седя с палто в захладняващата на вид библиотека, и така или докато на тялото ми му писне да се прави на кретен или докато пак се разболея.
Значи как се третира наближаваща настинка и течащ нос ми е въпросът. Явно не е с чай. И трябва да е с нещо безвредно, не казвайте антихистаминови препарати защото такива, не че разбирам много, но няма да взема.
| |
|
И трябва да е с нещо безвредно, не казвайте антихистаминови препарати защото такива, не че разбирам много, но няма да взема.
Ми да беше изчакал, пък тогава да се обясняваш?
Бих ти препоръчал ксилометазолин, ама дали съдържа антихистаминови препарати, оставям ти да провериш.
Bеer? Mоre?
| |
Тема
|
Re: Пак противна настинка
[re: K(k)lub]
|
|
Автор |
vehtiya (M.D.) |
Публикувано | 12.01.10 10:14 |
|
При начални симптоми на простуда или леко протичаща такава аз обикновено изписвам Izoprinozine 3(4 )x 2tabl. Това е неспецифичен стимулатор на имунната система с антивирусна насоченост. Курса на лечение е около 7 дни. Някакъв поливитаминен препарат също ще е от полза. По принцип отдавам предпочитание на антибиотика, пък изопринозина да е допълнителен медикамент, но сметката много натежава. Пък и хората често питат струва ли си да се пие антибиотик само за едната хрема, още повече че от него има полза само ако ще се отчаква насложена инфекция с бактерии(т. нар. суперинфекция). Е добре, започваме с изопринозин, пък ако не минава се добавя и антибиотик. А, има и хомеопатични средства. Много ефикасни и безвредни. Ето само някои от тях:
Профилактично от октомври до март Oscilococcinum по една доза седмично
При първите симптоми- втрисане, температура, мускулни болки Oscilococcinum една доза възможно най- скоро. Приемът да се повтори 1-2 пъти дневно през интервали от 6 часа.
При изразена клинична картина Oscilococcinum по една доза сутрин и вечер в продължение на 3 дни
При фебрилно състояние с отпадналост и главоболие в областта на челото или тила, втрисане, умора, мускулни болки Gelsemium 9 CH по5 гранули на всеки час или на два часа според остротата на случая
При фебрилно състояние с отпадналост и болки в ставите, подобряващи се от движение, силна жажда, втрисане от най- малко движение Rhus Tonicodendron 9 CH по 5 гранули на всеки час
При фебрилно състояние с отпадналост и болки в мускулите и костите, болки в очите, засилващи се при натиск върху очните ябълки, силна жажда Eupatorium 9 CH по 5 гранули на всеки час
При подобно състояние може да се предпише и Paragrippe по две таблетки на всеки час
За периода на възстановяване Influenzinum 9 CH по 5 гранули дневно до купиране на симптомите.
| |
Тема
|
Процедурен въпрос.
[re: vehtiya]
|
|
Автор |
Phillip (-; свежъ :-) |
Публикувано | 12.01.10 15:43 |
|
Вехти, ти да не си хомеопат!? Или да си станал наскоро такъв?
| |
|
Аз се замислих за друго - 9 CH означава разреждане на 1 гр в 10^15 литра вода.
Ако приемем че молекулната маса на Gelsemium е 100, то в един литър от крайния разтвор имаме 1 милион молекули Gelsemium. Та чуденката ми е дали химията е в състояние да ги открие.
Bеer? Mоre?
| |
|
че съвременният хим. анализ е в състояние да хване 1 молекула от дадено вещество в милилитър вода. Но не съм сигурен.
Ако е така, то вие продължете сметките.
| |
|
май е изкарал курс за хомеопати и още му държи влага.
| |
|
микролитър (не милилитър).
За сравнение - в един микролитър кръв има от порядъка на 5 милиона еритроцита и 5 хиляди левкоцита.
Bеer? Mоre?
| |
|
Значи 1 микролитър = 1 куб. милиметър. Представих си го.
| |
|
Подигравайте се с доктора, отровители такива.
Не гледайте как изглежда, разберете какво Е
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|