|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
полипи
|
|
| Автор |
Milenn (турист) |
| Публикувано | 12.03.09 18:38 |
|
|
преди 3 години на баща ми му откриха полипи в пикочния мехур. тогава ги изгорих а с лазер, обаче наскоро пак се появили, ( както са и очаквали, но по-рано ). Сега ги горили по друг начин, а сега правят и някаква химиотерапия, вкарват разни лекартста. казали са , че били 2-ра степен канцерогенни полипите. Баща ми доста се е панирал, все това му на устата, че рак имал, и вече готов да умира. Иначе не го боли, не се чувства зле. само психически май. Каква прогноза може да се очаква при това нещо ?
| |
|
|
|
В какъв смисъл втора степен канцерогенни,по класификацията TNM ли? Къде го пише това и какво точно пише? Биопсия правена ли е? Какъв е резултата?
b_gospodinov@hotmail.com<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от vehtiya на 17.03.09 17:15.</EM></FONT></P>Редактирано от vehtiya на 17.03.09 17:16.
| |
|
|
|
ами не знам много, това само ми каза майка ми.
ще я питам сега, като знам въпросите.
какжо друго да питам?
Редактирано от Milenn на 18.03.09 00:20.
| |
|
|
|
Искай епикризата, ако е лежал в болница. Също и резултатите от биопсията, не може да не е правена такава. обикновено не ги дават на пациента, а на близките. Сигурно е гледан от специалист, при вас ли са консултациите? Ако не са искайте си ги.
b_gospodinov@hotmail.com
| |
|
|
|
това само разчете майка ми:
преходноклетъчен папиларен карцином II ст. малигненост.
това е май от биопсията
а диагнозата не може да я разчете. Ca ves. urinaрiae C 6 - нещо такова . На пикочния мехур. Първо са го "стъргали", във Варна, после в Шумен са го горили. Говорили са за изрязване на част от пикочния мехур, ама са казали че има много усложнения.
сега го лекуват с " мукомитин " , пъряие месец 4 процедури, втория 2 , сега по 1 на месец
| |
|
|
|
Значи диагнозата е карцином на пикочния мехур. Щом се касае за карцином лечението е операция, лъчетерапия или химиотерапия. може и комбинирано. В момента явно се прилага химиотерапия, колегите ще преценят какво е най-добре за него.
b_gospodinov@hotmail.com
| |
|
|
|
въпроса ми по-скоро беше каква е вероятната прогноза, и колко опасно е това, какво трябва да очаквам.
| |
|
|
|
Щом става дума за карцином не е шега работа, това е ясно. Системно наблюдение и лечение. Ако общото състояние позволява операцията е доста желателна. Плюс химиотерапията.
b_gospodinov@hotmail.com
| |
|
Тема
|
Re: полипи
[re: vehtiya]
|
|
| Автор | jjj (Нерегистриран) |
| Публикувано | 02.05.09 15:53 |
|
|
А какви оплаквания имаше,какви симптоми се проявиха? Имал ли пр.парене болка,кръв?
| |
|
Тема
|
Re: полипи
[re: jjj]
|
|
| Автор |
Milenn (турист) |
| Публикувано | 03.05.09 18:19 |
|
|
да, така е било. втория път (след 3 години) е отишъл веднага, след като усетил парене
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|