Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:45 18.05.26 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема полипинови  
Автор Milenn (турист)
Публикувано12.03.09 18:38

преди 3 години на баща ми му откриха полипи в пикочния мехур. тогава ги изгорих а с лазер, обаче наскоро пак се появили, ( както са и очаквали, но по-рано ). Сега ги горили по друг начин, а сега правят и някаква химиотерапия, вкарват разни лекартста. казали са , че били 2-ра степен канцерогенни полипите. Баща ми доста се е панирал, все това му на устата, че рак имал, и вече готов да умира. Иначе не го боли, не се чувства зле. само психически май. Каква прогноза може да се очаква при това нещо ?

Тема Re: полипинови [re: Milenn]  
Автор vehtiya (doctor)
Публикувано17.03.09 17:10

В какъв смисъл втора степен канцерогенни,по класификацията TNM ли? Къде го пише това и какво точно пише? Биопсия правена ли е? Какъв е резултата?

b_gospodinov@hotmail.com<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от vehtiya на 17.03.09 17:15.</EM></FONT></P>

Редактирано от vehtiya на 17.03.09 17:16.

Тема Re: полипинови [re: vehtiya]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано18.03.09 00:16

ами не знам много, това само ми каза майка ми.
ще я питам сега, като знам въпросите.

какжо друго да питам?

Редактирано от Milenn на 18.03.09 00:20.

Автор vehtiya (doctor)
Публикувано18.03.09 08:08

Искай епикризата, ако е лежал в болница. Също и резултатите от биопсията, не може да не е правена такава. обикновено не ги дават на пациента, а на близките. Сигурно е гледан от специалист, при вас ли са консултациите? Ако не са искайте си ги.

b_gospodinov@hotmail.com

Тема Re: полипи [re: vehtiya]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано10.04.09 19:54

това само разчете майка ми:
преходноклетъчен папиларен карцином II ст. малигненост.
това е май от биопсията
а диагнозата не може да я разчете. Ca ves. urinaрiae C 6 - нещо такова . На пикочния мехур. Първо са го "стъргали", във Варна, после в Шумен са го горили. Говорили са за изрязване на част от пикочния мехур, ама са казали че има много усложнения.
сега го лекуват с " мукомитин " , пъряие месец 4 процедури, втория 2 , сега по 1 на месец

Автор vehtiya (doctor)
Публикувано28.04.09 16:11

Значи диагнозата е карцином на пикочния мехур. Щом се касае за карцином лечението е операция, лъчетерапия или химиотерапия. може и комбинирано. В момента явно се прилага химиотерапия, колегите ще преценят какво е най-добре за него.

b_gospodinov@hotmail.com

Автор Milenn (турист)
Публикувано28.04.09 16:13

въпроса ми по-скоро беше каква е вероятната прогноза, и колко опасно е това, какво трябва да очаквам.

Автор vehtiya (doctor)
Публикувано29.04.09 13:28

Щом става дума за карцином не е шега работа, това е ясно. Системно наблюдение и лечение. Ако общото състояние позволява операцията е доста желателна. Плюс химиотерапията.

b_gospodinov@hotmail.com

Авторjjj (Нерегистриран)
Публикувано02.05.09 15:53

А какви оплаквания имаше,какви симптоми се проявиха? Имал ли пр.парене болка,кръв?

Тема Re: полипинови [re: jjj]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано03.05.09 18:19

да, така е било. втория път (след 3 години) е отишъл веднага, след като усетил парене

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.