Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:16 14.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Тема УНГ проблеминови  
Авторминaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано20.03.09 15:16

Здравейте! Искам да попитамз а съвет. Съзнавам, че всичко се плаща и че не е много честно да питам из форумите това или онова, но наистина не съм спестил време и пари по специалисти... Исках да чуя и някакво странично мнение.

Имам хроничен фарингит от преди 8 години. Сега съм на 30. Може да е алергия, стича се секрет и от носа някакъв...както и да е. Гърления секрет никога не показва наличие на нещо опасно, АСТ изследване също е в норма....около 150 беше и двата пъти. Някак свикнах с гърлото, но...

От миналата година ми заглъхнаха ушите...и не се оправиха. Стяга ме главата, очи ме болят, ушите ми постоянно си припукват нещо... и ме боли през ден глава, понякога доста упорито. Не пия аналгетици, не съм фен на многото лекарства. Ама тея уши...не минаха от амбитиотици, от нищо.... и болки в главата. Като цяло иначе нищо ми няма...като се изключи странното ниско ниво на левкоцитите...все около 3.9(но нека не ги намесвам и тях).

Не искам диагноза тук, понеже знам, че така по описание не става. Преди дни си направих изследване на синусите...рентген....все го отлагах. Може ли някой да даде идея какво следва да значи написаното като констатация от лекаря, правил рентгена:

"Рентгенографията на околоносните синуси показва засенчени хомогенно фронтални синуси в медиалните им половини, повече ляв. Максиларни синуси- пристенно латерални воалирани.

Р.Д. Синуитис макс. бил. Синуитис фронталис бил. "

Интересува ме как се тълкуват поняктията от заключението, ако някой има медицинско образование и има желание да сподели. Само това. Благодаря!

Тема Re: УНГ проблеминови [re: минaвaщ]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано20.03.09 16:45

На кратко - синузит. На максиларните (бузи) и на фронталните (чело) синуси.

Bеer? Mоre?

Тема Re: УНГ проблеминови [re: bira_more]  
Публикувано20.03.09 18:41

Може ли от направеното заключение да се разбере тежък или не е синузитът?

Мисля да не пиша повече офф топик ...

Сърдечно благодаря за изказаното мнение!

Пожелавам много здраве и добро настроение на всички !!!

Тема Re: УНГ проблеминови [re: минaвaщ]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано20.03.09 20:01

Ми темата ти е баш по тематиката на клуба.
Аз не мога да преценя тежестта на синузита - има много други моменти. Каква е инфекцията например.
Защото синузит - означава инфекция на синусите, но има много и различни инфектиращи агенти.

Bеer? Mоre?

Тема Re: УНГ проблеми [re: минaвaщ]  
Автор nalle (любопитна)
Публикувано21.03.09 10:57

Още като четях за стичащия се секрет, щях да кажа синузит (синуит, де, знам, че тука повечето хора са много критични

). Не знам дали е тежък или лек - това се определя от клиничната картина, т.е от симптомите, но най-вероятно е хроничен. Няма гнойна колекция в синусите (както често е при острите), а е удебелена лигавицата, която ги тапицира. Причините могат да са много - от алергия до разни полипи.
За рентгенографията - по принцип на рентген синусите би трябвало да се виждат като ... хмм.. да кажем неправилна окръжност, с бял контур (костта), а вътре черно (кухината). Когато е засенчено (или воалирано - все тая) пристенно, е размита границата между контура и кухината, т.е. има повече бяло, отколкото трябва. Понякога може целият синус да е бял, ако е пълен с гной (какъвто беше моят десен максиларен преди много години, когато един доктор в ИСУЛ направо имах чувството, че ми проби мозъка, докато ми правеше пункция )
Не знам дали го обясних разбираемо, но много се постарах, да знаеш

Тема Re: УНГ проблеминови [re: nalle]  
Публикувано22.03.09 19:10

Да разбирам, че имам синуит, при който вероятно няма гной, а само удебелена лигавица на околоносните кухини, която да ги тапицира. Защо едно такова "тапициране" води до главоболие? Мислех, че трябва да има гной за целта. Ако удебелената лигавица "тапицира" по някакъв начин ушите и евстахиевата тръба и така не може да се изравнява налягането.... има логика да са ми все глъхнещи и пукащи ушите, ама тая глава...

Вече мина една година с тези заглъхнали уши, но болките ми в главата не са някакви свръх силни, макар и доста неприятни на моменти. Не пия болкоуспокояващи за тях, на ръба съм, но се търпят.

Всевъзможните капки за нос не помагат, антибиотици пих преди година, когато към фарингита се намесиха и ушите и главоболието, но и антибиотици не помогнаха. Не искам пак да пия, а и няма смисъл.

След като вече благодарих на bira_more за включването му по темата, голямо благодарско и на nalle... старанието й е оценено възможно най-високо :)

Колкото до синуита, ще се справя някак, поздрави на всички!!!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.