Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:08 13.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Тема екстрасистолинови  
Автор kremenskata (пич бре)
Публикувано17.02.09 09:09

здравейте, правиха ми Холтер, който засече около 50 екстрасистоли за денонощие и по двойки. За екстрасистолите разбрах че са прескачания на сърцето, но можете ли да ми обясните какво значи по двойки?
Просто място не мога да си намеря понякога, даже ме буди нощем

Благодаря, ви предваритално.

Тема Re: екстрасистолинови [re: kremenskata]  
Автор analitika (-prosto himik-)
Публикувано19.02.09 20:29

Здравейте!

Броят на екстрасистолите за цяло денонощие не е голям, по-важно е какъв е произходът им. Дали са надкамерни или камерни? Много често, изключвам патологични причини, камерни екстрасистоли могат да се провокират от прекомерна употреба на кафе, кофеин-съдържащи напитики и шоколад. Проверете също така и щитовидната жлеза и артериалното налягане. При хора с наднормено тегло, особено в комбинация с хипертония, екстраситолията е често срещана. Все пак сте била/бил на лекар, какво Ви обясни той?
Не се стряскайте, в ученическите си години и аз имах проблеми с екстрасистолите, но впоследствие нещата се нормализираха.

Усмихвам се и без причина, сигурно съм луд!

Тема Re: екстрасистолинови [re: analitika]  
Автор kremenskata (пич бре)
Публикувано20.02.09 14:12

Здравейте, нямам представа дали са камерни или надкамерни, това докторът не ми каза. Щитовидната ми жлеза е вдобре. Изследвах я седмица преди холтера. Артериалното налягане нямам представа как се изследва. Кръвното ми е 90/60 обикновено. Не съм с наднормено тегло 167/57.
Да бях при лекар и той ми обясни че не съм болна от сърце, просто по някаква причина е излязло от обикновения си ритъм. Предписа ми Беталок ЗОК 50мг по 1/2 всеки ден за 4 месеца и така.
Но какво значи по двойки?
Благодаря, Ви.

Тема Re: екстрасистоли [re: kremenskata]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано20.02.09 16:32

Имам един приятел кардиолог. Та той смята че под 10 екстрасистоли на минута не са проблем. Освен разбира се някои видове камерни.
Ако беше за мен - щях да опитам първо с намаление на кафе, алкохол, тютюн, малко спорт, и по малко ядове.
Кръвното ти е ниско (същото е артериално кръвно налягане). Какъв е пулса? Тоест удари в минута.

Bеer? Mоre?

Тема Re: екстрасистолинови [re: bira_more]  
Автор analitika (-prosto himik-)
Публикувано20.02.09 20:45

Здравейте отново, Кременската.

Това, че нямате проблеми с щитовидната жлеза, сърцето, кръвното налягане и телесното тегло е чудесно. Също така не бива да Ви плаши и фактът, че екстраситолите са на куплети (двойки). Епизоди на бигеминия (екстрасистола последвана от нормален удар и отново екстрасистола) сами по себе си не са страшни. Пийте бета-блокера, който ви е бил предписан и не се тревожете! Предполагам, че сте изследвала и електролити (натрий, калий, калций и холориди) в кръвта?

Усмихвам се и без причина, сигурно съм луд!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.