|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
гинекологичен проблем
|
|
| Автор | paзтpeвoжeнa (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.06.08 13:27 |
|
|
От известно време менструалният ми цикъл прави каквото си иска...Преди беше на 28-30 дни, а тази година веднъж ми дойде на 22 ден, после на 39ти, а сега от 60 дни го няма никакъв . Пределно ми е ясно, че ситуацията плаче за гинеколог, ендокринолог и .т.н., ама няма как да стане преди юли, защото не съм в Бг. Имам здравна застраховка, но хич не съм наясно какви изследвания би покрила...
Въпросът ми е мога ли да си позволя отлагане на прегледа до юли, ако цикълът ми все така го няма, или се подлагам на необоснован риск ? Мога ли да пия нещо, което се отпуска без рецепта, за да го предизвикам (билки примерно)?
| |
|
Тема
|
Re: гинекологичен проблем
[re: paзтpeвoжeнa]
|
|
| Автор | питaщ (Нерегистриран) |
| Публикувано | 01.06.08 13:34 |
|
|
ти да не си малко бременна?
| |
|
Тема
|
[re: питaщ]
|
|
| Публикувано | 01.06.08 14:21 |
|
|
Сама съм от бая време, така че ако изключим варианта непорочно зачатие, няма начин
| |
|
|
|
Сега остава да намекнеш на колко си години .
Ако не си във възраст за менопауза (а това е доста обширно понятие), спомени и килограмите си. При тежък стрес, или големи отклонения в теглото - също възникват проблеми и с цикъла.
Ако и това не е ситуацията - купи си тест за бременност. Ако е положителен, а ти си сигурна че не си имала възможност да забременееш - ще трябва незабавно да отидеш на лекар.
Не си играй с хормоните. С билки едва ли ще повлияеш нещо, а с хапове - само под лекарски коонтрол.
Bеer? Mоre?
| |
|
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
| Публикувано | 01.06.08 16:00 |
|
|
24, т.е. вариантът за менопауза също отпада
Промени в теглото - да, но не са драстични - от Нова година до сега 5-6 кг (сега съм около 54-55 кг на 1.69 ръст). Стрес - да речем умерен ...
Хапове и да искам няма как да си купя без рецепта, май само парацетамол можеш да купиш без предписание. А за билките - и аз не вярвам да повлияе, но нали поне е безобидно..
Тест ще купя, въпреки че съм сигурна, че не съм бременна, не съм имала сексуални контакти от 4-5 месеца. Може ли тестът да е показател за хормонално нарушение?
| |
|
|
|
Щом си нямала контакт няма нужда от тест,той друго не показва
| |
|
|
|
пила ли си противозачатъчни напоследък?
| |
|
|
|
Грешиш, показва.
| |
|
|
|
Теста показва наличие/липса на определен хормон в урината. Съответния хормон (хорион гонадо тропин) се произвежда от плацентата, или от тумури, и подтиска (индиректно) цикъла.
Така че - ако теста е положителен - означава че има нещо произвеждащо поменатия хормон. Разбира се това е малко вероятно.
Bеer? Mоre?
| |
|
|
|
Е - явно не са години, килограми и стрес.
Между другото - има цветна бременност. Тоест жената има цикъл и след забременяването - но е "странен".
Ще трябва да се прегледаш при гинеколог.
Едва ли е нещо страшно и спешно, но така не може да се каже.
Bеer? Mоre?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|