Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:08 04.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема хомеопатично лекарство на дете- това нормално ли енови  
Автор т-pekc (член)
Публикувано05.02.08 20:44

Педиатъра на дъщеря ми й предписал (по неговите думи за стимулиране на имунната система заради чести настинки) някакво лекарство имунокинд. С огромно учудване установих че е хомеопатично?
Накратко това да се предписват подобни хомеопатични лекарства на малки деца при това не от хомеопат нормално ли е?
На всичкото отгоре съм физик и добре ми е известно какво е останало в нещото след разреждането.
И все пак де да знам- може пък лекарите да са си променили мнението?
Накратко има ли какъвто и да било смисъл да купувам това чудо и ако не- с какво (ама реално действащо) е добре да го сменя (всъшност ясно ми е че не го е пробутала заради убеденост в ефекта ама както и да е )?

Тема Re: хомеопатично лекарство на дете- това нормално ли енови [re: т-pekc]  
Автор... (Нерегистриран)
Публикувано05.02.08 21:57

и на мен са ми изписвали доста често хомеопатични препарати.даже в момента пием някакви капки за спадане на лимфни възли...тъй като избягвам лекарства,предпочитам ако давам нещо да е хомеопатично/те са боаронски препарати/,но повече наблягам на билките.за имунитет им правя-половин буркан мед,чаша смлени орехи,2 смлени лимона с корите и лъжица пчелен прашец.всичко това се обърква и се държи в хладилника.дава се по една лъжица на гладно-може 3 пъти на ден.от имунокида няма да има полза...

Автор femina (Mис Kаприз)
Публикувано05.02.08 23:06

В клуб "Медицинска" в момента тече диспут на тази тема. Виж там.

Държавата България - невъзможни неща няма!

Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано06.02.08 06:50

Излязла е нова серия хомеопатични продукти "имуно-", "гастрокинд" и какви ли още не чудесии. Явно джипито е зарибен от някой представител. Иначе хомеопатията е безвредна за децата. Но и нищо не лекува.

Рибомунил или изопинозин биха свършили къде къде по-добра работа.

Aut Caesar, aut nihil

Тема Re: хомеопатично лекарство на дете- това нормално ли енови [re: ...]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано17.02.08 19:46

>> от имунокида няма да има полза

Да бе, няма да има. А знаеш ли производителите колко печелят от него, а? Нямало полза...

Тема Re: хомеопатично лекарство на дете- това нормално ли енови [re: Last Roman]  
Автор walkman™ (advanced lamer)
Публикувано17.02.08 19:48

>> Иначе хомеопатията е безвредна за децата.

Да, ама ако става дума за сериозно заболяване, и покрай нея се изпусне момента за истинско лечение? И нещата станат лоши?...

АвторDr. M (Нерегистриран)
Публикувано17.02.08 21:39

Разреждането е най-великото откритие на всички времена!

Тема Re: хомеопатично лекарство на дете- това нормално ли енови [re: Dr. M]  
Публикувано17.02.08 22:47

Наистина - доста доходоносен бизнес. Ама целта все пак е да се помогне на пациента, а не да му се продава плацебо.

Aut Caesar, aut nihil

Тема Re: хомеопатично лекарство на дете- това нормалнонови [re: Last Roman]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано18.02.08 01:43

Представяш ли си все пак някой да повярва? Какви пари са това от нищото. :) То и без това лекарят лекува 50% от пациентите с приказки, поза, облекло, календар (а съвременните и картина) и т.н.

Тема Re: хомеопатично лекарство на дете- това нормалнонови [re: :)]  
Публикувано18.02.08 06:47

ефектът от плацебото не е за подценяване, но става само за леките случаи, в които човек се оправя по принцип, независимо дали приема хомеопатични продукти или не.

Aut Caesar, aut nihil

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.