Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:00 14.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Дерматологичен въпрос?нови  
Авторцвeтe (Нерегистриран)
Публикувано27.12.07 16:52

Здравейде,

искам да попитам вярно ли е, че когато се отстрани по оперативен път бенка от кожата, то ако изследванията покажат, че тя е напълно нормална - няма значение дали бенката е била нацяло изрязана или са останали няколко микроскопични клетки?

Има ли риск в такава ситуация? Винаги чуваме, че не трябва да засягаме и разраняваме бенките, как тогава в този случай е ОК клетки от бенката да са останали в кожата?

Съжалявам, ако се изразявам объркано, ..благодаря за отговорите.

Тема Re: Дерматологичен въпрос?нови [re: цвeтe]  
Автор femina (Mис Kаприз)
Публикувано27.12.07 17:56

При хистологичното изследване се вижда дали е изрязано "в здраво". А и да са останали някои клетки какво от това, като бенката е била нормална?

Държавата България - невъзможни неща няма!

Тема Re: Дерматологичен въпрос?нови [re: femina]  
Публикувано27.12.07 18:27

Виж каква е ситуацията. Аз съм в америка.. значи махнаха ми бенката и ми се обадиха да ми кажат резултатите от изследването - всичко било норлано. Аз викам, добре, .. а нацяло ли е махната бенката (защото съм чувала, че е от значение и че в БГ се гледа това), а те ми викат.. не можем да ви кажем дали е нацяло махната, защото ако бенката е 'нормална' не гледаме под микроскопа дали е махната нацяло (гледат за това, само ако има някакви изменения в бенката).

Значи считаш, че няма шанс, ако има останали някакви клетки те да се изродят или нещо? Шашкам се, защото съм чувала, че не е добре да се барат по принцип бенките и да не се доизрязват.. може и да греша?

Мерси!

Публикувано27.12.07 19:52

Наистина ако една бенка няма показания за махане е по-добре да си стои, но не значи, че ако се "пипне" нещо лошо ще се случи. Не си мисли за глупости. По принцип, когато се отстранява подобно образувание се гледа да е "в здраво". Щом се притесняваш, наблюдавай вбъдеще мястото, от където е махната бенката.

Публикувано27.12.07 20:00

Значи е все пак по-добре да се провери дали е махната нацяло, защото има някакъв, дори и минимален риск?

Тема Re: Дерматологичен въпрос? [re: цвeтe]  
Публикувано28.12.07 12:52

Няма какво да се безспокоиш. Това все пак е доброкачествено новообразувание. И да е останала някоя клетка какво от това?

Публикувано28.12.07 19:21

Ами как какво от това... нали когато една бенка е наранена или в този случай не напълно изрязана, останалите клетки може да се "ядосат" и да се превърнат в нещо злокачествено? Дори и да е малка вероятността, все пак я има. Така ли е или аз нещо се заблуждавам?

Примерно по-голяма ли е вероятността тези останали клетки да се изродят, отколкото една нормала бенка на кожата? Или можеби няма статистика за тези неща точно?

Публикувано28.12.07 22:08

Ами няма статистика за тези неща. Не е хубаво да се травмират бенките. Но щом е махната, значи така е трябвало и сега няма да се притесняваш, ами ще наблюдаваш с времето дали това място е спокойно.

Публикувано28.12.07 22:44

ОК, благодаря ти.

Автор vlado8 (непознат )
Публикувано26.12.11 14:44

Здравейте ! Може ли да ме посъветвате какво да правя? Когато държах котката и тя ме одра през бенката и ми пусна кръв. Само малка част е одрана но кърви и това ме притеснява. Какво да правя?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.