|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
летене със самолет
|
|
Автор | aз питaм (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.06.07 19:52 |
|
Съществува ли опастност за здравето при летене със самолет?
| |
Тема
|
Re: летене със самолет
[re: aз питaм]
|
|
Автор | ... (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.06.07 20:10 |
|
да -ако самолетът падне... /извинявай, не можах да се въздържа/
за каква точно опасност питаш-толкова хора летят...нещо с кръвното ли ?
| |
|
При наличие на разширени вени, и продължителен полет, има опасност от усложнения - вкл тромбози, и усложнения от новообразувани и откъснати тромби.
Bеer? Mоre?
| |
|
Да.И за живота даже.рано или късно самолетите падат.
| |
Тема
|
|
|
Автор | дa питaM (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.06.07 00:39 |
|
Имам склонност бързо да вдигам кръвно, много емоционална натура съм.Затова питам...
Благодаря!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Prof.McGonagull (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.06.07 17:25 |
|
Поради голямата височина облъчването с гама-лъчи е по-силно. Затова, например, стюардесите по-често страдат заболявания, причинявани от него. Но, разбира се, трябва да прекарваш много време във въздуха, за да се отрази на здравето ти. Десетина полета годишно не вредят.
Ето ти едно сайтче:
| |
Тема
|
[re: Prof.McGonagull]
|
|
Автор | Mълния (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.06.07 10:15 |
|
И за всеки случай си вземи чадъра. Ако влезе някой дъждоносен облак в самолета и завали, отваряш го и си седиш на сухо. Иначе може да настинеш и да се разболееш. Виж ако почнат да падат малки мълнийки и гръмотевички най-добре е да се скриеш под седалките.
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Автор | jam (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.06.07 12:33 |
|
преди време показваха по Дискавъри филм за 10-те най-големи опасности при полети със самолет. катастрофата далеч не беше на челните места.
най-голяма беше опасността от заразни болести поради затворената циркулация на въздуха.
| |
Тема
|
Re: Има доста случаи на ...
|
|
Автор |
kobako (Работохолик) |
Публикувано | 08.06.07 22:48 |
|
усложнения за които човек не е и подозирал.Ето например какво ми се случи на мен през Февруари 2000 години>важното е да отбележа,че преди това съм летял поне 50 пъти със самолет.По вътрешни и поеждународни линии.Страх ме съм изпитвал абсолютно никога.Два-три месеца преди въпросният полет започнах да получавам нервни притъпи с тахикардия и повишаване на кръвното налягане.Дестинацията по която летях беше София-Кьолн с прекачване в Мюнхен.След като излетяхме от Аерогара София всичко си беше нормално.Но с изкачването на самолета на по-голяма височина на мен започна да ми призлява.Когато вее се качихме на височина над 9000 метра сърцето щеше да ми изкочи и имах чуството,че главата ще ми се пъсне.Пред очите ми се чернееше,а ушите ми бучаха здраво.Стюардесите се видяха в чудо.Добрахме се до Мюнхен и тъй като ми беше адски зле решихме да не продължаваме за Кьолн.Отидихме в хотел в града.Там от рецепцията повикаха лекар.След като дойде той и ме прегледа пулса ми беше 160 удара в минута, а кръвното налягане 170-115.А бяха минали 3 часа от приземяването ни.Закараха ме в болница и там ме включиха на системи и ме подкараха на инжекции през абоката.И така два дни.Поставиха ми диагноза вегетативна нервна дистония.Прибрах се в България с лек автомобил,тъй като лекарите в Мюнхен ми казаха,че повече на трябва да летя.Тук ми потвърдиха диагнозата и ми казаха,че трябва да избягвам този вид транспорт.И от тогава не летя.Та тогава покрай тази дандания единият от лекарите ми каза,че някой от канцлерите на ФРГ е починал по време на полет при индентични симптоми.За това може би се посъветвай с твоя лекар.Но да не е някой от хилядите дървари.
| |
|
Най-сериозният риск при продължителни полети е Тромбозата на Дълбоките Вени (Deep Vein Thrombosis (DVT), което може да бъде фатално, макар и рядко.
Рисковите фактори са пушачи, над 40, наднормено тегло, разширени вени, противозачатъчни хапчета или ХЗТ, скорошна операция.
За профилактика се препоръчва по време на полета да не се стои/седи дълго на едно място, да не се носят стегнати колани/дрехи, да не се кръстосват краката, да се пие много вода, да не се прекалява с алкохол и кафе, да се носят специални стягащи чорапи (има на шол, продават ги по летищата) и също при по-висок риск аспирин преди и по време на полета.
След полета човек трябва да се наблюдава няколко дни, защото симптомите могат да не започнат веднага и ако има оплаквания, да реагира незабавно.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|