Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:07 15.05.26 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Тема Тия стрептококи ни нападнаха семейството :((((нови  
Автор tswete (Alex 25.04.04)
Публикувано22.01.07 15:31

Здравейте,
моля ви за помощ и разяснение.
Откриха ми във влагалищен секрет бета хемолитичен стрептокок тип Б - масово. Имах преди седмица парения и т.н. Утре, според антибиограмата, гинекологът ще ми предпише антибиотик.
Въпросът ми е - дали не е необходимо да ми направят и гърлен секрет. Това не е в АГ специалността и съответно ще лекувам вагиналната бактерия с лечението на гинеколога. Четох в нета, че обикновено тази бактерия предизвиква възпаления на сливиците. А аз от доста време си имам болки при преглъщане, но личният лекар не е установил нищо досега при преглед. Не съм сигурна, че ако отида при личния лекар (при толкова много болни този сезон), ще реши, че не е необходимо изследване (просто поради липсата на талони за изследвания).
Кажете - може ли с антибиотик за лекуването на бактерията във влагалището да се постигне ефект и при основния причинител. Или може тая бактерия само там да си вирее?
Иначе всички в къщи сме с някакъв стпрептокок - синът ми (почти на 3 г.) със стрептокок пневмония в носа (лекуваме го два месеца вече), а баща му със стрептокок аурелиус в носа. При мен беше чист носния секрет, гърлен не съм правила.

Тема Re: Тия стрептококи ни нападнаха семейството :((((нови [re: tswete]  
АвторPrepatil (Нерегистриран)
Публикувано23.01.07 09:55

Az bih ti dala suvet da se oburnesh kum laboratorij ANASTA-Sofij. Tj e strogo specializirana v razni tam -koki i lekuva a susto taka ima i imunizacii protiv povtorno zarazjvane.

АвторHeпoзнaтa (Нерегистриран)
Публикувано23.01.07 11:58

S. agalactiae е стрептокока,който са ви изолирали.Той е нормална вагинална флора за 30-40%.Стрептококът,който предизвиква възпаления на гърлото еS. pyogenes.Те са и давата бета хемолитични,но първият е от Б група,докато втория от А група.И двата обикновенно се повлияват от антибиотици от групата на пеницилините.
Болки в гърлото,обаче могат да причинят и други бактерии.Ако си правите изследване,направете го преди да сте пили антибиотик.
Успех

Тема Re: Тия стрептококи ни нападнаха семейството :((((нови [re: Heпoзнaтa]  
Публикувано23.01.07 18:25

Днес говорих и с гинеколога си и той ми препоръча да си направя гърления секрет и тогава да преценим антибиотика. Ако я има тая бактерия, ми препоръча аугментин, а ако я няма - само локално лечение с Далацин крем (бактерията във влагалището е чувствителна към всички антибиотици) и с Низорал, за да не се появят гъбички. Нямала съм такава бактерия досега във влагалищния секрет. Мъжът ми ще даде еякулат за изследване, за да избегнем антибиотик през устата, ако няма такава бактерия. Покрай неговите стафилококи скоро свърши курс със Клацид, та ще е неприятно заради моята бактерия отново да пие. Дано при него поне няма нищо. УНГ специалист днес му казал, че аурелиус стрептокока, който има в носа, нямал нужда от лечение. Не трябвало да пие никакъв антибиотик... Вече и аз не знам кое е нормална флора, кое не...

Автор Дpy (див горянин)
Публикувано24.01.07 14:34

Някой по-горе Ви съветваше да идете в Анаста. Мен ме лекуваха там или поне се опитаха. Бих си две серии ваксини, срина ми се имунната система и още ги имам гадовете. Та, не знам дали е много удачно да се ходи там.

АвторPrepatil (Нерегистриран)
Публикувано26.01.07 12:52

Давам съвет за Анаста, защото нашата история е такава: Имам детенце, което на 2г. започна едно боледуване-хрема, кашлица, слиза надолу-бронхит, лекува се с антибиотик, ходи 1сед на детска градина и пак наново 2седм в къщи и така цяла година. GP-то ни изпрати на изследване са стафилококи в частна лаборатория-секрет от ноза 20лв., секрет от гърлото 20лв., антибиограма, и пак антибиотик, след него пак болни. Препатили майки ми посочиха Анаста, там ни взеха секрет от носа 2лв., от гърлото 2лв., след изолираните стафилококи ни препоръчаха лечение с някакво мазило в носа и след това пак мазило за имунизация. След използването на тези мазила детенце се оправи и спряхме натравянето с антибиотици. От толкова антибиотици само имаше последствия - АЛЕРГИЯ. Е сега се опитваме да я борим нея, но без повече химия/лекарста/.
Колкото по-малко лекарства толкова по- добре.

Тема Re: Тия стрептококи ни нападнаха семейството :(((( [re: tswete]  
Публикувано28.01.07 03:28

Ако съпругът ви даде секрет за изледване непосредствено след приключване с антибиотика,посявката ще е стерилна.Необходимо е да изчакате поне 5 дни и след това да направите изследването.Твърде вероятно е и след това да няма растеж, заради действието на антибиотика.
Колкото до St.aureus в носа, той се счита за нормална флора в носа,но може да причини заболявания при хора с отслабнал имунитет.Задължително е да бъде лекуван при хора работещи в болници и хранително-вкусовата промишленост.

Тема Re: Тия стрептококи ни нападнаха семейството :((((нови [re: Prepatil]  
Публикувано31.01.07 11:47

Никой от семейството ни няма стафилокок в секретите от носа и гърлото (за щастие). Става дума за стрептококова инфекция, а тя не се лекува като стафилококова.
Аз доста се интересувах от Анаста покрай вашия съвет. За съжаление не всички са така доволни от лечението, а при кърмачето на моята братовчедка ваксинирането беше довело до много сериозна алергия, която все още не могат да преодолеят. А моят син отскоро преодоля алергия към белтъка на кравето мляко и все още си има лека форма на Атопичен дерматит. Избягвам да го ваксинирам. Слагаме внимателно само задължителните ваксини.

Тема Re: Тия стрептококи ни нападнаха семейството :((((нови [re: Heпoзнaтa]  
Публикувано31.01.07 11:55

Знам, че трябва да се изчака тридневен период след прием на антибиотика. Съпругът ми даде еякулат за микробиологично изследване поне 2 седмици след антибиотик. При него, както и моят гърлен секрет, бяха чисти пробите. Затова той засега си остава без лечение на все още съществуващия в носния секрет стрептокок аурелиус, а аз лекувам с Далацин крем масовите стрептококи във влагалището. Профилактично пия и Низорал, за да не се появят гъбички. След две седмици - пак за секрет и дано е добър резултатът. Чудно ми е, че след като казвате, че е нормална флора, защо досега не са ми го изолирали и защо го лекувам сега...
Не мога да разбера защо някои лекари казват, че тия бактерии не трябва да се лекуват, а други дават антибиотици, защо се прави антибиограма, след като са изолирали умерено количество от някоя бактерия? Щом е умерено, това би трябвало да означава - нормални граници. А защо е тогава антибиограмата от микробиологичната лаборатория?
Благодаря ви за отговорите и отзивчивостта.

Публикувано31.01.07 12:15

Нормалната флора,може да причини заболявания при хора с отслабен имунитет,каквито са болни,възрастни и деца.Стрептококите във влагалището е добре да се излекуват,защото при бременност и при раждане най-вече причиняват големи вреди на бебето.Това вероятно е с цел профилактика на една бъдеща бременност.Стафилококите в носа на съпруга Ви също е добре да се излекуват,защото се разпространяват лесно и въпреки,че той може би няма оплаквания,могат да причинят заболяване на детето Ви.
Успех с изследванията.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.