Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:14 14.07.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Тема д-р Борислав Кирчев  
Автор PanTer ()
Публикувано01.12.06 14:32

Много моля запознатите кажете ми нещо повече за него и за метода му на лекуване на запушени тръби и кисти на яйчниците с лазерна терапия.

Благодаря предварително!

Тема Re: д-р Борислав Кирчевнови [re: PanTer]  
Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано01.12.06 17:34

Не ходи там. Пусни ЛС на Lady_11 за да ти разкаже нейните приключения при този доктор.

Тема Re: д-р Борислав Кирчевнови [re: PanTer]  
Автор lady_11 (непознат )
Публикувано02.12.06 19:35

Копирам си постинга от Зачатие - цялата тема с мнения и на други недоволни : http://forum.zachatie.org/index.php?topic=1966.0
Моята история:
година лашкане по лекари. Малко предистория - от години дори и девствена имах разни вагинални течения, за които още в дестко-юношеския кабинет на МД ми казаха че било нормално и "лесна работа" по повод на преглед за три пъти уголемен на палпация яйчник
Останалите лекари - течението не пречи на забременяване, еми кистите /задържани фоликули/ - ще ги следим и секс.
Правен самоизписан тест за хламидия ПЦР - ДНК /платих на гинката само да ми вземе секрета, че мъжо не може/ - отрицателен

Др Кирчев - препоръчан ми от мои близки.
Гинекологичен преглед /внимателен е/ плюс колпоскопия - ужасно възпаление. Видях го и сама. Раничка на шйката на матката. Назначи кръвни изследвания за полово преносими болести на мен и мъжа ми - хламидия, микоплазма и трихомони се оказа че имаме и двамата. на мен ви взе цитонамазка - освен пап ІІІ се оказах с коки, коли и квот се сетиш от плеядата вредни микроорганизми. Мъжът ми - също с "пълно мъжко" - гадинки от всякъде пак.
Лечение роцепин и ефлоран - за мен 7 дена , за мъжо също. Плюс едни уредчета " скенер" и "лазер" - май от тях беше ползата за временното успокоение на нещата, а не от антибиотика, който в последствие разбрах , че не трепе успешно хламидия, а за микоплазмата трябва антибиограма.
Изследва мъжа ми за простата, на един допотопен узи , макар че в операционната има едва ли не последен хит на техниката. Каза му, че има увеличена простата, дължаща се на възпаление .... но без да отчете т.нар. остатъчна урина. На следващия ден повторихме изследването на друго място с остатъчна урина и се оказа че мъжът ми е на 6.
Както и да е - др Кирчев реши, че сме се преборили с половопреносимите заболявания, защото при повторния преглед ми обясни, че "съм нямала тръби" - значи нямаш възпаление на тръбите / между впрочем за лечението им искаше да ми включва и кетонал, но явно щото ме видя че не съм податлива да плащам се отказа в последствие/. Нямаше повторна микробиология, нито цитонамазка - каза след 6 месеца.
Пусна ми хормони - оказа се ЛХ три пъти над нормата, ФСХ също, а Е2 нисък. Подложи ме на хормонално заместителна терапия като при климакс - Премарин и Оргаметрил / във втория месец заменен с Дуфастон поради гадните странични ефекти от Оргаметрила/. Поясниние цикълот ми винаги е бил около 28 дена. Първи месец на ХЗТ - цикъл на 25 дена, втори на 21 и му се обаждам и питам - бе докторе тва мензис ли е , кво е . Обяснение : не знам. Питам - ако е цикъл, кое хапче да пия - премарина ли, който е в първа фаза, или да продължавам с Дуфастона? Той - ми не знам, изчислявай и пий. Това ми беше последния разговор с него. Спрах хапчетата и за два месеца цикълът ми е пак 28 дена , не съм забременяла но , си е поне редовен.
Правих и хормонални изследвания - всичко е в норма и то с уверение на доцент от МД в клиничната лаборатория.

Да ти кажа нещо и за тоя узи дето ти следи фоликулите/коремен и допотопен - по негово мнение никога не го бил излъгал/ . Засичала съм го с измерени фоликули на триизмерен ехограф два часа след като ме е гледал. Обяснява др Кирчев - монгооо хубава лигавица, ей фоликул 18 мм. В последствие се установява, че са два един 14 и един 12 но един зад друг на яйчника.

Да ти кажа и още нещо по повод хламидията. Както установих хламидия с роцепин малко трудно се трепе. Вярно - назначи 7 дена след нея сумамед, но в тоя промеждутък се изследвахме с мъжо във ветеринарно медицинския институт в СФ и бяхме - аз с титър 1: 16 /норма/ ,мъжо 1:0. След това пихме сумамеда.

За цените - всичко при него е 20 лв - всяко изследване, преглед. Антибиотика се слага в друга стая в банка със физиологичен разтвор. Аз лично си намирах причини да видя, че я слагат като влизам в манипулационната. Ама гледам ампула - може и вит. С да е било, де да знам ...
Антибиотичното лечение, лазера и скенера са около 130 лв - на ден / по мое време/ Хормони при жената - 120 лв, Микробилогични серумни - 180 и тъй нататък... Забавление ...

Едно му признавам на доктора - тъй ми третира раничката, че два месеца след това /докато си нормализирам хормоните/ вече я няма. Пипа доста добре.

Прецени си сама, дали ще отидеш или не - аз просто разказах моята история.

Редактирано от lady_11 на 02.12.06 19:44.

Тема Re: д-р Борислав Кирчевнови [re: lady_11]  
Автор PanTer ()
Публикувано03.12.06 15:07

Много ти благодаря. Изчетох всичко.
Щеше ми се да вярвам, че наистина толкова лесно могат да бъдат оправени тръби или простата. И в същото време се зачудих, че добри и признати професионалисти в страната ни не само не го споменават, а дори не са чували за него. Та се усъмних и реших поне малко да се поразровя.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.