Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:08 07.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Противозачатъчни и антибиотикнови  
Авторakвa (Нерегистриран)
Публикувано16.03.06 10:12

Привет, пия Амоксиклав и противозачатъци, в момента съм в 7дневна пауза между две опаковки, а антибиотика трябва да го пия до понеделник сьс сигурност, когато започвам новата опаковка на хапчетата.
Питането ми е това по какъв начин и докога ще/би се отразило на действието им. Като питам ГП подминава и почва да ми говори, че трябва да се забременява, сега ще съм на контролен преглед при друг лекар, но и него като питах миналия път само ми подмина въпроса, каза че нямало отношение. Пак ще питам, но кажете моля ви.

Тема Re: Противозачатъчни и антибиотикнови [re: akвa]  
Автор ha! (Нерегистриран)
Публикувано16.03.06 10:37

на упътването за употреба на противозачатъчните какво пише???

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Автор snowflake ()
Публикувано16.03.06 11:57

Антибиотиците могат да намалят ефекта на противозочатъчните, така че на твое място бих се подсигурила и бих използвала презерватив известно време. Такъв е съветът в листовката на моите.

Тема Re: Противозачатъчни и антибиотикнови [re: snowflake]  
Публикувано16.03.06 15:04

Именно и на моите така пише, но пише и "посъветвайте се с вашия лекар", в смисьл какво значи известно време, с пропускането е ясно, но знам ли как е с антибиотици, колко време след това презерватив и т.н. Т.е. за колко време антибиотик спира да им пречи и от кога започва, то си е доста теория на относителността, май.
Иначе аз се порових из нета и открих някакви неща, че всъщност била само теоретична зависимостта, и най-вероятно ставало дума за големи количества и в по-дълъг период.
Затова и питам.

Автор bimbaaa (минаващ)
Публикувано16.03.06 16:24

ако пиеш противозачатъчните повече от 3 месеца няма място за притеснения а си започваш блистера тогава когато трябва

Публикувано16.03.06 16:27

антибиоткиът си има време на действие .... на колко часа ги пиеш? толкова му е времето ..... толкова часа след последното хапче антибиотик си чиста (достатъчно чиста)
всъщност какво те притеснява? че хормоналното хапче бърка лечението или че с антибиотик може да забременееш?
единственото което може да се случи е леко неразположение
както всеки път като се вземат повечко хапчета наведнъж

Тема Re: Противозачатъчни и антибиотикнови [re: ha!]  
Автор MoniT ()
Публикувано16.03.06 17:04

Когато човек не знае е по-добре да замълчи! Ако наистина беше така както казваш (т.е. след определено време от приема на антибиотика в организма няма и следа от него) нямаше да има никакъв смисъл от приема му! Идеята е в организма да се поддържа терапевтична концентрация от антибиотика и дозите за всеки конкретен антибиотик са изчислени така, че вариациите в тази концентрация да са минимални.
По въпроса за взаимодействията между антибиток и противозачатъчни - някои антибитотици, като оралните пеницилини (пеницилин V, ампицилин, амопен и комбинираните им форми), тетрациклини, бисептол, могат да намалят оралната резорбция на контрацептивните средства и да компрометират ефекта им. Рифампицина, който също е антибиотик активира лекарства-метаболизиращите ензими в черния дроб и така намалява ефекта на контрацептивите, които съдържат женски полови хормони, метаболизиращи се в черния дроб.
Това, което ти приемаш - амоксиклав - е комбинация между оралния пеницилинов антибиотик амоксицилин и клавуланова киселина. Лекарството е ОРАЛЕН ПЕНИЦИЛИНОВ АНТИБИОТИК - следователно може да наруши резорбцията на контрацептивните средства (ако ги приемаш през устата). Затова е нужно да използваш и други методи на контрацепция.

Тема Re: Противозачатъчни и антибиотикнови [re: MoniT]  
Публикувано17.03.06 01:36

Това вече звучи ясно, благодаря, но глупавият и автоматичен въпрос и най-наложителен: Колко време трябва и бариерен метод ако съвпада с началото на блистера: 7 дена като при пропуск на едно хапче или цял месец като при пропуск на повече? Така май отива към цял месец? Но пък ако е само първия ден и някакво остатъчно действие? Иначе ме озадачи, че всички доктори ме гледат странно като ги питам.

Автор bimbaaa (минаващ)
Публикувано17.03.06 10:51

не искам да обиждам нито един доктор , но и аз съм с такива впечатление че нещо лекарствените им взаимодийствия доста куцат...затова пациенти четете си листовките...

Публикувано17.03.06 11:10

още една глупост от мен
в "началото на блистера" е изключително трудно да забременееш
овулация някъде 10-15ти ден
и още една глупост ( за колекцията)
болна жена трудно забременява (природа, кво да я правиш)
...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.