|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
НЕ СЕ доверявайте на изследванията в Паразитология
|
|
Автор |
Интyбaция (докторе,защо?!) |
Публикувано | 28.12.05 11:38 |
|
В съседен клуб пуснах тази тема ще я повторя и тук за да предпазя потенциални "пациенти".
Поради ниските заплащати на специалистите в Националния център по заразни и паразитни болести, въпросният център се е превърнал в яка машина за пари, при което потърпевшите са ... пациентите както се сещате. ОТЧАЙВАЩ е фактът, че в най-големия център за изследвания човек НЕ БИВА да вярва на резултатите от изследванията си....
Изследванията се манипулират, а резултатите са направо като шаблонен печат с цел изкривяване и усложняване на диагнозите и зарибяване на повече "болни", като принуждават пациентите да си правят нови и нови изследвания в Центъра, които се ЗАПЛАЩАТ НА ВИСОКИ ЦЕНИ ДОРИ И при представяне на НАПРАВЛЕНИЕ.
Това, което се прави там, е скандално и престъпно - то е за сметка на най-ценното, човешкото ЗДРАВЕ. Никой няма право да печели пари, разрушавайки здравето на хората. Чудя се дали да ги подведа под съдебна отговорност. Но нямам време и пари да събирам доказателствен материал, а такъв може да се намери в изобилие. Ако имате връзки с пресата - т.е. кой би могъл да разрови, докаже и изнесе публично всичко - давайте идеи.
| |
Тема
|
Re: НЕ СЕ доверявайте на изследванията в Паразитология
[re: Интyбaция]
|
|
Автор |
femina (Mис Kаприз) |
Публикувано | 28.12.05 13:40 |
|
Същото се случи и с моя приятелка, но не в този център, а в друг - частен имунологичен, където наистина се плаща и то здраво. Беше бременна, а те я изкараха болна от токсоплазмоза. Бяха й написали антителата много високи и бяха в такива граници, че никой не можеше да обясни по пътя на коя логика са така. Беше се побъркало момичето. Добре, че имам приятелка там, че ми каза как стоят нещата, повтори й вече тя лично изследването и нещата се поуспокоиха. Бременната ми приятелка искаше да ги съди, но първите й изследвания "загадъчно" изчезнаха.
Държавата България - невъзможни неща няма!
| |
Тема
|
[re: femina]
|
|
Автор |
Публикувано | 28.12.05 14:05 |
|
престъпници!
Абе на мен ми е пределно ясна "веригата", но, признавам си, досега имах доверие поне на този уж реномиран център на НАЦИОНАЛНО ниво, дееба 
| |
Тема
|
|
|
Автор | ляcтoвицa (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.05 20:17 |
|
това, което тук споделяте, е изключително важна информация.
дано да не се налага да я ползваме, но е важно да се помни, че е възможно и това. да си призная на мен лично преди никога не би ми дошло наум, че изследванията могат да бъдат манипулирани в която и да било лаборатория/институт. мислех че поне резултатите от изследванията са нещо, което е невъзможно да не бъде истинско.
дано не се превърнем в параноици с всички тези разкрития и да успеем все пак да съхраним вярата си в доброто у хората!
| |
Тема
|
|
|
Автор | O (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.05 20:45 |
|
моля, бихте ли казали името на този частен имунологичен център и къде се намира? благодаря
| |
Тема
|
[re: O]
|
|
Автор |
femina (Mис Kаприз) |
Публикувано | 28.12.05 22:50 |
|
Мога да го дам, но не тук. Дайте e-mail или се регистрирайте и ще ви го пратя на бележка.
Държавата България - невъзможни неща няма!
| |
|
същото се случи на нас с мъжа ми в частна поликлиника Гургулят. Държа да спомена, че ние бяхме единствените пациенти в лабораторията същата сутрин, и епруветките бяха надписани пред мен, изследванията бяха документирани, номера, всичко. Никакъв шанс за грешка.
Изкараха му ужасяващи резултати - високи чернодробни ензими, положителен австралийски антиген. Подлудиха 3 семейства - нашето и семействата на родителите ни.
Заведох съпруга ми при млад лекар в клиниката по гастроентерология на проф. Кръстев. Докторът прегледа съпруга ми и го попита колко пие. В Гургулят се бяха престарали, та забравили - SGOT/SGPT ratio беше много високо и характерно за алкохолен хепатит и цироза. Гастроентерологът се усъмни в изследванията, когато му казахме, че мъжът ми изобщо не пие! Специалистът ни каза, че физикалният преглед не се "връзва" с картината от бележката с изследвания. Взеха му кръв в МУ и лично я занесохме в клиниката да ни я центрофугират, а оттам - право във Вирусологията. Ние лично занесохме серума. Резултатите бяха отрицателни. Повторихме ги. Отново отрицателни. Изследвахме наново чернодробни ензими, както и останалите чернодробни тестове - всичко беше в НОРМА.
Но през какъв ад минахме... Съсипия! Случи се в много критичен момент, когато съпругът ми трябваше да замине в чужбина (работа по договор). Отложи си заминаването - нали уж "имал хепатит". Пълен хаос. Емоционален шок за всички!
Това не са лекари, това са престъпници. Изобщо не стъпихме повече при тях откато си взехме "резултатите". А трябваше аз да потърся адвокат. Съжалявам, че не го направих. Трябваше да ги гоня до дупка!
По ирония на съдбата, ми ги препоръча състудент от моя курс. Той работеше при тях като сестра.
| |
Тема
|
фемина, защо?
|
|
Автор |
kate_ (unique) |
Публикувано | 29.12.05 05:08 |
|
каква е тази криворазбрана "колегиалност". ако искаш да помогнеш на хората, трябва да кажеш името на центъра. в противен случай написаното от теб няма никакъв смисъл, освен "една жена казала"...
напротив, тази информация не бива да се крие. както по света има "групи" в интернет на изпатили си хора... както има служби като "better business bureau" и т.н.
тази насадена не знам от кого криворазбрана "етика" я няма никъде другаде, освен у нас.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
doktorka (pak sym az) |
Публикувано | 29.12.05 07:08 |
|
Аре,бе...
вие го изкарахте като в роман! 
на никой ли не му идва на ум,че сигурно става въпрос за неподготвеност,некомпетентност,липса на или стари консумативи... 
Вие нали си давате сметка,че такова "обвинение" е подсъдно само по себе си,защото е спекулация...
Фемина...,един въпрос..
какво ще спечели въпросният център от един положителен резултат за токсоплазмоза?
какви пари ,слава и потенциална облага,ще донесе това на клиниката?
Че някоя завеяна малоумна идиотка-лаборантка,не го е прочела или написала правилно?!Или не си е направила контролите както трябва и машината прочита всеки резултат грешно?!
Б@@@@@си и мизерията...
не знам дали да се смея или да дивея!
Кате,ти като си "по-навътре в нещата"...какво полза от положително изследване,раздвижени чернодробни ензими..
каква полза за клиниката?
Или ползата е за Коларов,който после те преглежда!?
ПИТАМ!?
БААААси...този постинг си заслужава един добър адвокат...
Чак ми става весело!

| |
Тема
|
[re: doktorka]
|
|
Автор |
Публикувано | 29.12.05 09:29 |
|
Алоууу, веселата съпричастна към съсловието - позволи ми да не приема че точно в НЦЗПБ работят неподготвени некомпетентни и малоумни лаборанти със стари консумативи. Щото ако го приемем по този начин, пак сме към съда, ама по друго обвинение, нали се сещаш....
Пожелавам ти да продължаваш да се веселиш на чуждото нещастие. Празници са, не бива да ти пожелавам да го изпиташ на свой гръб.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|