|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Моля за съвет
|
|
Автор |
lzida () |
Публикувано | 25.07.05 14:10 |
|
Здравейте,
имам следният проблем: от доста години имам постоянно течение, за което няма лек. На скоро пак бях на гинеколог и ми откриха гъбички. Лекувах се с Низорал и Клотримазол. Отидох на контролен преглед и този път в секрета са ми открити Стрептококи!Незнам и немога ди си обесня откъде са, но първия път ги нямаше. Пролетта си правих изследване на очен секрет и там ми бяха открити стрептотоки- но не ги лекувах, тъй като ми казаха, че всичко се дължало на запушено каналче и бактерийте били нещо нормално за организа ми. Всяка година ми се появяват гъбички -Candida и тях няма от къде да прихвана. Моля, кажете ми какво да правя, гинекологът ми каза, че ако течението ми продължи ще ми изпише антибиотик, а през изминалите години съм изпила тонове антибиотици-даже мускулно. Защо се появяват всяка година и това със стрептококите опасно ли е, лекуват ли се?
P.S Как става предването на стрептококи-възможно ли е да не е само по полов път и каква е разликата м/у алфа и бета - мисля, че така се казваха видовете стрептококи?
Редактирано от lzida на 25.07.05 14:28.
| |
Тема
|
Re: Моля за съвет
[re: lzida]
|
|
Автор | lzida (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.07.05 12:30 |
|
Гинекологът ми изписа DalacinV- крем за вагинално приложение, а на партньора ми табелетки. Моля, кажете ми поне дали това лекарство се прилага за бета химолитични стрептококи и дали да приемам низорал по време на лечението отново, за да избегна появата на гъбички?
Питам ви, тъй като гинекологът ми замина за месец в чужбина и нямам връзка с него.Благодаря!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Meli (de profundis) |
Публикувано | 28.07.05 17:20 |
|
Виждам, че страдаш, но не знам как може някой да ти помогне през мрежата. Да, далацинът е препарат, активен срещу повечето стрептококи. Възможно е след лечението да се появят гъбички. И наистина може би е редно да приемаш превантивно някакъв противогъбичен препарат. Защо не попиташ друг гинеколог, след като титулярът е в чужбина, все пак става въпрос за твоето здраве.
| |
Тема
|
[re: Meli]
|
|
Автор | lzida (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.07.05 14:46 |
|
Благодаря за отговора!
Това и ще направя.И за по-сигурно ще си взема Низорал Поне ме успокои, че това е препарат за стрептококи, аз не намерих никакво инфо.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lzida () |
Публикувано | 01.08.05 12:10 |
|

Сега пък странчни ефекти!!!!От снощи използвам Далацин В -вагинален крем. И от сутринта не съм добре, имам следните проблеми-гадене, замаяна съм, вие ми се свят и имам диария! Лекарът ми е в чужбина, както споменах по-горе. Моля, кажете ми да спирам ли лекарството или да продължавам при тези странични ефекти?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
PanTer () |
Публикувано | 01.08.05 15:03 |
|
Здравей.
Първо искам да кажа, че изобщо не съм лекар, но ще ти споделя малко личен опит.
След като всеки месец се скъсах от посещения при гинеколози и съответно изследвания с безкрайно различни резултати и всякакви хапчета, които да си призная не вземах изобщо най-накрая се изсипах при един приятел-микробиолог с молба да види какво става.
Действието се разви миналата година. Бях шокирана от лекарите. По-точно от лабораториите. Не може да не парвиш нищо и изведнъж страшните неща, които си имал да са изчезнали и да са се появили други, не по-малко страшни.
И какво ми обясни човека - микробиолога. Всеки човек нормално има досег с всякакви микроорганизми, които биха могли да бъдат открити по него. Въпроса е вече не какви микроорганизми имаш, а кога те стават патологични. За това за едно адекватно лечение трябва да се видят оплакванията. Той каза, че било абсолютно нормално една жена да има течение. И това да не е патология. Организмите са различни, секретите от тях - също. Само по себе си наличието на течение не значи нищо.
Та - виж си оплакванията - имаш ли такива, или просто от години си имаш течение и смяташ, че това не е нормално?
Аз повярвах на този лекар, защото от доста неща ми е спасявал кожата, а и не виждам друго обяснение на промяната на моята "флора" и "фауна" 
Оправи гъбичките обаче!
| |
Тема
|
[re: PanTer]
|
|
Автор |
lzida () |
Публикувано | 01.08.05 15:29 |
|
Благодаря много за отговора
И аз бях чувала такова нещо и от лекар и от микробиолог, че е нормално в нас да съществуват огромен брой микрооранизми и че когато тяхната "бройка" премине определена граница, тогава става опасно. Имам течение, вече и аз не си спомням откога-много време. Какво ли неправих и все ми казват, че нямам нищо.Притесни ме само,че по едно време почувствах сърбеж и парене.Тогава откриха гъбичките( които ми се появяват всяка година, а съм сигурна, че няма от къде да ги прихвана, нито съм пила антибиотици, нито нищо), но ги излекувах. На контролния преглед след близо седмица ми откриха и стрептококите. И тогава възникна въпроса, аджеба как първия път не ги видяха и след като не съм водила полов живот през това време, откъде дойдоха?И сега ги лекувам и тях, после кой знае какво ще се появи
В момента започва да ми поминават страничните ефекти, дано да няма повече такива.
Редактирано от lzida на 01.08.05 15:37.
| |
|
Ми, образовайте се малко де, няма да станете зян я. Това е най-лошото в здравната култура на българина - чул нещо някъде, ама дали е така, колко е така, само Господ знае.
| |
|
Да, ей за това е най-зле българина, защото трябва хем да е лекар, хем юрист, хем монтьор и тн, зада се оправя сам в живота, не да чака не тези, които по-принцип трябва да го свършат. С две думи, да бъде "Специалист по всичко"
Редактирано от lzida на 01.08.05 16:57.
| |
|
Не трябва. Ама много обича да е "специалист по всичко". Не толкова поради условията, а понеже нали всички от всичко отбираме и така става.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|