Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:22 18.05.26 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Телефон на ХЕИ- София?нови  
Автор CHERRY ()
Публикувано31.07.05 08:24

Моля, напишете тук някакъв дежурен телефон на ХЕИ- София или дежурен телефон на "каквото и да е" за защита на потребителите.

Опитвам се от половин час да издиря, някой, който да вдигне поне един от всичките телефони, на които звъня и няма, и няма кой.
Дали е от ранния час(за неделя) или просто да забравя, че днес някой ще се занимава с глупавите потребители, които като си купуват нещо, трябва да стискат палци и да се молят то да не е отровно или вредно за здравето им.

Леле, много съм се афектирала.

Тема Re: Телефон на ХЕИ- София? [re: CHERRY]  
Автор little_rabbit (Lepus europeus)
Публикувано31.07.05 13:28

Столична регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве - това е новото име на ХЕИ.

.

И още:

Център за Защита на Потребителя:
тел. 02/835300

Българска Национална Асоциация на Потребителите:
"Христо Белчев" 8, 1000 София, тел. 02/989 0106, факс 02/989 0107, bnca@webmessenger.bg

Комисия за Защита на Потребителя:
Шипченски проход 69, София 1504, тел. 02/704512.

Комисия по Търговия и Защита на Потребителя:
тел. 02/9812524

Редактирано от little_rabbit на 31.07.05 13:30.

Тема Re: Телефон на ХЕИ- София?нови [re: little_rabbit]  
Автор Lali (пристрастен)
Публикувано31.07.05 18:35

Малее, Зайо, ти си цяла енциклопедия.

Тема Re: Телефон на ХЕИ- София?нови [re: Lali]  
Публикувано31.07.05 21:17

Чичко Google, не аз .

Автор CHERRY ()
Публикувано02.08.05 15:19

Благодаря ти, че си ми отговорила.

След неуспешното ми звънене по телефоните, изхвърлих динята, която беше станала повод за паника.
Беше видимо здрава диня, от която внезапно започна да излиза нещо, като пяна без да има мирис на вкиснало. По-скоро имаше мирис на химикали.
Тъй като в неделя беше много топло, към обяд я изхвърлих и реших за момента да не се занимавам повече със случая.

Има обаче още дини в къщи, купувани от същото място. Ако още някоя безпричинно "шупне", направо ще я занеса в бившото ХЕИ.

Дали има някакви тестове, които да се продават по магазините и човек да следи за нитрати и всякакви такива нежелани елементи, с които "обогатяват" плодовете и зеленчуците?

Тема Re: Телефон на ХЕИ- София?нови [re: CHERRY]  
Публикувано02.08.05 19:43

Чери, купувай дини само от Била - там са проверени. Тия, случайните чичковци по пазарите - уф . Възможно е и урина да е имало в динята...

Редактирано от little_rabbit на 02.08.05 19:44.

Тема Re: Телефон на ХЕИ- София?нови [re: CHERRY]  
Авторнe ям дини (Нерегистриран)
Публикувано04.08.05 13:51

надявам се да си изхвърлила всичкии дини!
това, което описваш със сигурност е от химикал, щото дините са неествествено червени, а това става и при инжектиране с разтвор от амониева селитра. имаше такъв случай в Пловдив, за който се вдигна шум, но няколко дни по-късно, уж след излизане на официалните резултати, дофторите заявиха че не било открито нищо нередно... а по същото време, инфекциите в града се увеличили двойно, само за една седмица! и като се има предвид какви държат "бизнеса" с дините, или са стреснали дофторите да си държат устите, или просто са им ги затворили с някоя дребна сумица... те като кучетата - и малко да им хвърлиш, вересия ли е, въртят доволно опашка... а ние ядем пълни боклуци
а наздраве!

иначе инфо можеш да потърсиш на сайта на ХЕИ, има и цени на услугите...за изследване на храна по желание на клиента беше някъде от порядъка между 5 и 10 лв. но мисля, че дори да открият нещо нередно в някоя диня, няма да ти го съобщят в резулатата. вече са инструктирани...

АвторЛили (Нерегистриран)
Публикувано03.09.07 12:15

аз туку-що си купих развалена салата от Фантастико и това ми се случва не за първи път , дале ще се отзове някой от проверяващите органи на сигнала

Тема Re: Телефон на ХЕИ- София?нови [re: Лили]  
Автор little_rabbit (Lepus Europeus)
Публикувано03.09.07 21:26

Комисия за защита на потребителя или нещо такова?

Автор termininja (Ninja)
Публикувано18.01.11 19:08

...нищо подобно, точно в Била продават официално боклуци с нитрати!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.