Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:27 03.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ima li doza za Rengenovi snimki na zabite?нови  
АвторLina-iv (Нерегистриран)
Публикувано29.06.05 08:45

Predi msec mi praviha godi6en pregled- i 6 snimki na zabite, predi 2 sedmici novi 2 snimki. Da no imam problem to4no sas tozi zab, vapreki 4e mu smeniha plombata. Znaete li dali e opasno tolkova snimki za kratko vreme i za6to go praviat - nali imam tcial kompekt- ili e samo za novo zapla6tane. Predvaritelno blagodaria.

Тема Re: Ima li doza za Rengenovi snimki na zabite?нови [re: Lina-iv]  
Автор aunt Ogg (член)
Публикувано29.06.05 12:29

Защо го правят не мога да ти кажа-сигурно искат да видят нещо по-ясно.Така са преценили,не вярвам да е за заплащането.А за облъчването:спомням си бегло,че бяха допустими около 50 снимки годишно със обикновен зъбен кугел.Ако е RVG(По-съвременни апарати най-общо казано,свързани са направо с компютъра на стоматолога) нивото на облъчване е десетина пъти по-слабо.Така,че не се притеснявай за това,мисли за зъбчето.

Тема Re: Ima li doza za Rengenovi snimki na zabite?нови [re: aunt Ogg]  
Авторлинa-ив (Нерегистриран)
Публикувано29.06.05 17:30

Благодаря за отговора. Ще сменям задължително зъболекаря !!! Освен снимките,а те са явно за пари, трябваше да ми направи 1 пломба. След анестезията "милата зъболекарка" ми извадила и 2 съседни и имам 3 нови пломби и отново стария проблем. А може би проблема е във венеца- джоб или подобно...Не съм в Бг - а няма да споменавам сумата за 3 те пломби. Била ме разбрала жената , че искам 3 !!! Не съм допускала такова нещо, но живота е странен !!! Толкова бях шокирана...сега осъзнах колко безпомощни и безправни са пациентите !
Сигурно съм успяла да изненадам клубарите- а на мен какво ми е - ужас !

Тема Re: Ima li doza za Rengenovi snimki na zabite?нови [re: линa-ив]  
Автор aunt Ogg (член)
Публикувано30.06.05 11:14

А къде е това?Мои пациенти от Холандия са ми разказвали подобни неща,но аз не вярвах много-много.Не искам да обидя никого,просто ми стана интересно.А за снимките-понякога се налагат повече снимки.То пък кой знае какви пари ще вземе от 3-4 снимки,не вярвам да е за това.Но виж за другите неща...

АвторLina-iv (Нерегистриран)
Публикувано05.07.05 21:19

Във Щатите- и зъболекарката е латинопартизанка/ но късно разбрахме- казва се Олга Бирд/ -този тип хора са ми необясними като психика. Не съм допускала лекар да лъже и да направи такова нещо !!! А явно вие сте лекар- ако сте стоматолог -Моля кажете си мнението- От тогава- откакто имам 3 нови пломби- все си ме боли мястото, не е постоянно, предимно нощем и предиобед- но всеки ден. Намерихме друг зъболекар- руснак, но часа ми е след 3 дни. Та може ли проблема да е джоб на венеца или какво може да е. От тази страна изобщо не мога да се храня и все пия болкоуспокояващи. А дадохме 620 $ .Иде ми да .... тази зъболекарка, а съм много търпелив и спокоен 4овек.
Дано на малко хора се слу4ват такива неприятности

Тема Re: Ima li doza za Rengenovi snimki na zabite?нови [re: Lina-iv]  
Автор aunt Ogg (член)
Публикувано06.07.05 13:27

Така е много трудно да се каже.От какво се поражда болката?Спонтанно или при натиск,от топло?Може и ако има дълбок джоб,но би трябвало да я има от преди.А зъбите с махнати нерви ли са?Кога са махани?Ако са живи зъбите тази нощна болка насочва към пулпит,но пак казвам,че задочно нищо не може да се каже.Опишете по-подробно болката.

АвторЛинa-ив (Нерегистриран)
Публикувано06.07.05 18:06

Много благодаря за вниманието. Напълно ми е ясно ,че така от разстояние не може да се постави диагноза. Просто станах много недоверчива и за това помолих са съвет. Страх ме е поредния зъболекар да не ми направи още някоя ненужна пломба. Болката е между 2 та леви горни последни зъба. Някакси във венеца, но след 2-3 минути изтръпва и боли / някаква невралгия, предполагам/ на площ от 4-5 зъба. Пия вит.Ц, ползвам Сандрин и др подобни тукашни медикаменти ,повлиява се от обезболяващи. И 3- те последни зъби са без нерви , от поне 5 години. Болката се провокира от топло и студено, но нощем е спонтанна. Много странно е и за мен.
Много ви благодаря за отзивчивостта .Ако имате време -пишете може ли да е джоб или прилича на пулпит. И как се лекува джоб/.
След петък/ тогава ми е часа за предглед/ ще пиша какво са ми казали.

Тема Re: Ima li doza za Rengenovi snimki na zabite?нови [re: Линa-ив]  
Автор aunt Ogg (член)
Публикувано06.07.05 22:33

Така пък изобщо за нищо не се връзва.Имате ли мъдрец?Ако расте мъдрец може да провокира нещо такова.Зъби без нерви не може да болят от топло и студено.А и тази спонтанна нощна болка си е за пулпит.Пак за мъдрец в пробив си мисля.Или някой от тези зъби не е умъртвен.Ще чакам за диагнозата!

Автор Debora ()
Публикувано07.07.05 04:02

Добре де, а как може да се разбере дали е изваден нерва?
Мен също ме боли от топло и студено, при почукване също болят, а твърди че нервите са извадени и били перфектни?!
Аз пък съм в събота на зъболекар и вече мен ме е срам да се оплаквам, че тези зъби уж оправени, а си болят!

Тема Re: Ima li doza za Rengenovi snimki na zabite? [re: Lina-iv]  
Автор Debora ()
Публикувано07.07.05 04:11

Със сигурност не е от това, че е мексиканка (ако това имаш предвид, като пишеш, че е латинопартизанка)! Също така не тръгвай и с големи очаквания и към руснака! Аз съм сменила рускиня, българин, американец и сега съм на път да сменя испаноговорящ. Създават впечатление за внимателни, разбиращи си от работата, ама на първите две посещения, после става страшно ...
Няма да коментирам, че няма зъб, който според тях да не е рут канал
Ти в кой град си?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.