Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:31 11.10.24 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Тема Отново за стафилококите във влагалищетонови  
Автор vache ()
Публикувано08.06.05 22:10

Здравейте,
днес си взех резултата от микробиологията на влаг. секрет. Резултата - стафилококи, съответно антибиограма и предписано лечение от гинеколога...
Въпросът ми е, обаче откъде са се появили тия стафилококи. Не се смейте..., не мисля, че са от басейна или кърпата . Родих преди 2 г. Преди и след това са ми правили изследване на влаг. секрет и не са изолирали стафилокок, но при всички цитонамазки и 3 биопсии (2 заради "мозайка" и 1 заради папилом) патоанатома пише "хронично възпаление". Преди известно време имах бъбречна криза и пусках стерилна урина, наред си беше.. но ми се засили течението. Сега като ходих за папилома, преди електрокоагулацията, казах на лекарката за засиленото течение. Тя ми взе пак секрет за изследване и откриха стафилокока. Откакто съм родила ползваме с партньора презерватив, без изключения. Сега... дето се вика за него никога не мога да съм сигурна, ама за себе си съм 100% сигурна, че съм имала полови контакти само с него... Озадачи ме тоя резултат, честно казано... можете ли да ми разясните какви са възможните варианти... раждах вагинално, детето няма никакъв проблем, в смисъл никакви симптоми на стафилококова инфекция. Още повече сме й правили изследване на носов секрет и нямаше нищо...
Ами това е...
Благодаря предварително!

Тема Re: Отново за стафилококите във влагалищетонови [re: vache]  
Автор doktorka (pak sym az)
Публикувано08.06.05 22:53

ох...
и ПРН и писал и аз съм писала...
Стафилококите са "нормални" бактерии...има ги навсякъде по всяко време...(затова все те порастват от културите..;)...)
Когато предизвикват инфекция се вижда ,чувства и знае...
боли,има гной и температура и системни оплаквания..(в зависимост от това къде точно е инфекцията)...
Стафилококи във влагалището..ми ииии...голяма работа!...сигурно 99% от жените ги имат.Няма ли инфекция-нищо не ти трябва...
малко повече течение?..
ми ,ако нямаш болка ,сърбеж и пр и пр...забрави "лечение"..какво лекуваме?...
Култура от бактерия или инфекция...!?...
Нали разбираш разликата?!

и какъв антибиотик е предписан ,ако мога да си позволя да попитам?

Тема Re: Отново за стафилококите във влагалищетонови [re: doktorka]  
Автор vache ()
Публикувано08.06.05 22:58

Ами то беше упоменато какъв е стафилокока, ама аз не видях, защото лекарката го гледа, а после остана в досието ми в клиниката...
Изписа ми Clindamycin, вагинално по 1 апликатор вечер, 7 вечери, ако мога правилно да го прочета... За партньора каза да пие Dalacin C 0,3 или Clindamycin 3х150 мг.

Ох, сега се сещам, че аз за друго бях в клиниката и използвах, че тя е там да ми види резултата.... та в бързината забравих да кажа, че не мога да приемам пеницилинови препарати, надявам се този да не е такъв...

Тема Re: Отново за стафилококите във влагалищетонови [re: vache]  
Автор vache ()
Публикувано08.06.05 23:04

а иначе аз все си имам тоя проблем с "хроничното възпаление", тя спомена и цервицит, но честно казано не знам какво точно е това. Също каза, че резултата обяснява всичко това... При мен от раждането има родова травма на матката. Трябвало е да сложат едно конче, а не го направиха, сега имам цепка на шийката и вътрешния епител на матката се подава навън. Гинеколожката каза, че това е предпоставка, за дисплазията дето я имам и за атакуване на границата м/у двата епитела, т.е. трябва по-честа профилактика, за да съм спокойна, че няма да стане някоя беля...

Тема Re: Отново за стафилококите във влагалището [re: vache]  
АвторГинekoлor (Нерегистриран)
Публикувано18.06.05 11:19

Здравей,отдавна не сме се "виждали".

Тема Re: Отново за стафилококите във влагалищетонови [re: Гинekoлor]  
Автор vache ()
Публикувано18.06.05 23:18

Е то тук е малко кофти да се "виждаме", че все по здравни проблеми питаме...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.