Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:12 07.12.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Прием на сяра на прах през устатанови  
АвторMyшkaтo (Нерегистриран)
Публикувано12.04.05 11:42

Опасно ли е приемантето на сяра на прах през устата, ако се превиши дозата / приемам по половин чаена лъжичка на ден след вечеря/? Взимам го за лекуване на акне

Тема Re: Прием на сяра на прах през устата [re: Myшkaтo]  
Автор doktorka (pak sym az)
Публикувано12.04.05 20:55

олеле!...
и кой ти го даде това лечение?!

ох Божеееее!

Тема Re: Прием на сяра на прах през устатанови [re: doktorka]  
Публикувано13.04.05 10:23

Ужас да го спирам ли? Моля Ви кажете ми какво да правяЕдин много известен доктор ми го изписа, мисля да не му споменавам иметоЗа сега нямам оплаквания, но и аз много се учудих....а и в аптеката ми го дадоха като знаеха как ще го приемам

Тема Re: Прием на сяра на прах през устатанови [re: Myшkaтo]  
АвторHaтaли (Нерегистриран)
Публикувано13.04.05 11:04

Да не би да е д-р Капнилов /старши/?
Аз съм ходила при него и ми предписа да пия сяра.Не за акне, но пак за дерматологичен проблем.Не съм имала проблеми, освен че изпражненията добиват необичаен цвят и мирис и имах газове.
Спомням си, че се пиеше около месец и после почиваш.

Тема Re: Прием на сяра на прах през устатанови [re: Haтaли]  
Публикувано13.04.05 11:36

Да той е! Четох много хубави неща за него и тук също.Има тема посветена за него и за това не му споменах името. При теб повлия ли ти това лечение?

Автор sarsaparila (истинска)
Публикувано13.04.05 14:10

Щом ти го епредписал доктор,значи не е нещо опасно.Иначе този доктор добър ли е?А имаш ли някакво подобрение?

Публикувано13.04.05 21:00

1.Всичко одобрено от FDA тук ,което има сяра са кремчета,гелове и пр...които се слагат на кожата..не се пият.
2.Вярно е ,че има лекарства и то много със серен атом или група...( напр Бисептол...нали това е със сулфаметоксазол,колеги?)...Само че не е "минерална" сяра и се знае ,че значителни странични ефекти.
3.не се знае дали и каква е "отровната доза " на сярата...но се знае ,че можеш много лесно да направиш идиосинкрастична реакция..или да получиш подтискане на производството на бели кръвни клетки в костния мозък...и оттам разните други "интересни " последствия.
4.Знае се ,че можа да предизвиква значителни странични реакции по стомачно-чревния тракт...
5.Вони...
6.Предполага се ,че действа на Пропионибактериите..според теорията на "не нам кой си"...( сиреч не е доказано на практика)...
7.В практиката се знае ,че помага като мазила...
8.Ако го приемеш през устата се усвоява идеално от червата и преминава през бъбреците поне 70%...което ще рече НЕ СЕ дава на хора които може д аимат бъбречни заболявания.
9.не е одобрено като лекарствено средство през устата за акне...( ако си помислиш пропионибактериите си живеят в кожата..а не в стомашночревния тракт...
10.не се дава на бременни и кърмещи майки,заради вероятността от керниктерус и минаването през кърмата..и пр...

Знаеше ли ги всичките тези неща ,преди да започнеш да пиеш сяра?

И най-вече...докторът ,който ти го е дал ,трябва да отговаря на въпроси те :"ами ,ако"....
И трябва да те предупреди за всичко това...

ахм да...я стига съм писала...
( ПРН,къде си да ми се усмихнеш снизходително за "ентусиазЪма"...)

Публикувано13.04.05 21:02

а да!..забравих да питам..колко сяра се съдържа в половин лъжичка?

пише ли на пакетчето?

просто любопитствам?
и още ...в аптеките ли я продават?

( най-сериозно питам)

Автор little_rabbit (стрелец)
Публикувано13.04.05 22:20

Сяра на прах винаги ще се продава по аптеките. Или поне докато има живачни термометри . Иначе с какво ще посипваме счупения термометър .

Тема Re: Прием на сяра на прах през устатанови [re: little_rabbit]  
Публикувано13.04.05 22:42

тц,тц....как не се сетих!

ама съм завеяна...
А пише ли на опаковката да се пие?
Или не...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.