Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:22 14.11.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Тема Изтръпване на ръкатанови  
Автор oranda (мама на Ники)
Публикувано24.02.05 15:42

На последък имам някакво постоянно изтръпване на дясната ръка. Дори ве4е не мога да спя на дясна страна - а така оби4ам . Сигурно има връзка с разкарването на сина ми на ръце , който ве4е е над 8 кг. Трябва ли да се стресна и да отида на лекар или не е болка за умиране ?!

Тема Re: Изтръпване на ръкатанови [re: oranda]  
Автор akupunkturist ()
Публикувано24.02.05 17:29

Може и да отидеш на лекар, може и на лекар-акупунктурист. Много майки носят синовете си но едва ли имат постоянно изтръпване, сама прецени дали ти е нужно лечение.

Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано24.02.05 17:40

По добре отиди на лекар.
Щом има изтръпване, вероятно някой нерв е притиснат.
А подобни неща не са желани.

Bеer? Mоre?

Тема Re: Изтръпване на ръкатанови [re: bira_more]  
Автор spock ('лапе)
Публикувано24.02.05 19:13

Аз ти се чудя, що не го притиснеш оня горе!

Тема Ми защотонови [re: spock]  
Автор bira_moreМодератор (бира)
Публикувано24.02.05 19:59

няма за какво.
А и не съм казал ама пак повтарям.
Всичко тече, всичко се променя.

Bеer? Mоre?

Автор Bиливap (сентинел)
Публикувано25.02.05 08:33

Напоследък все повече хора покрай мен се оплакват от изтръпване на едната ръка ...
Мен пък рано сутрин леко ми изтръпват и двете длани и по някое време през деня се оправят.

Снайперистка, touched by an angel :)

АвторГинka oт Гинци (Нерегистриран)
Публикувано25.02.05 23:01

Може да става въпрос за дискова херния, за това направете ЯМР. Това е най-сигурният на4ин а се установи при4ината.

Тема Re: Изтръпване на ръката [re: Гинka oт Гинци]  
Автор ha! (Нерегистриран)
Публикувано26.02.05 11:48

Гинке! на жената и се поокръглил гърба, посукала и се стойката от това едностранчиво мъкнене, презрамката на сутиена и убива, ти на ЯМР пращаш .....да не ти е бащиния бе???

прекрасна, ужасна - все тая ... резултатът е съсипващ ...

Тема Re: Изтръпване на ръкатанови [re: ha!]  
АвторГинka oт Гинци (Нерегистриран)
Публикувано26.02.05 14:51

Не ми е бащиния, но то4на диагноза се прави със съвременни методи. В практиката си всеки ден виждам хора, които са забата4ени със години без ясна диагноза и лекувани за какви ли не болести. Обикновена практика е да се рамотават пациентите, да им се предписват скъпоструващи медикаменти, когато проблемите могат да се разрешават бързо и ефективно, ако се постъпва професионално. За съжаление здравната каса не помага с нищо да се преодолее това.

Тема Re: Изтръпване на ръкатанови [re: Гинka oт Гинци]  
Автор Koтkaтa Mapтa (@-'--,-'---)
Публикувано28.02.05 11:17

Не е ли къде, къде по-вероятно да е синдром на карпалния тунел или там както се нарича на български? Той често се проявява по време на/след бременност. И се диагностицира с електромиография, ако не се лъжа. Която е доста по-евтина от ЯМР. И електроневрография може :)

млада, хубава, с големи цици и не пуши

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.