Тема
|
Въпрос относно мозъка
|
|
Автор |
sularome (lamer) |
Публикувано | 17.01.05 01:59 |
|
Значи трябва да пиша някакво есе или разказ или и аз не знам какво точно но както и да е, та се чудих значи дали някой може да ми помогне и да ми отговори на следните въпроси свързани с мозъка
1. Някаква информация в мозъка пренася ли се чрез накакви вълни.
2. Ако да има ли начин някаква подобна вълна да подтисне съответната и да спре работата на мозъка,
3. А може ли да се спре само някой нервен център а не целият мозък примерно центъра на лъжата (ако существува такъв де)
А ако не може да бъде подтиснат чрез друга вълна как може да бъде подтиснат по друг начин
'In this life we cannot do great things. We can only do small things with great love'
|
|
Тема
|
Re: Въпрос относно мозъка
[re: sularome]
|
|
Автор |
MoniT () |
Публикувано | 17.01.05 02:04 |
|
Много ти е сложен въпроса - за да ти отговори човек трябва да ти напише есето. Имаш ли изобщо някакви познания по анатомия и физиология, т.е. знаеш ли от какво се състои мозъка или не? За описване на реално съществуващи физиологични феномени ли става въпрос или за научна фантастика? В кой клас си?
|
|
|
Трябва да си изясниш първо що е то неврон.
Ако си изясниш какво е неврон, останалото ще е по лесно.
Bеer? Mоre?
|
|
Тема
|
къси отговори
[re: sularome]
|
|
Автор | zaphod (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.05 19:10 |
|
1. не
2. не
3. може, но не с вълни. вкарва се проводник и се прави електрокоагулация. връщане назад няма.
ако искаш връщане назад може би ако се вкара някаква временна упойка на мястото, ще стане. но за център на лъжата не съм чувал, мисля че лъжата е функция с разпределени параметри.
|
|
|
само чрез проводник ли става не може ли поне чрез субстанция разпространена във въздуха иначе как да го накарам цялото човечество да спре лъже тогава
даи те ми някаква идея може и да е фантастично малко изпреварващо времето такова 
'In this life we cannot do great things. We can only do small things with great love'
|
|
|
Да! Цялата информация в гл.мозък се пренася чрез вълнички на елмагнитното поле. Друг начен на пренос на информация в Природата няма.
Но това са вълнички в някаква среда. Механизмът на пренос е изключително сложен и все още неразгадан. И индивидуален.
Затова не може, чрез едни и същи манипулации, при различните индивиди, да се получава един и същи ефект!
Свойство на мозъка е да се самозалъгва - иначе няма как да оцелее, т.е. "лъжата" е заложена еволюционно. Обществото корегира, донякъде, заложеното от Природата - но не всякога успешно.
|
|
|
И въпреки това ако приемем от гледна точка на някакъв разказ леко поизмислен може да се допусне че магнитна вълна може да заглуши този център на лъжата аз просто исках да изглежда малко по истинско ама както и да е ше си го фантазирам 
|
|
|
Има нещо наречено акционен потенциал.
И той много ама много трудно би се приел за вълничка.
По една проста причина - при акционния потенциал се движат катионите а не електроните. Разликата е огромна - вярно и калиевите и натриевите ядра имат и вълнови свойства, но доста по слабо изразени.
Така че да се говори за вълнички и електромагнитни полета за пренос на информацията в мозъка е допустимо само ако става въпрос за глава на блондинка, където всъщност цари вакуум и има само остатъчни електромагнитни полета, дължащи се на слънчевите изригвания 
Bеer? Mоre?
|
|
|
А нали са сещаш че при наличието на магнитно пле се изменя поската на джижение на елементарните частици т.е. възникава не знам си каква сила дето променя поскоата на движение на елемнтарни заряди, което значи че долу горе върви.
|
|
|
да се повлияят акционните потенциали - сигурно ще ти трябва такова поле което ще изпържи мозъка.
Могат да се повлияят постсинаптичните потенциали.
Според мен ще ти е полесно да напишеш "пародия" от колкото фантастика.
Bеer? Mоre?
|
|