|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Вегетарианство
|
|
Автор |
zasha~ (darling) |
Публикувано | 01.06.04 11:27 |
|
Здрасти ви.
Исках да ви питам,какви,аджеба,поражения могат да се полу4ат от вегетариснаството...в смис.,неядене на месо.на 19 съм,и от 4-5 месеца съм изключила месото...Нещо оба4е ми тръгнаха непостоянства в мензиса...Да не говорим 4е последния месец въобще не го до4аках.Възможно ли е да е от това?Или дрго нещо съм омотала в диетата...
English summer rain
| |
Тема
|
Re: Вегетарианство
[re: zasha~]
|
|
Автор |
spock ('лапе) |
Публикувано | 01.06.04 19:03 |
|
Мила приятелко, защо просто не попита мен?! Ужасно вредно е да не се яде месо! Много вероятно е да е от това. За бой си!
You have to be cruel to be kind.
| |
Тема
|
Re: Вегетарианство
[re: zasha~]
|
|
Автор | zaphod (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.06.04 20:44 |
|
вегетарианството само по себе си не е опасно, също както и марихуаната, опасни са нещата до които водят. марихуаната води до хероин, вегетарианството води до гладолечения, суровоядство, хомеопатии и прочие простотии.
| |
Тема
|
Да ти имам научния подход
[re: zaphod]
|
|
Автор |
3ипpekca (атипична) |
Публикувано | 01.06.04 21:34 |
|
Хубаво мнение си написал, само с някои дребни забележки: 
1. Марихуаната сама по себе си е вредна.
2. Марихуаната води до хероин в някои случаи, в други - не.
3. Вегетарианството може да не доведе до гладолечение.
4. Гладолечението (напр. на проф. Николаев) е възникнало директно, не като продължение на вегетарианството.
5. Виж т.3 и т. 4 и за останалите.
"Вегетарианец - човек, който не употребява в храната си месо на убити животни и е готов да превие врата на всеки, на когото това изглежда смешно." Ж. Фалкенаро 
Имаме земя. Имаме вода. И си правим кал. (Иван Кулеков)
| |
|
незаменими амино киселини. Те са незаменими, защото:
организма не може сам да ги произведе от други аминокиселини
не се набавят от растителна храна.
Разбира се има начин човек да си набави дори и незаминимите аминокиселини от растителна храна но не е никак лесно - имаше специални рецепти за прораснали кълнове и т.н. - не ги знам.
Ако не употребяваш никакви продукти от месен произход (месо, риба, яйца, млеко млечни продукти) - най-вероятно имаш недостиг именно на тези аминокиселини и проблемите няма да се решат докато не започнеш да си ги набавяш в достатъчни количества..
Bеer? Moooorrre?
| |
|
Зна4и,единственото нещо,което не ям,е месо..А и олиото и маслото са ми орязани до възможност,но едва ли е от това.Риба си хапвам от време на време,а мле4ни продукти и яйца абсолютно редовно...затова ми беше странно 4е се полу4и така...дано да се преориентира на тоя режим де...
English summer rain
| |
|
Значи правилото е поне 50% от белтъците да са от месен произход (вкл яйца, млечни продукти, риба) и около 50 % от мазнините да са от растителен произход. Не дей да ограничаваш олиото - поне не много.
Може би е добра идея да наблягаш на салати (с олио).
И надявам се не гониш бързо смъкване на килограми. Килограми ако трябва да се смъкват се смъкват бавно - 2-4 кг на месец максимум.
Bеer? Moooorrre?
| |
Тема
|
Re: Има и друго - мазнините
[re: bira_more]
|
|
Автор |
zasha~ (darling) |
Публикувано | 02.06.04 20:21 |
|
Истината е,4е е по-лесно да си седиш гладен отколкото да си смяташ процентите  А относно мен,не бързам за никъде,просто си нагаждам храненето както ми е удобно.Всъщност дяволски лесно се свиква на малко храна.Проблема е,4е а си махнал нещо,а ти е светнал светофара с мензиса...все там удрря да му се невидяло Както и да е,ве4е ме е срам да ви занимавам с мойте си занимавки...пове4ето хора си дето пишат имат доста по-сериозни проблеми,тъй 4е няма да ви отнемам времето с глезотиите ми .Благодарности,и успешни дни!
English summer rain
| |
Тема
|
много задълба
[re: 3ипpekca]
|
|
Автор | zaphod (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.06.04 21:03 |
|
не знам марихуаната колко е вредна сама по себе си, за всеки случай не вярвам да е колкото алкохола. какво се хваща от нея? за алкохола знам поне 3 начина по които може да те убие - цироза, пряко алкохолно отравяне с голямо количество, абстиненция. за марихуаната не знам нито един. дали води до хероин или не - спомням си един майтап от времето когато пушехме с приятели трева: "тая трева е слаба" каза някой, "абе ТРЕВАТА е слаба" му отговори друг. тоя майтап просто написан не е смешен, но това което ни накара всички да се засмеем е скритото желание да се пробва нещо ново и по-силно. тоест при мен поне не е довела до хероин, също и при много други. факт е че много хора са пушили трева, а малко са станали хероинови наркомани, но все пак не са 0. а когато става въпрос за живота ти, и малките цифри са големи.
сега за вегетарианството. много пряко го изтълкува, обаче мисълта ми не е точно че наистина вегетарианството води до другите смахнатости, а че по-скоро са роднини в идеологически план. така както тези които се интересуват от електроника, често се интересуват и от програмиране, така и тези които се интересуват от вегетарианство, често харесват и гладолечението. кое е първото няма значение.
| |
Тема
|
за марихуаната може да поспорим
[re: 3ипpekca]
|
|
Автор |
Джeйн (редник) |
Публикувано | 02.06.04 22:32 |
|
вредността й е относително нещо - т.е., трябва да се рзглежда в отношение към други неща.
марихуаната определено е много по-малко вредна от никотина и алкохола. тя може да се употребява без практическа вреда за физическото и психическото здраве от около 95% от възрастните хора. зависимост могат да развият не повече от 5%.
IMAGINE...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|