|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Сенна хрема
|
|
Автор | flo (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.04 11:51 |
|
Понеже сега е сезона на сенните хреми може ли някой да напише малко по тази тема, както и за най-подходящото лечение - с хапчета ли с спрейчета ли- че са доста скъпи всичките , благодаря предварително - тази тема я пуснах в често срещани проблеми ама май там не и беше мястото
| |
Тема
|
Re: Сенна хрема
[re: flo]
|
|
Автор |
kate_ (Dandelion) |
Публикувано | 30.04.04 05:30 |
|
Claritin.
или още по-добре - Claritin-D.
====
Use the Force, Luke.
| |
Тема
|
Re: Сенна хрема
[re: kate_]
|
|
Автор |
kaki4ka (новак) |
Публикувано | 30.04.04 19:15 |
|
kate_ всичко знае и винаги е готова да помогне!
Само, че е малко изостанала от проблема на алергичните ринити и лечението им. Пък и питащият иска да знае малко повече.
Алергичният ринит /или сенна хрема/ е широко разпространен, има няколко разновидности, но няма да влизам в подробности. Ако се касае за сезонен алергичин ринит или този, който се проявява сега с цъфтежа на растенията, то лечението трябва да започне две седмици преди началото на сезона,/т. е. вече е късно/ с антихистаминов препарат. Споменатия Кларитин е един от тях, но малко старичък и често дава сънливост. По новите са Letizen, Aerius, Zyrtek, Xyzal . Много рядко дават сънливост и други странични реакции. Лечението продължава непрекъснато 3-4 мес. т. е. през целия период на разни цъфтежи. За съжаление наистина е скъпо, но който страда от Алергичен ринит само той си знае мъката. При необходимост се добавя и локален кортикостероиден препарат, спрей. Един от най-добрите е Flixonase.
Освен като лекар имим и богат личен опит тъй като дъщеря ми е с алергичен ринит и следя проблема и новостите по лечението.
| |
|
лично отношение долавям в хапливите ти забележки:)
1. язък, че си медреп, а не знаеш - кларитинът НЕ предизвиква сънливост.
2. зиртек е абсолютен боклук и не става за нищо. а сравнение с кларитина изобщо не може и да става.
3. има и по-мощни средства от кларитина, но нарочно не ги изписах - не знам дали се предлагат в БГ. Например Алегра.
да, готова съм да напиша някоя бележка на човек, на който никой не му обръща внимание.
пък някои са готови да ме изядат, защото имам по-различна ценностна система от тях.
====
Use the Force, Luke.
| |
|
и без да слагаш оценки на кате_
Знаеш ли колко доктори съм чувала да хвалят новите скъпи лекарства, докато плюскат на поредния купон, платен от фармацевтична фирма. А после казват: абе нали си знаем, че старото лекарство върши същата работа.
Не бъдете суеверни! Това носи нещастие!
| |
|
това е друга история.
въпросът опира до лично отношение.
и тя си го знае.
====
Use the Force, Luke.
| |
|
Естествено,че съм вложила и лично отношение и то е съвсем недвусмислено. Следя изявите ти по клубовете и забелязах доста широката ти компетентност.
По отношение на компетентността ми като медреп нямаш как да прецениш, защото не ме познаваш. А по отношение на антихистамините и лечението на алергичните ринити през последните години съм събрала доста информация и личен опит както вече казах. Да, вярно е, че новите антихистамини нямат съществено предимство по отношение на антихистаминовото действие, но за седативния ефект не съм съгласна.
Имам ли право на лично мнение или "ценностната ти система" не го допуска?
Не разбрах какво точно означава това "за тези дето никой не им обръщал внимание", но ако се отнася за мен не се боря за нечие внимание, все пак клубът е място за мнения по дадена тема, нали?
Хайде приятна вечер!
| |
Тема
|
Благодаря за вниманието
[re: kaki4ka]
|
|
Автор | flo (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.04.04 22:45 |
|
защото мисля, че се отнася за мен .Не се карайте моля , благодаря за информацията.Исамо едно доуточнение - понеже ми препоръчаха този Aerius , но той е много скъп-30лв за 1 месец , може ли само със спрея?
| |
Тема
|
отг.
|
|
Автор |
kate_ (Dandelion) |
Публикувано | 01.05.04 00:18 |
|
щом кларинекса ти е скъп (Aerius ), пробвай само спрея - ако ти помогне - чудесно. За кой спрей става дума, обаче - за Flonase, нали? както какичката ти обясни, това е локален кортикостероид с много добър ефект. В БГ май се предлага като Flixonase.
====
Use the Force, Luke.
| |
Тема
|
Не се притеснявай
|
|
Автор |
bira_more (бира) |
Публикувано | 01.05.04 12:51 |
|
Малко заядка е полезна.
Въпроса е че все пак получи отговори, които например аз не можех да дам - нито опит нито знания в областта.
Bеer? Moooorrre?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|