|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Теоретичен въпрос
|
|
Автор |
sylvi (мълчалива) |
Публикувано | 04.03.04 17:22 |
|
Здравейте,
иска ми се да чуя мнението ви по следният въпрос:
Синът ми в момента взема антибиотик(Амоксицилин) за възпаление на гърлото,от което вдигаше много висока Т.След започването на антибиотика Т спадна и на практика не е имал такава изобщо.Проблемът е че вкъщи всички сме болни(предполагам грип някакъв)-дали антибиотика ще му попречи да се зарази от грип или простуда или каквото и да караме в момента?Той е изписан за 10 дни,вече са минали 6,но в устата на детето се появиха бели налепчета(предполагам гъбички) а също и диария и сега се чудим дали да продължим до края с лечението,или да го спрем предвид налепите и диарията.От друга страна ако антибиотика може да го предпази от грипа,може би е по-добре да продължим да му го даваме.
Благодаря ви предварително.
"Не съм съгласен с нито една дума,която казвате,но съм готов да умра за правото ви да я кажете"
| |
|
Антибиотик от грип не предпазва. Може да предпази от бактериална инфекция но не и от вирусна.
Не е добра идея да спирате вие антибиотика.
По добре го заведете на контролен преглед.
Bеer? Moooorrre?
| |
Тема
|
Re: Теоретичен въпрос
[re: bira_more]
|
|
Автор |
sylvi (мълчалива) |
Публикувано | 04.03.04 18:22 |
|
Мерси
Имаме час за утре,но понеже налепите ме притесняват,исках да попитам.Надявах се да предпазва от вируси също
благодаря ти
"Не съм съгласен с нито една дума,която казвате,но съм готов да умра за правото ви да я кажете"
| |
Тема
|
[re: bira_more]
|
|
Автор | DR (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.04 18:25 |
|
Аьсолютно е прав-няма да го предпаэите от грипа Давайте средства эа повишаване на имунитета А раэстройството е страничен ефект от антибиотика
| |
Тема
|
Това
[re: sylvi]
|
|
Автор |
me (Paзличнa) |
Публикувано | 04.03.04 19:38 |
|
гъбички ли са или афти? За диарията може да даваш много е хубаво за възстановяване на чревната флора (и фауна), даже и за гъбки става. Ако не даваш кис. мляко още може да си намериш такива бактерийки на прах за бебета, и да ги разтваряш в сокчето, продават се във всеки натурален магазин. А може ли детето да и било грипаво и тоя антибиотик изобщо да не е бил необходим?
"аз, например, се досетих, че Канада не е суверенна страна"
Dobrata
| |
Тема
|
Re: Това
[re: me]
|
|
Автор |
sylvi (мълчалива) |
Публикувано | 04.03.04 20:34 |
|
Ами,не знамне приличат много на афти,а пък нали от антибиотик обикновено се гъбясва
Не,нямаше никакъв грип,само висока Т и страшно червено гърло,ни хрема,ни кашлица,нищо.Доктора каза "throat infection" и предписа антибиотик и Tylenol за температурата.След първият прием Т спадна и оттогава не е качвал изобщо,слава богу,но пък в устата му се появиха тези неща,диарията не ме притеснява толкова всъщност.А тези бактерии безопасни ли са за бебе?Извини ме,аз съм малко скептична към подобни продукти
Благодаря ти
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kate_ (дива) |
Публикувано | 04.03.04 21:35 |
|
sylvi,
антибиотикът няма да го предпази от грипни и др. вируси, но не това е причината да не го спираш, ами защото детето ти може да е имало стрептококова инфекция и за нея да са му дали антибиотик. стрептококите са много опасни и трябва да се лекуват 10 дни, а не 6.
щом има диария и кандидоза го заведи пак при доктора - той ще ти каже какво да се прави. но не му спирай никога антибиотик сама, освен ако не е алергична реакция (но и тогава задължително го водиш на лекар)
поздрави,
к.
====
"Съзнание: това дразнещо нещо между дрямките".
| |
Тема
|
|
|
Автор |
kate_ (дива) |
Публикувано | 04.03.04 21:43 |
|
споко за налепите, нищо му няма. може да ги мажеш със сода - ще изчезнат.
====
"Съзнание: това дразнещо нещо между дрямките".
| |
Тема
|
[re: kate_]
|
|
Автор |
sylvi (мълчалива) |
Публикувано | 04.03.04 22:27 |
|
Благодаря ти Кате
Няма да му спираме антибиотика,явно е нещо сериозно щом е изписан за 10 дниа ако са стрептококи как се разбира излекувани ли са - прави ли се намазка от гърлото?
Диарията както казах не ме притеснява толкова,колкото налепите-дали ще изчезнат след спирането на антибиотика?Или ще трябва нещо антифунгицидно?
| |
Тема
|
Тези бактерии
|
|
Автор |
me (Paзличнa) |
Публикувано | 04.03.04 22:39 |
|
са ацидофилус и подобните му, които би трябвало да се намират в киселото мляко, ама вече не се поради новите технологии, както и да е това е дълга тема. Тези бактерии са част от чревната ни флора, но биват убивани от антибиотиците, тъй като те не могат да направят разлика кои са "добри" и кои "лоши" бактерии. И като ги иатрепе антибиотика получаваме диария, затова трябва пак да се набавят в организЪма. Тези бурканчета са си обикновено кисело мляко, но с по-оляма концентрация на живи бактерии, тоест една лъжичка да кажем съдържа толкова, колкото една чаша кисело мляко, ама не ДанонЗа тези, които са примерно алергични или пък за бебета, които все още не ядат кисело мляко има прахчета със сухи бактерийки, но бурканчетата са най-доброто, защото са си живички и мърдатВ натуралния магазин има и едни прахчета за домашно кисело мляко, които съдържат няколко различни вида бактерии, между които и родните булгарикумчета, ако ти се прави кисело мляко. Става за половин минута, само го затопляш малко, разбъркваш прахчето, завиваш го и на другия ден имаш страхотно кисело мляко, което е много по-полезно от купешкото. Абе намери такъв магазин и ще ти обяснят надълго и нашироко, също ще ти кажат дозировките, щото аз не знам колко точно се дава на бебета.
"аз, например, се досетих, че Канада не е суверенна страна"
Dobrata
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|