|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Търся добър специалист уши нос гърло
|
|
| Автор |
Andrea (lostinthemist) |
| Публикувано | 22.01.04 17:07 |
|
|
Ако някой може да ми препоръча...
Трябва ми някой наистина проверен и добър, а не такъв, който ще ми предпише витамини, ще ме попупа по рамото и ще ми каже, че нищо ми няма
Както правиха вички, на които до сега съм ходила.
Моля ви, ако знаете такъв, ще се радвам да ми го препоръчате.
| |
|
Тема
|
За кой град, за коя държава?
[re: Andrea]
|
|
| Автор |
Meli () |
| Публикувано | 22.01.04 18:51 |
|
|
За какво заболяване, за колко годишен човек? Иначе е трудно 
We dance round in a ring and suppose,
But the Secret sits in the middle and knows.
| |
|
Тема
|
за предпочитане
[re: Meli]
|
|
| Автор |
Andrea (lostinthemist) |
| Публикувано | 23.01.04 00:15 |
|
|
София/България
| |
|
Тема
|
Re: Търся добър специалист уши нос гърло
|
|
| Автор |
3ипpekca (атипична) |
| Публикувано | 23.01.04 16:35 |
|
|
Защо не вярваш, че нищо ти няма?
По-добре шизофреник, отколкото съвсем самотен...
| |
|
Тема
|
[re: 3ипpekca]
|
|
| Автор |
kate_ (дива) |
| Публикувано | 23.01.04 23:56 |
|
|
и аз това си мислех, но нали знаеш, когато е такъв случаят, то по-добре да не показваш какво мислиш
стана ми гот, че сме на едно мнение. иначе хипохондрията си върлува. но пък може и да му има нещо (физически) на човека. не знам кое е по-зле!
====
A Splinter In Your Mind, Driving You Mad
| |
|
Тема
|
[re: kate_]
|
|
| Автор |
3ипpekca (атипична) |
| Публикувано | 24.01.04 15:52 |
|
|
И аз не знам кое е по-зле. Моите пациенти смятат, че страдат повече от соматично болните. Невротиците са много доволни, когато им се открие, макар и дребно физическо заболяване  . Ако се докаже, че са физически здрави, се чувстват обидени - "искат да ме изкарат луд!". И като че ли основният проблем не е хипохондрията, а паническото разстройство. Там вегетативните симптоми са действителни, не са въображаеми, а все пак в основата им е страхът и лечението е психологическо (или психиатрично).
А в случая на Андреа не правя никакви изводи, само питам. Може и да има основания момичето.
Но със или без хипохондрия, не ми се вижда правилно да се обикалят много лекари по един и същи въпрос. Много е разпространено сега в България - нещо не ми е кеф да слушам какво ми казва тоя доктор и да си пия хапчетата, я да отида при друг! И т.н., докато се обезсмисли лечението. Пациентите се научиха да си търсят активно правата, но въобще не им хрумва, че имат и задължения, за да бъде лечението успешно.
| |
|
|
|
Проблемът ми няма нищо общо с хипохондрията.
Имам някакво възпаление на ухото, боли ме и не чувам с него. От доста време вече.
И нямам нищо против да ме изписват разни неща, но идеята е не да ходя по доктори, а да се излекувам. Просто ходенето по доктори не ми доставя никакво удоволствие.
Аз ги сменям, защото ... ето един случай с първата докторка, при която отидох. Прегледа ме, направи ми промивка, предписа ми furotalgin и след една седмица пак ми направи промивка.
Казах и, че продължавам да не чувам, а тя ми предписа геритамин и записа в картона:
”След промивката, слух нормален за възрастта”
Не съм чувала за 23-годишните да е нормално да не чуват, ама може и да не съм информирана добре, де да знам. Ясно ми стана, че тя не може да ми помогне повече...
Следващият доктор даже не се приближи до мен, да не говорим да ме е преглеждал. Седеше си на бюрото, предписа ми витамин С + калций и ме прати да си ходя.
Така че ми се ще да мисля, че има все някой може да ми помогне. Не вярвам да ми има нещо чак толкова нерешимо от медицината...
| |
|
Тема
|
Огнян Деспотов
|
|
| Автор | jsm (Нерегистриран) |
| Публикувано | 25.01.04 23:43 |
|
|
Този добър ли е?Препоръчаха го на мен?УНГ е в ИИСУЛ.Професор или доцент е.
| |
|
Тема
|
Като каза ИСУЛ ...
[re: jsm]
|
|
| Автор |
3ипpekca (атипична) |
| Публикувано | 26.01.04 01:03 |
|
|
и аз съм чувала, че там са много добри специалистите по УНГ.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Meli () |
| Публикувано | 26.01.04 09:50 |
|
|
Мога да ти препоръчам много добър специалист, прави аудиограми и се занимава сериозно с проблеми на слуха, но е в Пловдив.
We dance round in a ring and suppose,
But the Secret sits in the middle and knows.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|